HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.02.02. 00:31 vasutaskritikus

Vatera

 

A szó mindenki számára ismert. Mindenkinek van róla véleménye, pozitív vagy negatív, a hozzá kapcsolódó élmények függvényében. Az eladóknak ahogy hallom inkább negatív, mert gondolom derogál nekik fizetni azért hogy használnak egy szolgáltatást, pedig az interneten bizony nem minden van ingyen. Én voltam már eladó is (réges-régen), vevő is (kevésbé régen), ezekben nem volt rossz tapasztalatom. Akkoriban még nem volt ennyi vasútmodell a Vaterán, külön kategória sem volt neki, fele a gyűjtemények közt, fele a játékok közt volt szanaszét. Mára sokat változott a helyzet, külön Vasútmodell kategória van, benne méretarányonként csoportosítva, azon belül is vannak a „Szerelvények” és az „Egyéb kiegészítők”. Kissé pongyola így, de ha majd kétszázezer felett lesz az eladó vackok száma mint az e-bay-en, valószínűleg tovább lesz majd csoportosítva, addig meg ez is megteszi.
            Miután egyre több az eladó vasútmodell, néhányan bizony rájöttek hogy micsoda buli ezzel üzletelni, tőlünk nyugatabbra megvenni a modelleket olcsóért, majd itthon eladogatni a Vaterán, vagy az Index Börze topicján, vagy mind a kettőn egyszerre. A kedvencem „marslakó” aki mostanra nagyon impozáns gyűjteményt árul a börzén+vaterán+zsibvásáron+tökömtudja még hol. Azért mondom hogy gyűjtemény, mert nem nagyon akarózik túladni az árun, van olyan vagon amit már évek óta a kínálatban látok, és hiába nem kell a kutyának sem, az ára még mindig az csillagokat verdesi.
Általános jelenség az olyan hozzáértő eladó aki 1500-2000-ért árulja a 300Ft-os Schicht és Piko tehervagonokat, 2000-3000-ért a leggagyibb Kleinbahn tehervagonokat, 15000-20000-ekért ősrégi Piko mozdonyokat, természetesen mind ritkaság, egyik sem volt használva, az összes vitrinmodell. A csúcs az amikor azt sem tudja hogy mit árul, kiemelt kedvenceim az 1:100-as DB-s silberling kocsik, amik valami furcsa varázslattal rögtön magyarítható halbik-ká változnak.
Mindent egybevetve azért messze vagyunk még az E-bay választékától és különösen a színvonalától. Ez pedig nem feltétlen a kereslet hiánya miatt van, sokkal inkább a másik kihasználása és átverése iránti szándék eluralkodása miatt. Amíg ezek a hiénák ki nem kopnak, sajnos nem nagyon várható a helyzet javulása.
A másik nagy kedvencem a „majd én gyártok fasza magyar modelleket és jópénzért eladom” típusú versenyző. A legújabb amelyikre felfigyeltem, éppen egy BDVmot-szerelvényt árul 130.000-ért. Hmm. Nem, nem aranyból van! Viszont a papírra nyomtatott és felbiggyesztett pályaszám éppen leesni készül róla a fotón… Saját gyártás lehet, az elkövetője Düsseldorfi néven fut az index-en, nem is olyan régen fejtegette hogy bizony mennyire is jobb ezeket a kocsikat Fuggerth alapból megépíteni, mert úgy könnyű a két ajtó közé hat ablakot befaragni, szemben a Tillig halberstadti kocsijaival amiken csak öt ablak van, tehát biztos hogy rövidebb, és különben is az igazi Bmx-eken hat van… Aztán leesett az álla hogy van öt ablakos Bmx is "igazi"-ban, és a kocsik hossza nem az ablakok számától függ. Értelmesebb emberek méretarány alapján határozzák meg az építendő modell hosszát, nem pedig a hat ablak lesz a legfontosabb támpont.. Nekem is leesik az állam ilyenkor, amikor azt látom hogy egyesek nulla tudással egy nyamvadt jellegrajz nélkül nekiállnak modellt építeni és azt 130 ezerért árulják.
Ugyanez a „modellező” korábban egy BVmot-ot árult hasonlóan olcsón a Vaterán, csak még ennél is pocsékabb kivitelezésben. A motorkocsi és vezérlőkocsi kriminális ronda volt, és persze itt is meggyűlt a baja azokkal a fránya ablakokkal, a tíz ablakos kocsik modellje valahogy tizenegy ablakosra sikerült, nem stimmeltek az ajtók, a tető, a köténylemez, a forgóvázak.. Egyszóval a világon semmi nem volt rajta jó! A tisztelt készítőnek nemhogy rajzai vagy rendes fotói lettek volna, de életében még csak nem is látta ezt a vonatot a maga teljes valójában, így alakulhatott hogy a pályaszámnak még a formáját sem sikerült eltalálni (22-05 000 035 - ez mi???), ami azért különösen nagy balfaszság, tekintve hogy európában mindenhol azonos a (12 jegyű) pályaszám formátuma. Ha magának építi hogy otthon rohangáljon körbe-körbe az oké, de egy kissebb vagyont kérni egy ilyen szarért, azt minden vasútmodellező nevében kikérem magamnak!

 

 

60 komment

Címkék: vatera index fórum börze e bay


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr111721663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marslakó 2010.02.16. 15:12:17

T. internet névtelenségébe burkolózó Szerző!

Megtisztel a kiemelésével, de ha csak egy kis fáradtságot is vett volna, hogy utána járjon a dolgoknak, akkor látná, hogy a Vaterán már jó ideje egyáltalán nem árulok, és tudhatná azt is, hogy anno kiterjedt SBB és DB gyűjteményem volt, illetve sok darab Ep. III és Ep. Vb modellem, amelyeket most leépítek, mert egyrészt el sem férne ez a sok modell a lakásban, másrészt az építkezés és a gazdasági válság is viszi a pénzt.

