HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2011.10.26. 15:50 vasutaskritikus

Peron-kaput

 

Két napja harsogják a rádiók, hogy megszűnnek a peronkapuk a budapesti pályaudvarokon. Novemberig lesznek még a helyükön, aztán a jelek szerint újra be lehet majd menni a peronokra a vonatok közé.
            Mit is lehet erre mondani? Amikor bevezették 2006-ban, jött a sok agybeteg méltatlankodó, hogy a beteg nagyit nem tudtam felsegíteni a vonatra, meg a szerelmemet nem tudtam még tíz lépéssel tovább kísérni és búcsúcsókot adni a vonatban, meg egyéb okosságok. Azt mondjuk nem értem, hogy ha a nagyi egyedül nem tud felszállni, akkor hogyan fog majd leszállni? A vidéki állomásokon még magasperon sem feltétlenül van, de olyan hírt még sehol sem olvastam, hogy a 80 éves mammer nem tudott leszállni a kanizsai gyorsról. Megfigyeltem már, hogy minden változást alapból elutasít az emberek többsége, még akkor is, ha az alapból nem feltétlenül rossz ötlet. A peronkapuk bevezetése sem feltétlenül rossz ötlet, csak a kivitelezés sikerült amolyan „mávos”-ra. Mi is történt? Szép másfél méter magas kordont állítottak fel a peronok végébe, a kapukban okos tekintetű emberek nézik a befelé igyekvők jegyeit. Mindennek a kiépítése élből harminc millába került. Azért engem csak érdekelne, hogy ez hogy jött ki? A sajtóközlések szerint a „rendszer” kiépítése került ennyibe, vagyis az olyan állandó költségek mint az őrök fizetése, ebben nincs benne. Akkor mi a kurva anyjuk került 30 millióba? Mosolyogva írtam ám ezt le, csak a hülye nem tudja, hogyan lesz valaki alvállalkozó a Máv-nál. Most meg vége a biznisznek. Ami engem illet, nem is bánom, baromi ronda az a kordon, és a jelenlegi formában értelme sincs. Ugyanis a peronra történő belépés tilalmának betartása ma már teljesen fakultatív, csak akkor nem mentem be, amikor nem akartam. Általános tapasztalataim nincsenek ugyan, legutóbb júniusban jártam pályaudvaron, de akkor simán be tudtam menni, fotózgatni, ilyesmi. Pedig az alapötlet nem rossz, meg lehetne ezt szépen és jól is csinálni. Van ahol meg is tudják, és nem vinnyognak az idióták, hogy a nagyit nem tudtam feltenni a vonatra… Arrafelé alapból kevesebb az idióta. De most hogy megszűnnek a kapuk, mi lesz? Újra százával fognak bliccelni a vonatokon? Akkoriban verték a mellüket, hogy 130 millió pluszbevétel keletkezett az új rendszernek köszönhetően. Így első hallásra kicsit soknak tűnik, nem beszélve arról, hogy egy ilyen kuplerájban mint a máv, nehogy már ennyire egzakt módon ki lehessen mutatni pont ezt! Csak duma volt, hogy indokolják a harminc milliós beruházást lopást, és kellett egy nagyot mondani, hogy igazolják magukat. Ellenőrizni soha nem tudja senki. Most új vezetés van, derülnek ki a sumákolások (cégen belül az új főnökség előtt), ez is ilyen volt, felül lesznek vizsgálva ezek a szerződések. Következmény és felelősségre vonás természetesen (mávos szokás szerint) most se lesz…

 

1 komment

Címkék: máv peronkapu


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr863331600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajakend 2011.11.01. 12:18:22

"Következmény és felelősségre vonás természetesen (mávos szokás szerint) most se lesz..."

Fideszes szokás szerint. Igen, fideszes szokás szerint ugyanis nem a MÁV hanem a Fidesz verte a nyálát, hogy Ő bizony aztán mindenkit számon fog kérni. Egyébként jó a blog!

Szebb jövőt!
süti beállítások módosítása