HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.07.12. 17:57 vasutaskritikus

Akkor most megtörlöm a szám

 

Ismét csak előkerült Keszthely. Pedig most egy lelkes látogató dicsekedett hogy mennyire tetszik neki, mégis azonnal előkerültek a kritikus vélemények. Eddig azt hittem csak én vagyok akkora szemét, hogy nem rajongok valamiért kötelességből csak mert magyar…
A felmerült észrevételek ezúttal is jogosak voltak (szerény véleményem szerint legalábbis), még ha egyesek szerint nem is fontos hogy a modellépületek közt utak is legyenek. Végül is minek? Nincsenek modellemberek akik modellautókkal kimennének a modellszőlőskertbe, hogy ott modellbort csináljanak. Ha meg mindez nincs, akkor mit tököljünk vele? Csak az idő megy vele, ha mindent pontosan akarunk csinálni. Halkan kérdezném, hogy nem ezt hívják modellezésnek? Tény és való, messze még az az idő amikor a modellemberkék is működni fognak a terepasztalokon, és hétvégenként jól berúgnak majd a modellprésház udvarán. De azért talán nem kéne mindent így. A vasúti kocsikról sem hagyják le a féktuskókat csak azért, mert úgysem azzal fékeznek. A környezet kialakítása ugyanúgy hozzátartozik egy terepasztalhoz, mint maga a vonat. Talán ezért is tűnik olyan puritánnak a keszthelyi asztal, mert a részletekkel nem törődnek. Pedig az, hogy egy tájon fák és bokrok is vannak, méghozzá rengeteg, az bizony nem részletkérdés. Mondani sem kell, nincs rá pénz! Így a legkönnyebb. Csak erre például nem is kéne pénz. Annyit kéne csak tenni, hogy az építők, vagy a főnökük, sétáljon ki a természetbe (amit a kocsiablakból oldalra kinézve szoktak látni), vagy ha egyik sem ér rá, akkor kérjék meg a takarító nénit, hogy egy csomó vadon élő gyomnövényt gyűjtsön össze. Az kis idő alatt kiszárad, lehet alakítani, tartósítani, és be lehet építeni – ingyen!!! A természetben előforduló százezer féle növény megoldja a problémáitokat tisztelt építők! Tudom én, hogy nyafogni könnyebb, de ha már pénz nincs, pótolhatjátok némi kis kreativitással, egy hétvégi kirándulásnak a család kiskorú tagjai is örülni fognak.
Az út és a növények dolga csak két dolog, bizonyára lehetne folytatni a sort, ha közben le nem baszna mindenkit a vasútmodellezők mindenhez értő főtudora. Maga az Ász! Aki mindent tud A-Z-ig! Etwg ismét megmondja a frankót, még akkor is, ha amúgy semmi köze hozzá. Többször fontolóra vettem már hogy ideje szót ejtenem róla is, végül mindig elmaradt. Mégpedig azért, mert meglehetősen ellentmondásos személyiség, legalábbis ami a neten és az újságokból átjön belőle. Az látszik hogy nem ma kezdte, és ha ideje engedi, meg éppen jókedvében van, segít is a tapasztalatlanabb kollégáknak, (meg persze a tapasztaltabbaknak is), ami mindenképpen tiszteletre méltó. Az már kevésbé hogy mindemellett egy arrogáns bunkó, de hát senki sem lehet tökéletes. Ezért még nem is venném a számra, hiszen szabad országban (világban) élünk, mindenkinek jogában áll hülyének lenni, neki is szíve, joga. Néha azonban kivillan a foga fehérje, és akkor látszik hogy tulajdonképpen mennyire lenéz mindenkit. Senki másnak igaza nem lehet, és még csak vitatkozni sem hajlandó. Egyszerűbb úgy hogy: „…és a vitát ezzel lezártam!” Te zártad le?? Hm.. Mostanság az a fő baja, hogy az interneten bizony mindenki meg meri mondani a véleményét. Bezzeg amíg nem volt, addig kuss volt! Most hogy van, csak törölgetjük a zsíros szánk szélét mások munkájába, és ez bizony sokaknak nagyon nem tetszik, de főleg neki is nagyon nem tetszik! De miért is nem? Ki a fasz vagy te etwg, hogy már azt is megmondod, hogy ki mit gondolhat és kivel meg hol ossza meg? Sokan már nem is akarnak etwg-vel bármiféle vitába bocsátkozni, mert úgyis hiába. Amit ő mond, az úgy van! De akkor már hadd kérdezzem meg, hogy végül is mitől vagy te ekkora kurva nagy király? A nagy pofádon kívül mit tudsz letenni arra az asztalra, amire mindig hivatkozol? Mert amiket eddig közkincsé tettél az alig több a semminél, de még azt is kis felbontású képeken, élvezhetetlen minőségben. Erre vered magad?
Sokat látott modellezők, mint te is etwg, azt hiszitek, hogy a modellezés világa egy olyan klub, amibe csak modellépítéssel lehet bekerülni. Aki meg még „semmit nem tett le az asztalra”, jobb ha befogja. Modellépítés nélkül is lehet valakinek jó szeme, meg lehet látni valaminek a hibáit. Akkor ezzel a gondolatmenettel a Mávot is csak az kritizálhatja, aki lefektetett már minimum 200 méter 54-es rendszerű vágányt alépítménnyel együtt??? Vagy ha esetleg valakinek a kezében nem áll jól a csákány meg a lapát, az kiválthatja másfél év retyótakarítással valamelyik ingavonaton? De jó lenne…