Csak a MÁV/ÖBB Epoch IV-Va modelleket tartom meg, és bizonyos szerelvényeket, amik bejárnak, de abból sem mindet.

De ez Önt bizonyára nem érdekli, csak kelti az internet névtelenségébe burkolózva a hangulatot és igazságtalanul gyanusítgat meg másokat!

Nem mondom, hogy nincsenek pofátlan ajánlatoka Vaterán, én is láttam már ilyet, de ami nálam régóta meg van hirdetve, az a legtöbb esetben a gyári új minőségű modellek piaci árához képest mind igen kedvező árban van, csak nem illik bele az átlag magyar modellező gyűjtési területébe, és ezért nincsen neki keletje.

De ez sem igaz, mert mindennek folyamatosan csökkentettem az árát egy bizonyos szintig, és a legtöbb felkínált modellemet már meg is vették. De egy bizonyos árnál már nem vagyok hajlandó lejjebb menni, akkor inkább megtartom a modelleket!

Értelemszerűen nem fogom eladni tízezerért a harminc-harmincötezres Roco DB-s mozdonyokat, amelyek legtöbbjéhez rendelkezésre áll a Modell Kit-es blokk is, rajta a nevemmel. Biztosan nyugaton vettem nyerészkedés céljából!

Ha nem viszik el annyiért, amennyiért meg van hirdetve, akkor inkább megtartom magamnak, én ennél többre tartom mind a modelleket, mind magamat, mintsem céltalanul és számolatlanul elherdálnám az egyszer kemény munkával már megkeresett pénzemet!

A T. inb Szerző is beleesett a magyar modellezők és vasútbarátok legnagyobb hibájába, ti. hogy csak ellenségeskedni, veszekedni, irigykedni tudnak, tisztelet a kivételnek!

Én meg azokat komálom nagyon, akik a csak próbakört futott, amúgy bolti új állapotú, 1998-ban 35.000-ért vett, de most, tizen-X évvel később 23.000-ért eladásra kínált mozdonyért még 20.000-et sem akarnak megadni! Akinek nincs pénze, ne menjen a boltba bevásárolni, és ne az eladót szídja, hogy a 300 Ft-os kenyeret 250-ért adja, és nem 100 Ft-ért! Ha meg szereti csorgatni a nyálát, akkor tegy eotthon az óljában, és ne az eladó képébe fröcsögjön!

A magyarok nagy részébe egy fikarcnyi kultúra vagy demokrácia sem szorult, ezért tart itt ez az ország, ahol tart!

Remélem nem sértettem meg a T. inb Szerzőt, mert nem ez volt a célom, mint ahogyan bizonyára Önnek sem azzal, hogy engem "kedvencei" között emlegetett. Pedig emlegethetett volna másokat is, pl. akiknek sokkal több adás-vétele volt, egyértelműen haszonszerzési céllal, de én örülök annak, hogy nem ezt tette, mert ez ingyen reklám nekem! :-)

Mellesleg: minden annyit ér, amennyiért megveszik. Ha a magyar ember sokat akar fizetni a neppereknek, akkor mindig is lesznek Magyarországon nepperek. De mit is várunk, amikor direkt ebbe az irányba butítják az embereket már kiskoruktól kezdve!?

Ha viszont nem veszik meg a portékát, az legyen eladó baja, ne az Öné, mint ahogy az is az eladó magánügye, ha megvesznek tőle valamit - és nem az Öné. Ez egy egyszerű közgazdasági folyamat, és kár volt egy sort is fanyalognia miatta a blogjában.

mit nem mondasz 2010.02.16. 15:21:30

@Marslakó: szerintem egyrészt felesleges a "magyar" kártyát egy ilyen vitában előhúzni. Nem hiszem, hogy közülünk bárkinek is lenne akkora kitekintése a világra, hogy tudhatná mitől viselkedik máshogy (viselkedik-e máshogy?) egy magyar. Ugyan.

Adás vétel esetén az eladó érdeke a magasabb, vevőé az alacsonyabb ár. Ez működteti a világot sok sok éve. És jól. Ebbe beleszólni kár. Nepperek, bánák, mindenki ennek a játéknak a szereplője.

ami a konkrét portékádat illeti: valóban rugalmatlanságra vall tök ugyanazt árulni hónapokon ha nem éveken át változatlan árakon. Nem vall kereskedői szemléletre, de hát vélhetően nem is vagy az. Sok ilyen van a fórumon, anélkül hirdet századszor, hogy 5 ft-t engedne.

Mondjuk furcsa, hogy ez egy kivülállónak miért is fáj.

mit nem mondasz 2010.02.16. 15:24:14

@Marslakó: ja, a lényeget nem is írtam. Mi az, hogy az internet névtelenségébe burkolózó szerző?

ne légy nevetséges! Te nem vagy az? Az interneten szinte mindenki az, kevesen azonosítják magukat IRL.

De ha még páran tudják is, hogy te Joó Ferenc vagy a Balaton mellől, a többi száznak, ezernek te is "csak" egy marslakó vagy. Ez mi, ha nem anonimitás.

nyilván zavar, hogy kipécézett téged ez a csóka, ezért ugrottál neki. De az érveit cáfold, ne azt, hogy ő egy névtelenségbe burkolózó blogger.

Vagy nem értenéd az internet (és a web2) lényegét?

Marslakó 2010.02.16. 15:40:40

@mit nem mondasz:

Bocsáss meg, de több évet töltöttem külföldön, van rálátásom, hogy mi a magyarok baja! Pl. az, hogy nem bírják elviselni a kritikát.

