HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2013.10.11. 20:28 vasutaskritikus

Sulimodul

 

Jó ideje nem írtam posztot és már éppen úgy voltam, hogy kiteszem a főoldalra a „vonatvége jelző”-t, amikor a mostanában sajnos elég kevés szabadidőm egy meggondolatlan pillanatában megnyitottam az iho.hu vasútmodell rovatát. A mindenféle kiállítások hírei közt, találtam két cikket is ami megfogott, az egyik Jermann Kálmántól, a saját mini vasútüzemét bemutatva sok szép érdekes képpel. Tulajdonképpen így érdemes modellezni. Nem csak körbe-körbe száguldoznak a vonatok, hanem rendszer is van benne, sőt menetrend, akár az igaziban. Végül is a valóságot modellezzük le, miért csak a járműveket kicsinyítenénk le, ugyanezt meg lehet tenni magával a közlekedéssel is. Szóval tetszik a hozzáállás, a képek is jók.
            No de a másik cikket nem értem. Már azt se, hogy miért kellett ezt leközölni. Legalábbis így. A cím: „Sulimodul: jó ötlet, de…” L. András írta, és érzésem szerint az a „jó ötlet, de…” már a szerkesztő által került a cím mögé. A cikk arról szól, hogy az iskolában, az unatkozó gyerekek unatkozás helyett építsenek kicsi vasútmodell-modulokat. Ezzel alkotó tevékenységet folytatnak és még talán a vasútmodellezést is megkedvelik. Az alapötlet természetesen jó, sőt nem is új, már majd harminc éve is volt hasonló. Amit nem értek, hogy egy cikket miért kell a szerkesztőnek teleírkálni baromságokkal? Ha nem tetszik neki, nem kell közölni! Ha meg mégis leközli, miért kell zárójelben kisregényt írni a saját véleményével? Ami csakis azért zavaró, mert a szerkesztő szinte semmiben sem ért egyet a cikk írójával. Aki nem olvasta, tegye meg! (http://iho.hu/hir/iskolakezdes-iskolai-es-szakkori-modul-130904) A szerző leírja a véleményét, aztán a szerkesztő zárójelben leírja, hogy az miért is hülyeség. Látott már valaki ilyet??? Ha egy cikk szakmailag nem üti meg a mércét, akkor nem kell közzétenni! Vagy uram bocsá, meg lehet kérni, hogy korrigáljon dolgokat. Velem is előfordult, hogy egy poszt írásakor felvettem a kapcsolatot valakivel és egyeztettem a szöveget. Nem gyakran, és nem is a saját mondandóm lényegéről akartam egyeztetni, sokkal inkább a másik véleményére és álláspontjára voltam kíváncsi. Na de így??? Csak nem valami személyes ellentét van a két emberke között? Mert az még így is átjön, hogy ismerik egymást. Nincs annyi esze a szerkesztő úrnak, hogy felemelje a telefont, és felhívja?:
„...
-Bandikám! Ne haragudj már, hogy megzavarlak a fotoszintetizálásban, de mi ez a sok hülyeség amit itt írsz?
-Na most megint mi nem tetszik gyíkagyú?
-Csak ez az egysejtű duma amit most írtál bazmeg! Tán csak nem komplexusod van még mindig?
-Nekem nem, de ha pofán verlek neked még lehet!
-Jaaaa, na gyere sutyerák, játszuk le!!!
...”
És ennyi. A saját képességeikhez mérten lerendezhetik a sérelmeiket. De nem. Az egyik valamiért fontosnak érzi, hogy a széles nyilvánosság előtt megalázza a másikat. Elég gyerekesnek tűnik. Nem merül fel benne, hogy ez így azért nem egészen frankó? Láthatóan nem. Mert ő jobban tudja. Biztos jobban ért hozzá. De vajon miért gondolja, hogy ez engem érdekel?

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása