HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2011.07.18. 00:55 vasutaskritikus

Nincs új a nap alatt

 

Nincs is jobb program így a nyár derekán egy kánikulai hétvégén, mint egy jó kis vasútmodell kiállítás, meg egy pofa sör! Legalábbis az egyik szomszédom szerint. Én ugyan nem szeretem a kánikulát, még vízparton sem, a sört meg még kevésbé, de a kiállításoknak többé-kevésbé rendszeres látogatója vagyok.
            Ami a kiállítást illeti, az mindenkinél egyéni megítélés kérdése, van akinek tetszik, van akinek nem, (természetesen a Temofesztről van szó), de most inkább csak elmélkedek megint pár dolgon. Az emberek ugyebár nem egyformák, kinek magasabb az ingerküszöb, kinek alacsonyabb, van aki mindig lelkes, én lehet hogy már kissé fásult vagyok. Talán az én hibám, de nem verem automatikusan földhöz a seggem ha modellvasutat látok, mindig keresem azt a „plusz”-t amitől egyéniséggel bírhat egy terepasztal is. Ez pedig sokszor hiányzik, és ugyanannak a modulnak a hetvenötödszöri megtekintése a hetvenötödik kiállításon, már kifejezetten unalmas. A negatív csúcs minden bizonnyal a MAVOE fantasztikus kiállításai voltak, amire valójában már nem is emlékszem hogy melyik volt az utolsó ahol voltam. A 2009-ben, az Északi J.J.-ban tartott kiállítás kifejezetten tetszett, így aztán kilátogattam az ideire is, mint utólag kiderült, kár volt. A kiállított asztalok és modulok olyanok amilyenek, mindenki döntse el hogy tetszik-e vagy sem.
            Na de ami felbaszta az agyvizemet, az a szervezők/építők kritikán aluli tahósága és arroganciája. Nem, nem kint a kiállításon, ott valahogy nem jön le az ilyesmi. Sokkal inkább az interneten, a fórumon. Már az is vicces volt ahogy kezdődött, Matiz volt olyan bátor, hogy szóvá tette, hogy átbaszták a pénztárnál. Erre indult a lavina. Az hamar kiderült, hogy tulajdonképpen Matiz volt a hibás amiért átbaszták, és még hülye is, az pedig hogy ezt meg is osztja másokkal, megbocsáthatatlan bűn. Az első reakció igen vicces volt, de egyben rögtön mindent el is árult a kolléga szellemi képességei felől. Konkrétan egy bunkó, és ezt a későbbiekben meg is erősíti. Mivel a hülyék sosem járnak egyedül, hamar elő is került még egy, aki ugyan szépen elnézést kért Matiztól, aztán máris kioktatott valaki mást a véleményformálás feltételeiről. "Ha nem tetszik, tessék jobbat csinálni!" Hogy ez a duma nekem milyen ismerős... Asszem már egy másik kiállítás hasonlóan okos építője is írt ilyet, amiről meg is emlékeztem korábban. Kis különbség, hogy ott volt egy értelmesebb ember is aki leállította, itt a szervezők is ugyanolyan hülyék sajnos. Például pereskedéssel fenyegetőzik, nem szereti ha tegezik az interneten, és egyébként is kikéri magának, hogy szar legyen a kiállítás. Ja, és persze csináljunk jobbat! Viccesek vagytok hülyőkéim! Miért gondoljátok hogy nekem csak akkor lehet véleményem, ha már rendeztem kiállítást is??? A szombat esti filmről te is csak akkor mondasz véleményt, ha előtte már te is leforgattál egy hasonlót? Te, nagyonhülye... Észre sem veszitek, hogy ezzel sokkal többet ártotok saját magatoknak, mintha csendben maradnátok, esetleg szépen írogatnád a hibákat hogy legközelebb megoldjad. De nem. A látogató a hülye, amiért nem tetszik neki... Lehet hogy az is a látogató bűne, hogy ilyen kibaszott meleg volt, ki tudja. A szervezőké semmiképpen. Elvégre július közepén egy csupa üveg csarnokban, ki a fasz gondolta volna hogy meleg lesz? A nap tehet róla, minek süt annyira? A látogató meg minek pofázik annyit? Séta van a kisvonatok között, és örülj hogy ingyen fényképezhetsz!  
            Na jó, nem puffogok tovább, inkább összegzem az élményeket. A kiállítás anyaga nem rossz (voltam már sokkal rosszabbon alig kevesebb pénzért), a szervezés csapnivaló. Egy kis marketinget sem ártana tanulni egyeseknek, ha már ilyesmivel foglalkoznak. Én mint látogató, azért megyek el egy kiállításra, mert kikapcsolódni akarok, és nem szenvedni. Ha a kikapcsolódás nem jön össze, az a szervezők hibája, nekik kell ehhez a feltételeket megteremteni. Ha bármi okból nem sikerül megteremteni, akkor rossz volt a szervezés, és nem segítesz magadon azzal, hogy "szervezz jobbat". A kommunikáció pedig szánalmas és gyerekes. Gondolkozzatok el.
 

7 komment

Címkék: kiállítás északi temofeszt


süti beállítások módosítása