Neked amúgy miért fáj, ha valaki megvédi magát az igazságtalan gyanusítgatástól?

És miért fáj, hogy nem vagyok hajlandó eladni valamit féláron? Ha megépíted a házad húszmilláért, utána buliból eladod a feléért? Ha ezt gondolod, akkor ne itt okoskodj, hanem menjél elmegyógyintézetbe!

Ha azt hiszed, hogy meg tudod vezetni az embereket a fél igazságaiddal, akkor tévedsz! Mert aki csak fél igazságokat mond, az kvázi félig hazudiok, és előbb-utóbb hiteltelen lesz.

Esetünkben a teljes igazság az, hogy már nagyon sokat engedtem a modellek árából, és éppen ezért nem fogok engedni többet.

Te miért akarnád olyan olcsón megvenni a modelleimet? Nem azért, mert annyira kell neked, mert akkor már megvetted volna, mint ahogyan én is megvettem már sok ritkaságot jóval a kívánatos áron felül!

Gyanítom, hogy azért akarnád olcsón megvenni a modelleimet, mert az neked jó üzlet lenne! Akkor viszont meg kéretik nem pampogni itten!

Ja, ez a csóka, aki engem kipécézett nem véletlenül te vagy?

Az internet névtelenségéről pedig annyit, hogy ha beírtad a nevemet, akkor vállald a sajátodat is, különben egy sunyi, hiteltelen bunkó vagy!

Mindjárt meg is kérdezem az üzemeltetőt, hogy ezért nem-e kellene téged egy kicsit szankcionálni!

mit nem mondasz 2010.02.16. 15:47:33

@Marslakó: Jóember, higgadj le, mert még infarktust kapsz.

Te azonosítottad magad, hiszen számos helyen ahol marslakóként szerepelsz megadod az egyéb eléréseidet. Én nem ismerlek és így is tudom, hogy mi a neved. Nem én azonosítottalak, hanem te, saját magadat. (Tudod, web2, google, kész) ne légy nevetséges és pláne ne fenyegetőzz.

Én ezt (önazonosítás) nem szeretném megtenni, jogom van hozzá,ne fenyegetőzz és ne ítélj el. még egyszer mondom: ez itt az INTERNET, az anomim vélemények hatalmas tárháza. A véleménnyel foglalkozz, ne azzal, hogy ki mondja. Ez nem a kocsma, ahol mindenkit ismersz.

Harmadszorra: én soha nem vettem még tőled semmit és jelenleg sem akarok, úgyhogy itten nagyon aláváltottál, hogy stílusos legyek. Nem vagyok kereskedő, csak modellezek, megveszem ami kell. ha meg öt év múlva már nem kell eladom. Te viszont szemlátomást valóban az ebayen megcsípem 1 euroért, itthon meg elsózom típus vagy, DE nekem ezzel semmi bajom.
Csak ha valaki a blogjában ezt leírja akkor ne hápogj. Bakker, kilóg a lólág, ez van.

Na, azonosíts ha tudsz :)

NoHAB 2010.02.16. 15:50:39

@mit nem mondasz: Kivételesen nincs igazad. Ha már nevén nevezted Marslakót, azért azt szeretném hozzátenni, hogy Ő az egyik legkorrektebb Börzéző/Vaterázó akitől vásároltam. Sok olyat tudnék mutatni - Astrás-tól kezdve, a többi érdekesebbnél érdekesebb figzráig, akik egyrészt szar dolgokat árulnak, másrészt lehúzósak az áraik. Szóval Marslakó nem jó példa volt...Ennyi.

vasutaskritikus 2010.02.16. 15:50:51

@Marslakó: Előttem szóló tanult kollégám meglehetősen jól kifejtette az internetes névtelenség dolgát.
A többi problémádat átérzem ugyan, (remélem nem haragszol hogy tegezlek, de ez itt így szokás), de nem kívánok magyarázkodni.

mit nem mondasz 2010.02.16. 15:56:04

@NoHAB: Biztos marha rendes, de ha cimborák vagytok akkor te is tudod, hogy az ebayen fillérekért megvett cuccot árul meglehetősen rugalmatlanul (sokáig, különösebb árváltozás nélkül)

Pontosan mi a fenének háborodott fel, amikor ezt elolvasta ezen a blogon?

Én csak erre szeretnék választ kapni, az nem érdekel, hogy szereti-e a sört és mekkora a tudodmije.

ne csak olvassatok, de próbáljátok már meg értelmezni is amit olvastok. Légyszi. Ez így egy idő után uncsi lesz.

NoHAB 2010.02.16. 16:12:53

@mit nem mondasz: Te marha jól informált vagy! Honnan veszed, hogy az e-bay-ről fillérekért veszi a cuccokat? Leírta világosan. Felszámolta a német gyűjteményét.
De ha még az e-bay-ről vásárolna is, neked mi közöd lenne hozzá? Te vettél tőle valamit már valaha? Szerintem nem, mert nem így nyilatkoznál...

Marslakó 2010.02.16. 16:19:05

@mit nem mondasz:

Majd a szolgáltató beazonosít, nem kell nekem azzal bajlódni! :-)

És ne féltsd te az egészségemet! Inkább nézz magadba:

Azzal, hogy valahol megadom az elérhetőségemet, azzal nem az utcán az óriásplakátra írtam ki a TB törzsszámomat!

Ha meg is adtam egy bizonyos oldalon (és nem számos helyen!) a mobil számomat vagy mail címemet, abból még nem derül ki bárki számára, hogy ki vagyok, mert a keresők nem adnak rá ki találatot, és a honlapomon sem szerepel a nevem.

Ezért mindenképpen tisztességtelen volt tőled ide írni az IRL nevemet, mert ezzel tőlem most elvetted a névtelenségbe burkolózás lehetőségét!

