HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.01.27. 16:35 vasutaskritikus

Álmozdonyvezetőt fogtak

 

2010. január 25.-én több helyről is napvilágot látott a hír, miszerint 2010. január 21.-én álmozdonyvezetőt fogtak a Keletiben. Hű. A hírek szerint „ a mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni. Tekintettel arra, hogy ez a jelentkezés teljesen életszerűtlen, és a szolgálati gyakorlattól merőben eltérő volt, a cég munkatársainak gyanússá vált a fiatalember. A cég munkatársai ezért úgy határoztak, hogy a szolgálat-jelentkezési helyre csalják a telefonálót, ezért – csapda állítás céljából – egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki.” Hmm.
            No tehát lássuk csak jól értem-e? Van egy emberünk, aki vasútbarát/vasútőrült, este betelefonál a pályaudvarra, hogy ugyan nem-e lenne-e egy mozdony amit arrébb kell vinni a szomszéd állomásra!?!?! Na, már most a Máv-Trakció sajtóközleménye szerint, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. ellenőrző szervezetének már korábban tudomására jutott, hogy a MÁV különböző szolgálati helyein több alkalommal jelentkezett egy rendkívül szimpatikus fiatalember aki mozdonyvezetőnek adta ki magát, és a mozdonyok kulcsához szeretett volna hozzájutni. Mindezek fényében napnál is világosabb, hogy a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. munkatársainak úgy kellett határozniuk, hogy a szolgálat-jelentkezési helyre csalják a telefonálót valami alibi mozdonyvezetősdi feladattal, és jól elkapják a grabancát! Ja! És mindezt úgy találták ki ott helyben és megtervezték fejben, hogy a hülyegyerek közben tartotta a telefont a vonal másik végén, várva hogy mit eszelnek ki számára az okosok (vagy egy nagyon okos). Ez bizony baromira életszerű!!! Szóljon aki szerint szintén az!
            Az én szerény véleményem az, hogy ha este szolgálatban lennék egy pályaudvaron és ezer dolgom lenne amúgy (mert az élet nem áll meg csak azért mert este van, főleg a vasúton), szóval úgy elhajtanám a picsába szegény szerencsétlent hogy vissza se nézzen. Az eset viszont megtörtént, hiszen a Trakció már két sajtóközleményt is kiadott. Az hogy az eset idáig juthatott bennem azt a kérdést veti fel hogy: Mi van ha manapság tényleg bárki odamehet és felülhet egy gépre? Az hogy (valódi) mozdonyvezetők időnként felengednek a gépre cimborákat, rokonokat, vasútbarátokat, nem hinném hogy titok lenne. Ez miatt még aligha kereste volna már régóta a Trakció ellenőrző szervezete (ha van ilyen), maximum seggberúgják a mozdonyvezetőt aki felengedte maga mellé. Akkor miért kellett a csapda?
Én sajnos vagyok olyan paranoiás hogy feltételezzem a széthullott Máv utódcégeiről, hogy még ma sem úgy működnek mint a svájci óramű, főleg hogy régen sem úgy ment. Ezt anélkül is látni lehet azért, hogy nem vagyok vasutas, elég ha olvasok újságot, nézek tévét, és különösen ha figyelemmel kísérek olyan fórumokat ahová vasutasok írnak. Vagyis gond nélkül felülhetett a mozdonyra, és elvitte a vonatot ahová kellett (mert korábban már látta egy mozdonyvezető ismerősétől), talán még a menetrendet is jobban tartotta. Aztán amikor megjött az igazi mozdonyvezető akinek ténylegesen vinni kellett volna, meg mindenki csak vakarózott. Lehet hogy ezt nem is egyszer csinálta meg. No hát ezért keresték már rég óta, ezért kellett a csapda.
            Egy utolsó gondolat erejéig térjünk csak vissza a „hivatalos” verzióra! Betelefonál, felajánlkozik, csapda, elkapják. Miért is? Milyen bűncselekményt követett el? A telefonálást? Hogy Máv-os ruhában volt? Vagy hogy Máv-os ruhában telefonált? Egyik sem büntetendő, szolgálati ruhát meg lehet kapni legálisan, még csak nem is ócska utánzatot, hanem ugyanazt amiben a vasutasok dolgoznak. Nem vagyok jogász, de szerintem még az sem állná meg a helyét ha azért akarnák elővenni mert üzemi területen volt engedély nélkül. Hiszen ők hívták oda! Ha én behívok valakit a kertembe, nem hívok rendőrt birtokháborítás miatt, mert kiröhögnek.
            Szóval valami bűzlik, és ezúttal nem a vagonok klozetjára gondoltam…

1 komment

Címkék: máv trakció álmozdonyvezető kelti pu


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr801706819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasutaskritikuskritikus 2010.12.12. 10:06:47

Kedves kritikus!
Ismételten felhívnám figyelmedet a tényekre!!!: Az ál mozdonyvezető nem betelefonált, hanem ott volt, személyesen jelentkezett szolgálatra vasutas ruhában (amit-csakhogy ne halj meg hülyén - azért viselt,mert mozdonyvezető tanonc volt valamikor csak nem fejezte be) merthogy az utasítás ezt írja elő! És szó nem volt róla, hogy csapdába csalták volna vagy egyetlen mozdonyra is feljutott volna. Soha nem vitt egyedül vonatot. Nem kell attól félned, hogy esetleg neked a még mindig fentálló gyermekbetegségedtől indíttatva esetleg adnának mozdonykulcsot. Már megint a mocskondiázó stílusod jött elő! Kigyógyulhatnál már belőle!
süti beállítások módosítása