HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.06.12. 23:12 vasutaskritikus

Hiéna, vagy nem hiéna?

 

Ebben a kurva nagy nyári melegben mihez van kedve az embernek? Már a vízparti nyaraláson kívül, mert most éppen azt csinálom. De nem lehet egész nap a szálloda medencéje mellett heverészni sem és koktélt vedelni, meg a lábamban is kezd előjönni az izomláz, hiába, elszoktam már az úszástól. Gondoltam olvasgatok egy kicsit, hátha előkerül pár érdekes eladó modell is.
 
Sajnos nem került elő érdekes modell, előkerült viszont pár nagyon okos emberke, akik azon vitatkoztak, hogy ugyan szabad-e megvenni egy akciós modellt és aztán azt egy kis haszonnal eladni. Történt ugyanis, hogy valaki vásárolt a Medikernél akciós Nohabot, és gondolván egy merészet, nem csak azt vette meg amit majd a pályáján futtat, hanem egy másikat (harmadikat) is, amit majd eladhat, ha a kereskedőnél már nem lesz akciós. Természetesen azonnal be is kellett szólni neki, hogy már megint pénzt akar keresni, meg nyerészkedni a szegény szerencsétlen modellező társain, és ez mennyire magyar mentalitás! Azért hadd kérdezzem már meg, milyen az a magyar mentalitás??? Csak mert nekem is ezt vagdostátok a fejemhez eleinte, definiálja valaki hogy ez mit takar! Szerintem mindig csak azt, ami éppen nem tetszik valakinek és nincs elég esze ahhoz hogy értelmes okokat és érveket mondjon, így aztán egyszerűbb hungarikumozni meg mentalitásozni. (lásd jóképességű tothgun haverom és társai)
Visszatérve, mi is a baj azzal ha valaki eleve haszonszerzési céllal vesz meg valamit, esetünkben egy modellt? „Mert hogy így nem jut másnak, akinek ez lett volna a legnagyobb álma…” Miért is nem jut? Meg volt tiltva neki hogy megvegye? Az ilyen marhák talán úgy gondolják, hogy mielőtt megveszek valamit előbb tartsak közvélemény-kutatást, hogy nem-e van valaki akinek nálam jobban kell? Sírni is fog ha én megveszem előle? Mielőtt köpködnétek el kell árulnom hogy nem vettem a szóban forgó Nohabból se akciósan, se anélkül. Egyetlen átalakított Roco Nohabom van a legelső szériából, az is bőven elég. Azt pedig ne már BoGar őrmester (Internetes Önkéntes Rendészeti Szervezet) mondja meg, hogy milyen céllal jött létre a börze topic, és ki árulhasson ott, meg mit lehet árulni. Aki a megunt szarjait árulja az nem pénzt kap érte? Én is szót emeltem már itt a hiénákkal szemben, csak én azokat tekintem annak, aki egyszerűen átverni akarja a nagyérdeműt, jóval a piaci ár fölött vagy akár a többszöröséért is. Aki akciósan vette meg a francos mozdonyát és aztán haszonnal eladja, élelmes volt és annyi. Még így is jóval az új bolti ár alatt adta. Akkor meg miről beszélünk? Aztán előkerült a szociálisan túlérzékeny nagypofájú csóró is, csak hogy mindenki szégyellhesse magát, végül pedig az APEH mint fő mumus. Csak én érzem úgy, hogy mennyire kurvára dedósok vagytok? Akinek meg az fáj, hogy neki nem jutott az olcsó cukorkából/kisvonatból, mert azt gondolja hogy mindenkinek egyformán kell jusson, az meg sajnos életképtelen ember, és jobb ha máris tökönszúrja magát mert úgysem fog boldogulni az életben. De hogy örüljetek, itt a cikk hogy mostantól joggal félhettek!

 

23 komment

Címkék: index fórum börze hiéna


2010.06.10. 18:54 vasutaskritikus

Roco - amit el lehet baszni, azt ők el is basszák

 

Most hogy kezdenek megjövögetni a Roco újdonságai is, abból is beszereztem az elsőt, mégpedig a Tadgs kocsit. Érdekes hogy a Roco mennyire nem törődik azzal, hogy a katalógusba milyen képeket rakjon, a modell ugyanis köszönőviszonyban sincs vele. Év elején a fotó alapján még azt írtam hogy nem tetszik, a kész modell azonban mégis csak velem akart jönni a boltból. Maga a vagon jól sikerült, ehhez még illik is ez a piros, ellentétben a Gbgs-sel. A katalógus szerinti korszak megjelölése azonban nem teljesen oké, vagy a modell festése nem felel meg a modellezni kívánt korszaknak, vagy a korszak meghatározása nem felel meg a modell kivitelének. Vörösre festett vagon fekete forgóvázakkal nem volt jellemző a négyes korszakra, talán még az ötös elejére sem. Az ötös végén és a hatosban már megfelelő, adhatták volna cargo-s változatban is, nekem jobban tetszene. De mindettől függetlenül szép így is!             Azt kérdi a nyájas olvasó, hogy akkor mire a cím? Aki évek óta vásárol modelleket, köztük Roco modelleket, az nyomon tudja követni azok minőségének alakulását, adott esetben össze is tudja hasonlítani más gyártók hasonló modelleivel. Felesleges belemenni ideológia vitákba arról, hogy melyik a jobb gyártó, mindenkinek módjában áll eldönteni hogy milyen modelleket vesz. De le lehet vonni a tanulságokat is, ha azt látjuk hogy olyan dolgokat szarnak el, ami korábban jó volt. A Roco-nál évek óta tapasztalhatóak azok a változások a modellek kivitelében, melyek a tulajdonosváltáshoz köthetők ilyen-olyan okoknál fogva. Én már azt sem értettem hogy miért kellett a jól bevált, formára préselt habszivacsos csomagolást megváltoztatni, a mostani apró cellaméretű rugalmas szivacsra. Sokkal nehezebben kezelhető, beleakadnak a bigyuszok, áramszedők, ezmegaz… Amit viszont most tapasztaltam, azon már kínomban röhögtem! Maga a papírból készült doboz nem egy agyonbonyolított szerkezet. Most mégis sikerült olyat csinálniuk hogy azt alig lehessen összerakni, vagy összerakás közben szét is szakadjon! A felelős a képen látható kis fülecske a doboztető belsejében, ami a doboztető rányomásakor beleakad a papírdoboz peremébe. És már szakad is… Megnéztem pár régebbi dobozt, nincs benne ilyen fül. De még ha lett volna is, se lett volna baj vele, hiszen korábban nem papírból volt a doboz alja (kivéve mozdonyoknál), így nem tudott volna beleakadni semmibe. Most van, akad, szakad. Nem egy költséges alkatrész, mégis sikerült lecserélni a jót, olyanra ami csak bosszúságot okoz. Abban is biztos vagyok, hogy ezt így ebben a formában drágább még előállítani is, mint a korábbi verziót. Ennek ellenére úgy szar ahogy van. Ha valaki tudja miért kell elbaszni valamit ami jó, szóljon!

5 komment

Címkék: újdonságok piros roco


süti beállítások módosítása