Szóval ütni jól esik, de kapni már nem, ügye?

Hogy mit is mondjak, ez eléggé tisztességtelen magatartás, ráadásul jó nagy fokú bunkóságra is utal. De, mint említettem, ilyen ez a vasútmodellező társadalom, már megszoktuk régen!

Ettől függetlenül engem nem zavar különösebben, hogy azonosítottál, mert számomra az inkább reklám, de magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt, ha emellett a saját nevedet nem vállalod.

És ez nem fenyegetőzés, hanem a véleményem.

Aztán azzal is kár jönni, hogy az internet így meg úgy, és anonim vélemények hatalmas tárháza - pont az ilyen anonim vélemények azok, amelyek mögé könnyű elbújni és levenni a saját vállunkról a felelősség terhét tetteinkért!

Csak mert nem látják az olvasók a neved, nem garázdálkodhatsz büntetlenül.

Ilyen erővel azt is mondhattad volna, hogy az interneten minden igaz, de ez persze egy állati nagy hazugság lett volna!

És kérem, csak egy példát írj ide be, amiből az derül ki, hogy azt szemlátomást az eBayen megcsíptem egy euróért, itthon meg elsózom! Mert ilyet nem találsz az ajánlataim között sehol.

És ha már ide írtad a nevemet, akkor arra is ügyelj, hogy ne sértsd meg a jó hírnevemet! Mert annyira a regisztrálós blogok sem anonimak, hogy ne lehetne kieszközölni a nyilvánosság előtti helyesbítésedet!

Ez megintcsak nem fenyegetőzés, hanem a személyes jogaim ellen intézett támadás elleni jogos védekezés!

Ja, és én is tudnék blogot nyitni és leírni, hogy jajj, ma sem vettek tőlem semmit, de volt aki 60.000 helyett 15.000-öt kínált, pedig már 80.000-ről vittem le az árát az amúgy 90.000 Ft-os mozdonynak, és még a nevét is jól ideírhatnám az illetőnek.

De nem teszem, mert tudod ehhez én nem tudok elég bunkó lenni.

Mellesleg - még mindig nem tudom, minek kellett beleszólnod a vasutaskritikusnak írt válaszomba? Így tudod csak kifejteni gondolataidat és így tudod kiélni magad? Szemtől szembe nem megy?

Marslakó 2010.02.16. 16:20:53

@mit nem mondasz:

Te már eddig is uncsi vagy. Megneveznéd, hogy mit vettem egy euróért az eBayen és árulom most itt horror áron? Amíg nem, addig ne is írj többet!

Marslakó 2010.02.16. 16:26:29

@vasutaskritikus:

OK, akkor tegeződjünk, nekem nem fáj, csak nem akartalak megbántani.

Nos, nem is azért válaszoltam neked, hogy kommentáld! Hanem azért, hogy meghallgattassék a másik fél is.

Ahhoz, hogy mások ezek után kialakítsák véleményüket az esetről, nem kell ismét kommentálnod, mert akkor megintcsak félrebillen a mérleg nyelve.

NoHAB 2010.02.16. 16:30:03

@Marslakó: Tudod, az fáj neki, hogy ő nem tud egy juróért vásárolni azíbéjen, mert az már meghaladja a "képességeit", csak itt tud fikázni...

mit nem mondasz 2010.02.16. 16:35:21

Mik vagytok ti, valami kommentelő robotok?

Már leírtam, de akkor talán mégegyszer:

Engem az sem érdekel, ha betöréses lopásból van a cucc. NEM ÉRDEKEL.

Azt nem értettem, hogy ha valaki ezt leírta te azon mi a fenének háborodtál fel? Erre mostanáig nem tudtál válaszolni.

NOHAB-nak: ne haragudj, de ez az altesti poénkodás nekem nem jön be, én már felnőttem. Nem tudsz te engem megsérteni, szerintem ne is próbálkozz.

A Miért?-re, pedig, már hogy miért is írok én ide. Amiért te is. Mert ez egy blog komment oldala.

Vélemények.

internet.

Nem értitek, nyilván.

pötyiláb 2010.02.16. 16:47:17

@NoHAB: Fu, te nagyon egyszerű vagy hallod. Érveid nincsenek és akkor ez van, hogy a másik biztosan hülye vagy buzi.

Apropo, te tudsz ebayezni? :-)

NoHAB 2010.02.16. 17:02:35

@mit nem mondasz: Te meg azt nem érted, hogy miért kell valakit kiemelni - ráadásul olyat aki korrekt eladó - a sok kókler közül...
Mert, ha jogos lenne, ám legyen. Na de így?!

mit nem mondasz 2010.02.16. 17:07:14

Ő nem a nepperek között van nevesítve.
le van írva, hogy hetente ezerszer berakja ugyanazt a stokkot képekkel, szöveggel, mindennel mostmár vagy hónapok, ha nem évek óta.

Védd ha akarod, de ez igaz.

azt meg én írtam hozzá, hogy az ebayről veszi a cuccot, de egyrészt ez lényegtelen, másrészt meg ez is igaz.

Mi még a problémád? Továbbra sem tetszel :)

TorTa30 2010.02.16. 17:10:24

@pötyiláb: ebay?
Az olyan mint a Baywatch?
Te meg aztán marhára értesz hozzá ezek szerint.
Minek szólsz bele, amihez semmi közöd?
Ingyen meghívót kaptál ide, vagy csak unatkozol.
Ha az utóbbi, úgy lenne néhány ötletem mivel töltsd a szabadidődet.

NoHAB 2010.02.16. 17:13:51

@TorTa30: Hagyd. Ebay szakértővel van dolgunk. Majd ő megmondja a frankót!