 

7 komment

Címkék: keszthely múzeum etwg


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr242146995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miapijama (törölt) 2010.07.13. 11:45:09

Ámen!

Vasutaskritikus 4 President!

TorTa30 2010.07.13. 12:29:08

Vedd már észre, hogy két nagytudású próbálja mozgatni a vasútmodellezés világát...
Ők szarták a spanyolviaszt, mindenki más csak idióta lehet mellettük...
Az egyik az általad is nagyra tartott etwq, a másik a háttérben, partizánmunkát végző EglyT...:D :D :D

3dhazard 2010.07.14. 09:12:05

Egy-két elragadtatott személyeskedő megjegyzéstől eltekintve jó ez a blog-bejegyzés! Nem mindennel értek egyet, de nyilván nem is ez volt a cél.

vicces74 2010.07.14. 22:02:02

Én megakartam nézni ezt az istenverte
keszthelyi kiállítást,de asszem még várok vele egy-két évet...:D:D
Az arrogáns nagyképű modellezők meg le vannak szarva!Szerencsére vannak normális emberkék akik csendben modelleznek,építenek,és meg is osszák
másokkal a tapasztalatokat,na azokra kell figyelni.

levy01 2010.07.15. 10:14:51

@vicces74: nézd meg nyugodtam Keszthelyt, én 2008-ban láttam, lehet belőle sok ötletet meríteni, ha éppen otthon terepasztalt építés előtt állsz vagy építés közben vagy.

levy01 2010.07.15. 10:17:41

erre meg a hamburgiak sértődhetnének vérig, ha tudnának magyarul és olvasnát etwg enciklikáit.

Etwg írta a 79345 hsz.-ban:

A vásári stilusu terepasztok (MIWULA, LOXX stb.) is sok helyen rengeteget csalnak a valoságon, amit aztán mindenféle ámulatbaejtö trükkökkel álcáznak (menetrendtábla a reptéren, villogó rendörauto, égö kötélpályakabin, rockkoncert stb.)
Ez egy régi szinpadi trükk, mindenki erre fog emlékezni s nem a terepasztal kisebb nagyobb hibáira.

Jó a blog, csak azok, akiknek írod a kritikát a sértett önérzetük miatt felé sem néznek...

levy01 2010.07.15. 10:56:28

modellember:
5 m2-en kb. 600 Preiser figurát állomásoztatok, természetesen nem 80 cm2-enkeént egyet egyet. A bajorjaim a kocsma teraszán sűrübben söröznek!
Néha így is az érzésem, hogy szinte üres az asztalom. Ehhez képest Keszthely egy atomcsapás utáni állapotot. Felreértés elkerülése végett, nem vagyok unatkozó milliárdos, a figuráimat magam festettem. Gondolom a vásári stílus mián nem fért bele anno a koncepióba még tizenpár doboz 120 darabos festetlen figura, (kiskerára 16 ajró).
pl. a legócskább eredetileg VEB szürke 5 eurós Faller Hobby felüljárónak adsz egy középszürke festést, néhány kosz és rozsdafoltot + 5 figurát ezzel többet lehet dobni egy asztal látványán, mint a méret- és alakhelyes és MÁV szabvány szerinti távolságokban elhelyezett be-és kijárati jelzőkkel.
Izlések és pofonok: a Badacsonyon valszeg már leszüreteltek a gazdák, a pincék mélyében isszák a szürkebarátok, és Ön dönt: iszik vagy vezet alapon gyalog járnak ki a szőlőbe...
süti beállítások módosítása