HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.11.23. 13:49 vasutaskritikus

Atomvonat, hűha....

 

Szigorúan titkos és persze baromi rejtélyes atomvonat haladt át az országon 2010. november 20-án. A vonatot egy szép szergej húzta, volt rajta sok-sok titkos konténer és pár rejtélyes személykocsi is. Az egész menet annyira kurvára titkos volt, hogy csak párezer rendőr és vasutas tudott róla, és az ország összes hírügynöksége végigfotózta meg videózta amerre csak járt.
            No nem mintha problémám lenne ezzel, csak van pár dolog amit nem értek. Például, hogy idegen ország szarát miért mi szagoljuk útközben? Szerbiából tényleg Szlovénián át vezet a legrövidebb út Oroszországba? Szerbiában nincs kikötő? Már ha mindenáron hajóval akarják vinni. (Update: oké, Montenegrot már nem számíthatjuk) Akkor meg vihetnék repülővel is. Ha már úgyis az amerikaiak fizetik a szállítás költségeit, miért nem pakolták be szépen két-három C-5-ösbe, és huss? Nincs cécó, nincsenek idegen országok, nincsen fölösleges kilométerek ezrei, nincsen kockázatos tengeri út, az amerikai légierő lehet hogy biztosabb védelmet nyújtott volna, mint a magyar csodarendőrség. Komolyan azt hitték, hogy ha terroristák támadják meg a vonatot egy kis urániumért, akkor ezek a szép sárga mellényes hülyegyerekek fogják megvédeni, akiket bármilyen szedett-vedett futballhuligán csürhe szét tud kergetni ha jobb napja van? Szóval nem értem… Meglátásom szerint ha a terroristák szemet vetettek volna a vonatunkra, azt két okból tehették volna: 1, lenyúlni egy kis anyagot, hogy aztán bombát csináljanak belőle; 2, felrobbantani ott ahol van. Első esetben ki kell nyitni a konténert, kiszedni a cuccot ami ki tudja mekkora rudakban van, átcuccolni valami szállítójárműre, és megpróbálni lelépni. Ezt a kis aljasságot egy jól felkészült kommandó bizonyosan meg tudja akadályozni, ha meg mégsem, akkor a peronokon és útátjárókban is hiába állnak ezrével. Ha a terroristák ilyesmire adnák a fejüket, gyaníthatóan rendelkeznének megközelítőleg pontos információval a szállítás módjáról és talán az útvonalról is. Szerintem nem a kaposvári állomás peronjáról fognak támadni. Szóval továbbra sem értem, mire ez a nagy felhajtás... Nehogy Mari néni meg Józsi bácsi egy útátjáróban a vonat elé ugorjon és a sínekhez láncolja magát? Legnagyobb megdöbbenésemre még a Greenpeace is azt mondta (így utólag), hogy a magasabb dúsítású uránt jobban szeretné biztonságban tudni, és nem akadályozzák a vonat útját. Nem mintha lett volna rá lehetőségük, utólag meg mit mondhatnának szegény sötétzöld fejű faszmadarak? Ha meg mégis jönnek a terroristák és a második ötletemet követve levegőbe akarják röpíteni a vonatot, akkor aztán állhatna ott még húszezer rendőr, azok sem tudnák megakadályozni. Úgyhogy még mindig nem értem miért ez a cirkusz… És egyébként pedig, ki volt aki ekkora felhajtást csinált ebből? Nem volt olyan régen, amikor a tisztelt állami vezetők is utazgattak vonattal, és legalább ekkora agyatlan kuplerájt csináltak miatta, pedig csak a hülyeség sugárzott belőlük, nem az urán. Azt egy külön regény lenne leírni, kész agyrém az egész! Talán egy későbbi posztot meg is érne...
            Egyébként pedig, a paksi erőműbe-erőműből rendszeresen szállítanak fűtőelemeket oda és el, abból miért nincs ekkora hír? Tán mert mindenki megszokta? Vagy az az urán másképpen sugároz? Miről szóltak a híradások? "Titkos atomvonat" meg "Rejtélyes atomvonat"... Van olyan része a világnak ahol efféle szállítmányokat jó előre és széles körben propagálnak? Nem hallottam róla. Akkor már küldhetnénk meghívót is a bin Laden famíliának: "Kedves Terroristák! Ha két hét múlva kedden nincsen fontosabb dolgotok, akkor szeretettel meghívunk titeket a soron következő uránium rakomány szállításának megtekintésére! Külön felhívjuk a figyelmeteket jelen szállítmány különlegességére, ugyanis nem a szokásos, erőművekben használatos 1,2-3,6%-ra dúsított fűtőanyagról van szó, hanem kutatóreaktorokban használatos, különlegesen tiszta, 20% fölötti U235-ről (mely akár még fegyver készítésére is alkalmas, psssszt). Rossz idő esetén a szállítást elnapoljuk, igény esetén, előzetes egyeztetés után, sűrűn lakott területek felé is irányíthatjuk a szállítmányt. Délután bográcsgulyás és kommandósbemutató. Jó mulatást!"
            Nem lehetett volna ezt az egészet szépen csendben? Jelzés nélküli konténerekben, felhajtás nélkül. Vagy inkább úgy kérdezem, mitől volt ez biztonságosabb így???

3 komment

Címkék: atomvonat


süti beállítások módosítása