NoHAB 2010.02.16. 17:17:20

@mit nem mondasz: "hogy hetente ezerszer berakja ugyanazt a stokkot képekkel, szöveggel, mindennel mostmár vagy hónapok, ha nem évek óta."

Hetente egyszer-kétszer. Folyamatosan figyelem a Börze topikot, ennyiszer teljesen szabályos, semmiféle kivetnivaló nincs benne. Ha el akarnál adni valamit, akkor Te is annyiszor hirdetnéd, amennyiszer csak tudod. Nem?

pötyiláb 2010.02.16. 17:19:29

@TorTa30: pont ugyanaz hívott ide akit téged. Senki.

te mi a fasznak szólsz bele?

mit nem mondasz 2010.02.16. 17:22:50

@NoHAB: Ja, de.

ha én valamit el akarnék adni akkor nem ugyanazt hirdetném egy éven keresztül.
Érted. Hanem eladnám. Ha valóban el akarom adni.

Pont erre világított rá vasutaskritikus, hogy UGYANAZT árulja hónapok óta. Mert szinte semmit nem ad el. Mert szarok az árai, rugalmatlan, fafej. És nem ő az egyetlen ilyen botcsinálta eladó.

Amitől szar a börze fórum.

Én a továbbiakban veled nem vitatkoznék, legalábbis addig amíg nem mutatod a minimális jelét annak, hogy megérted amit írok.

vasutaskritikus 2010.02.16. 17:38:55

Tisztelt Urak
Mindenki beleszólhat, nyilvános oldal. Nem kívánok rendőrséget se játszani, annak ellenére sem hogy módomban állna. Szabad ország, szabad szólni mindenkinek, hogy van-e értelme anyázni azt mindenki döntse el maga.

Ami marslakó korábbi problémáját illeti, azt a következőképpen látom: a postom és a kommentek többsége is utal a fórumos tevékenységedre, ott az adatlapodon megadott három weboldal közül kettőn a főoldalon közlöd saját magad a teljes neved. Ennek fényében a felháborodásod nem tűnik jogosnak, és a kommentet sem veszem ki.

NoHAB 2010.02.16. 17:45:11

@mit nem mondasz: Te sem érted, hogy ha valami 30-at ér, azt nyilván nem fogja eladni 10-ért. Leírta, inkább megtartja. Ettől függetlenül hirdetheti, ettől még nem szarok az árai és nem rugalmatlan.

mit nem mondasz 2010.02.16. 17:47:37

@vasutaskritikus: köszönöm. Már azt hittem, hogy egy blog.hu-s komment miatt elvisz az ÁVÓ.

De ezek szerint mégiscsak van némi remény, hogy az internet szabad és a hülyéket maguktól senki sem védi meg.

A továbbiakban veled szívesen dumálok, mert értelmes vagy, ezekkel a zombikkal meg nem tárgyalok.

TorTa30 2010.02.16. 17:58:24

@mit nem mondasz: Te mindenkinek meleg szarig nyalsz be, ha azt hiszed, hogy igazad van?

mit nem mondasz 2010.02.16. 18:05:08

@TorTa30: ezzel szerintem magadat minősíted.

A keszthelyis fórumon normálisabbnak tűntél, sajnálom, hogy te is ilyen pisi-kaki szinten nyomod, érveket lehetőleg nem használsz, nehogy baj legyen belőle.

Gyalázkodjál ha jólesik, engem nem bántasz vele.

Marslakó 2010.02.16. 18:40:53

@vasutaskritikus:

Egyrészt, az, hogy egy nick által ajánlott honlapon szerepel egy név, nem jelenti automatikusan azt, hogy az a nick IRL neve. De tudom, ezeket az információkat elfogultság nélkül, korrekten értékelni és helyükre rakni nehéz dolog. Ehhez már logika kell.

Másrészt, mint írtam, engem nem zavar különösebben, hogy napvilágot látott az IRL nevem, csak leírtam a véleményem az eljárás korrektségéről.

@ mi..t nem mondasz:

Harmadszor, az elmúlt 100 hsz-om a börze topicban 319 nap alatt született, azaz két hozzászólásom között átlagosan több, mint három nap telik el. Ja, és ezek nem mind hirdetések.

A 101-gyel ezelőttiben hirdettem 84 vasútmodellt és 34 kiegészítőt, egyebet, stb:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=89155312&t=9119466

Legutóbbi részletesebb listámban pedig meghirdettem 54 modellt, azaz, ha azt vesszük, már csak átlagban is eladtam tíznaponta egyet, de persze közben még több is volt, mert időről-időre selejtezést és karcsúsítást tartok:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=97370134&t=9119466

A mostani listában 22 tétel van, amit 10 hónap alatt nem adtam el, ebből egyet más nevében hirdetek.

Úgyhogy állításaid közül sem az nem fedi a valóságot, hogy hetente ezerszer beteszem a hirdetésemet, sem az, hogy nem adok el semmit.

Innentől kezde lehet sűrű bocsánatkérések mellett visszavonulni!

Innent

Marslakó 2010.02.16. 18:42:49

@mit nem mondasz:

Az internet amúgy nem szabad.

Mit gondolsz, pl. miért kutatják folyamatosan a kiskorúakat megrontóakat?

Ha nálad még nem jártak, akkor előbb-utóbb hozzád is beköszönnek! :-)

mit nem mondasz 2010.02.16. 18:53:16

@Marslakó: Te figyelj, az előbb még marhára fel voltál háborodva, hogy téged megvádoltak és majd a szolgáltató, stb...

Engem pedofíliával vádolni szerinted az belefér? vagy szálka, gerenda effekt?

ne rontsd a helyzeted, elkezdtél magyarázkodni egy baromság miatt, amivel aztán totál elástad magad a sárban.
Menjél szépen, fürdesd meg Zsombi babát, nyugodjál meg.

Minden csoda három napig tart, tudod.

NoHAB 2010.02.16. 19:22:58

@mit nem mondasz: Te ennyire egyszerű vagy, vagy csak tetteted magad? Olvasd már el mit írt Marslakó!

TorTa30 2010.02.16. 19:23:00

@mit nem mondasz: Az a baj, hogy Te is felvetted a zozóvagyok és J.K, valamint társaik hülyegyerek stílusát.
Nem kell mindenben egyet értenünk. Ettől függetlenül ne gondold, hogy Neked van mindig, mindenben igazad.

mit nem mondasz 2010.02.16. 19:34:05

@TorTa30: nem tudom mitől lennék én hülyegyerek, 50 leszek lassan, szerintem a hülyegyerekek máshogy viselkednek.
Én határozott vagyok, talán ez zavart meg.
Te figyelj, te nem azért kommentelsz vagy írod (mondod) ki a véleményed mert azt hiszed, hogy igazad van?
Az a baj veletek (Nohab, marslakó meg te is) hogy folyamatosan önellentmondásba keveredtek meg szembe mentek a józan ésszel. Miért vádolsz valaki azzal, hogy azt gondolja hogy a véleménye igaz? Te nem azt gondolod a sajátodról?

Mondjuk a te stílusoddal (elég csak az ezen a poston megírt kommentjeidet elolvasni) nem hiszem, hogy alapod lenne bárkit minősíteni vagy kiosztani. Furcsa volna, ha a szám az életkorodat jelentené, vagy ha azt jelenti akkor komoly gondok vannak veled.

Marslakó 2010.02.16. 19:51:57

@mit nem mondasz:

Én egy nicknek írtam, amit írtam, mögötte nincsen valós ember, mert nem vállalja IRL nevét, így én konkrétan egy senkivel közöltem a gondolatomat.

A nálad még nem kopogtattak szófodulat mögött pedig ott volt egy mosoly jel. Erre kapod fel a vizet? Ez lenne az a nagy internetes rutin, amire hivatkozol a szólásszabadság terén?

Ezzel szemben te engem, mint egy valós személyt, akinek a nevét is ideírtad, vádoltál meg a nyerészkedéssel és állítottál rólam olyan hazugságot az össze-vissza hirdetésekkel kapcsolatban, amit fentebb megcáfoltam.

Remélem tudod értelmezni a különbséget közel 50 éves korod ellenére???!

És még egy dolog, aztán ezzel be is fejeztem mára:

Nem tudtad bizonyítani az eBayes állításodat, mint ahogy erről az önellentmondásos gondolatmenetről sem fogjuk soha megtudni, hogy mire vonatkozott.

Azt viszont látni kell, hogy ha azt gondolod, hogy a véleményed igaz, pl. az én börze topicos aktivitásommal kapcsolatban, amiről rögtön kiderült, hogy egy nagy humbug, akkor te dilis vagy, egy megrögzött elmebeteg, egy őrült, egy deviáns, aki nem képes felfogni az értelmes gondolatokat.

Más szóval: olyan dolgokat hiszel igaznak, amiket csak te gondolsz, a valóságtól elrugaszkodsz, nem tudsz különbséget tenni a képzelet és a valóság között, és, mint láttuk, az internet világa és a valóság között sem.

Most akkor egy ilyen pszichopatával vitatkozzak? Köszönöm, de nem, nekem ennyi elég volt a beteg lelkek ápolásából, sőt, már sok is!

Visszaszívom, amiket eddig mondtam, mert egy 50-is IQ-val rendelkező nickkel nem lehet értelmesen beszélni.

Sejthettem volna előre, hogy ez lesz a vége, a vasútbarát társadalom tele van szellemileg, lelkileg és testileg sérült emberekkel, csak ők képesek egész nap itt ülni és kommentelni.

Én legalább megfürdettem közben a fiamat :-)

TorTa30 2010.02.16. 19:52:33

@mit nem mondasz: Szerintem egy 0-val többet sikerült leírnod. :D
Idáig egyetlen egy épkézláb érved nem volt, csak írtad a hülyeséget kétkapura.
Hogy mit ír Marslakó, meg Nohab, az egy dolog.
Szerintem olvasd el a kommentjeiket még egyszer és rájössz, hogy hülyeségeket írtál.
Nem ciki az önkritika.

mit nem mondasz 2010.02.16. 19:55:52

@Marslakó: ezt írod:

"Sejthettem volna előre, hogy ez lesz a vége, a vasútbarát társadalom tele van szellemileg, lelkileg és testileg sérült emberekkel, csak ők képesek egész nap itt ülni és kommentelni."

és végig kommentelted az egész délutánt.

A többit rakja össze aki olvassa :)

NoHAB 2010.02.16. 19:58:42

@mit nem mondasz: zozóka ne erőlködj! :-))) Még a végén elfáradsz. :-))) Kevés voltál máshol is, itt is beégtél. Ennyi. OFF

pötyiláb 2010.02.16. 20:04:46

@NoHAB: olvasom egy ideje ezt a szellemileg magas színvonalú röptét és azt kell mondjam NoHAB, hogy te nagyon egyszerű vagy.

mit nem mondasz-nak teljesen igaza van, csak ovis stílusban válaszolgatsz és közben hülyeségeket írsz (pl. homofób).

Most persze lehet engem is nyugodtan köcsögözni, nem nagyon érdekel. De nagyon beégtél, csak tudd.

pötyiláb 2010.02.16. 20:06:17

@Marslakó: no. én is fórumos, netes emberke vagyok, ismerem a börze és a többi fórumot is.
Bár még én sem vettem tőled semmit, mert más profilt hirdetsz, de nekem is úgy tűnik, hogy ugyanazokat árulod mindig. Ha azt látom marslakó már ugrom is át.

így aztán az eredeti kritika jogosnak tűnik.

Marslakó 2010.02.16. 20:16:57

@pötyiláb:

Ezt hívják felületességnek és prekoncepiónak. Mint fentebb leírtam, hetente kétszer teszek be hirdetést, tehát tíz hónap alatt negyvenszer, és most a tíz hónappal ezelőtthöz képest kb. 40 új termékem van. Tehát átlag minden második hozzászólásomban meghirdetek valami újat.

Ha ezt hosszú távon konstans kínálatnak nevezed, és az eredeti kritikát jogosnak, akkor te is csak csípőből lövöldözöl, ahelyett, hogy átgondolnád mondandód súlyát és lényegét.

Vasutaskritikus egyből belátta, hogy rossz ajtón kopogtatott, én sem piszkáltam őt többé. Ezt hívják intelligenciának.

Aki a fentebb részletesen bemutatott bizonyítékok ellenére továbbra is azt szajkózza, hogy folyton ugyanazt árulom, csillagászati áron, az nem rendelkezik kellő információval ahhoz, hogy értelmesen lehessen eszmét cserélni vele.

Sajnálom, pötyiláb, de akármennyire is nem tetszik, most te is ez utóbbi kategóriába tartozol. Úgyhogy szeva!

Marslakó 2010.02.16. 20:18:04

Bocsánat, kellő intelligenciát akartam írni. Ugye nem baj? :-)

pötyiláb 2010.02.16. 20:20:52

@Marslakó: gondoltam, hogy jön majd az, hogy hülye vagyok.

Én csak azt írtam, hogy felületesen átfutva, a képeket nézve úgy tűnik, hogy ez mindig ugyanaz a portéka. Most azért visszapörgettem a nikked alapján, hát azért a mostaniak közül nagyon sok mindennek ott látni a képét már fél évvel (!) korábban is.

Amúgy a börzén barátaimnak is mind ez a véleménye, hogy te ugyanazt árulod, kb. ennyit tud rólad mindenki amikor szóba kerülsz.

Én azt nem tudom, hogy nepper vagy-e vagy mi, de azért ennyien nem lehetnek mind hülyék.

Marslakó 2010.02.16. 20:21:14

@mit nem mondasz:

Én -jóvoltodból- személyesen érintett lettem az ügyben, ezért kiemelt figyelemmel kísértem. Igaz, ilyen hazugság-rohamra én sem számítotattam.

Ha jól megnézed, eddig egyetlen itteni blogban kommenteltem életem során (és máshol sem), az is kb. egy órán belül volt, és itt másodjára.

Szóval nem az a kommentelős típus vagyok, hidd el!

mit nem mondasz 2010.02.16. 20:28:34

@Marslakó: ha megnézed engem sem találsz meg máshol, tehát akkor én sem vagyok mégsem "szellemileg, lelkileg és testileg sérült ember"? De jó! Már úgy aggódtam.

látom közben jönnek mások is, akik nem a nagy triumvirátus által hajtogatott mantrát fújják. Ők sincsenek kellő intelligencia birtokában. Senki sincs, aki nem azt mondja, hogy marslakó egy rendes ember és nem nepper és minden héten mást árul és olcsón!

nektek legyen mondva.

na drágáim. örülök, hogy három ilyen remek, intelligens emberrel hozott össze a jó sorsom. Különösen örülök NoHAB kitűntető barátságának, sosem volt még ilyen kedves, együttérző és magas kultúrájú lelki társam. Bár TorTa kollega is nagyon a szívemhez nőtt ékes beszédével, befogadó, nyílt szívével. Azért kesergek, mert elbúcsuzom tőletek, a szellemileg silányabb "olvasás" nevű elfoglaltságot választom. Próbáljátok ki, pallérozza az elmét és a vitakultúrát!

TorTa30 2010.02.16. 20:30:52

@pötyiláb: Na még egy seggnyaló! :D

agyam eldobom 2010.02.16. 20:32:43

@Marslakó: ne szopassál már marslakó, árulsz olyat amit már tíz hónapja is árultál? Tíz hónapja? Bazmeg, csomó mindent eladtam már, nekem még 5 napnál tovább semmi sem volt meg. Ár, alku, jónapot, tovább.

És felháborodsz azon, hogy ezért beszólnak? Ehhez arc kell, ember.

Szerintem kurvára meg kéne húznod magadat. Hogy tarthatod magad rendes eladónak, ha tíz hónapig nem tudsz valamit eladni?

agyam eldobom (ez a nevem, de most tényleg el is dobom)

Marslakó 2010.02.16. 20:33:47

@pötyiláb:

Számolj inkább, mielőtt írsz!

A tíz hónappal ezelőtti cuccok 75%-át eladtam, 22 régi portéka mellett 40 új van a kínálatomban! Illetve azóta még kevesebb.

Akkor ez mind ugyanaz???

Vagy én számolom el, de akkor az iskolában is rosszul tanítják a matematikát, vagy te nem látod be, hogy a 60/0,8 = 75

Megjegyzem, a börzén (Lángról beszélünk?) éppen, hogy én látom mindig ugyanazt. Nem jutok sokszor el, de akkor is végigfutom tíz perc alatt a kínálatot.

De nincs is azzal semmi baj, ha azok a modellezők, akik úgysem vásárolnának sohasem tőlem semmit, azt gondolják, hogy mindig ugyanazt árulom.

Szerencsére, akik vettek már tőlem dolgokat, és hasonló témát modelleznek, figyelemmel követik az eladó portákáimat.

Azzal pedig, hogy az itthoni modellezőknél a DB kimerül a V200-asban, az E44-esben és a Br 215-ösben, nekem kell megküzdenem, ez ne másnak fájjon már!

Előbb-utóbb elviszik majd a kék 141-est is, ahogyan a zöldet elvitték, és a két 151-est is, ahogyan a Fad kocsikat is elvitték.

De te addig is ugord át nyugodtan a hsz-aimat, ott a Page Up / Page Down gomb! Viszont, ha igazából bele sem nézel, akkor ne is vedd a merszet leírni, hogy mindig ugyanaz van bennük!

TorTa30 2010.02.16. 20:34:28

@mit nem mondasz: most boruljunk le a lábaid előtt? :D Hidd el, nem fogunk zokogni utánad, még egy pzs-t se fogunk rongyosra elpazarolni rá. :D

TorTa30 2010.02.16. 20:38:09

@agyam eldobom: ne dobd el azt, ami nincs! Akárhány néven is próbálkozol, ezt beszoptad, de rendesen...

agyam eldobom 2010.02.16. 20:41:57

@TorTa30: kurva vicces, a másik hülyegyerek.

Semmi közöm a többiekhez, kapd már össze magad te fostalicska.

Írtam. 10 hónap alatt nem talált vevőt egy többezres piacon. Na ne má hogy akkor jó árai vannak. Meg rugalmas. Meg mittomén. Ezek tények öcsém, amiket max magyarázni lehet, de ez már régen rossz.

Ennyi volt ez a sztori, a kis zöld emberke megborult, bebukott, ámen. Te meg csicska, menjél máshova kommentezőknek beszólogatni, itt véget ért a műszak.

TorTa30 2010.02.16. 20:44:29

@agyam eldobom: te hogy lehetsz ennyire hülye? Vedd már észre magad, akárhány nicket regelsz, akkor csak az a hülyegyerek maradsz, aki voltál az előző neveden.
Ekkora lúzer hogy lehetsz? :D

Marslakó 2010.02.16. 20:47:12

@agyam eldobom:

Figyelj, verd a csalánt a saját hímtagoddal, ne másével!

Én nem lopásból szerzem a pénzemet, hanem keményen megdolgozom érte. Ezért nem is fogom elherdálni!

Add el a cuccosodat nyugodtan áron alul, de én nem török bazárárus vagyok, aki kiteszi a cumóját tízszeres felárral, és a lelkibetegek ápolásához szükséges kötelező alku után nagy síránkozva odaadom, hogy csak négyszeres haszonnal tudtam túladni rajta!

Én korrekt áron hirdetem meg a dolgokat, ami a vevőnek is jó, nekem is jó.

Ha valaki csak heccből ad-vesz, az meg inkább kerüljön, akár béemvével jár, akár bézével!

Egyáltalán: fel sem tudom fogni, hogy ki az, aki megvesz egy modellt, aztán pár év múlva túlad rajta.

Van összesen két mozdonya, egy éven át azzal játszik, aztán lecseréli kettő másikra, amíg azokat is meg nem únja???? Tiszta dedó!

Nekem egy jól kitervelt koncepció alapján egy egész vasútüzemre való mozdonyom és szerelvényem volt több ország vasútjáról! Mindegyik a szívemhez nőtt, és soha nem adtam volna túl rajtuk, ha nem jött volna el a kényszerű leépítés.

De ez nem azt jelenti, hogy most már egy negyvenezrest mozdonyt csak azért el fogok adni húszért, hogy öt napon belül túladjak rajta.

Ehhez vagy krőzusnak kell lenni, vagy infantilisnek!

Marslakó 2010.02.16. 20:56:54

Akkor egyszer és mindenkorra:

Az ár az mindenkinek a saját dolga, legfeljebb befürdik vele, és több hónapon át árulja a cumót, de ez legyen az ő dolga, ne más feje főjön miata!

Ha ezt valaki nem fogja fel, az menjen el Kukutyinba zabot hegyezni!

Azt pedig senki sem tudta eddig hitelt érdemlően megmagyarázni, hogy mitől lennének az áraim csillagászatiak, vagy mikor és melyik modellel nepperkedtem volna.

Akkor én ezzel be is fejeztem.

Jegkoko 2010.03.09. 17:40:10

irhatnál a flirt gyányolásáról is, igaz azt csak 40 ért méri.És a legviccesebb az egészbe az , hogy nem árulja el ki csinálta a szerelvényt.Mi ebben a titok?:D

vasutaskritikus 2010.03.09. 22:20:12

@Jegkoko:
Nem láttam még a Flirt-jét, sem rendes fotót róla. A fórumba tett képen alig látszik valami.

vasutaskritikus 2010.03.10. 16:50:36

@Jegkoko:
Ez egy fokkal jobbnak tűnik mint a BVmot. Annak viszont azóta már felment az ára egy tizessel...

Jegkoko 2010.03.10. 17:41:12

@vasutaskritikus: persze , hogy jobb mivel adva van egy flirt ami külsejét tekintve azonos a magyarral, azt már tényleg nehéz lenne elszúrni

Zimba 2010.03.31. 21:06:59

vasutaskritikus:
Nem tudom,hogy neked mi bajod a marslakóval,és a BDV-t áruló emberkével.Lehet,hogy a te fejedben kellene nagy takarítást csinálni,mert ez nem normális dolog amit te művelsz.
Személyiségi jogokat sértesz,hitelrontást követsz el...stb.
Ezt sokan nem nézik jó szemmel amit te,,jópofa,, módon művelsz itt.
Kritizálni meg akkor kritizáljon valaki,ha már valamit le is tett az asztalra(bdvmot)

Zimba 2010.03.31. 21:09:51

még valami,marslakótól is vásároltam,problémám nem volt vele,
A másik eladótól is vásároltam,vele sincs semmi gond,és a modelljeivel(ezt nem csak én állítom)
többek közt:Bvmot,flirt,remotm gépek..
süti beállítások módosítása