HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2012.01.19. 13:33 vasutaskritikus

FLIRT

Ismét itt az új év, úgyhogy először is Boldog Új Évet Kívánok minden kedves rajongómnak és ellenségemnek! Remélhetőleg ez valamivel jobb év lesz mint a tavalyi, különös tekintettel a gazdasági életre, mert hazudik aki azt mondja, hogy honatyáink balfaszkodása nincs hatással a saját pénztárcájára. De legyünk optimisták, reméljük a legjobbakat, járjunk sokat tüntetni, és legközelebb gondolkodj is mielőtt x-elsz. Na nem mintha sok alternatíva lenne, de azért van még amit nem próbáltunk. Akkor majd talán az az ígéret is beváltódik, hogy a sok bűnöző politikust végre sittre vágják, beleértve a maszopos tetveket, meg a fideszes tetveket is. Álom-álom, nem is folytatom, inkább vonatozzunk!
          Régen írtam már, van pár új modellke is azóta, és megjelentek az első újdonságlapok is. A jelek szerint idén nem leszünk úgy elkényeztetve mint tavaly, az eddigi kínálat röviden egy nagy szar. Az ACME bizonyára folytatja a CAF kocsikat, és jóformán ezzel kész is. Talán még a Roco ami említésre méltó, rendes tőlük, hogy csinál nekünk szép Y kusettet. Meg Tcs-t, ami valószínűleg baromi népszerű lesz, most hogy már ilyesmi nem is közlekedik szinte sehol. Halbi vezérlőt csak festenie kéne, de valami hülye oknál fogva nekünk az nem jár. A tavalyi egyik meglepetés a Liliput Flirt-je volt, ami asszem hogy meg se volt hirdetve, csak úgy jött. (tudom, miután a M&H megrendelte és kifizette.) Na de akkor is. Az ilyen meglepetéseket viszonylag jól tűröm. Szép is a modell, igazából csak egyetlen egy bajom van vele, az pedig a forgóváz. Ennél azért többet is lehetne, nem hiszem hogy csődbe vitte volna a gyárat, főleg hogy a Liliput azért nem a gagyi modelljeiről híres. Erre gondolok:

Íme az eredeti, azért megegyezhetünk, hogy ez nem huszonegyedik századi színvonal.

Ettől függetlenül a vonat szép, részleteibe nagyon nem megyek bele, megtették már sokan mások, de érdekes módon a forgóváz egyszerűségét még senki sem sérelmezte. Sőt még az áramszedő keskeny svájci palettáját se nagyon, erről se gondolnám hogy horribilis költség lett volna egy másikat tenni rá. De sebaj, ez még javítható akár házilag is, ha valakit nagyon zavar, mint például engem is, ha majd terepasztalon fog közlekedni.


Egyébként valószínűleg én vagyok csak ilyen műveletlen, de eddig nem tudtam, hogy mit is jelent a FLIRT. Íme a megfejtés: Flinker Leichter Innovativer Regional-Triebzug, magyarul: Fürge Könnyű Innovatív Regionális Motorvonat. Állat, mí? Nem csak egy jópofa név amit már a gyárban kitalálnak, mert mostanában ez a menő, hanem jelentése is van. És tudjátok még mi van? Magyar nyelvű leírás hozzá! Méghozzá magyarul! Nem gugli fordítóval, hanem érthető magyar nyelven! Én ugyan személy szerint felére csökkenteném benne az „egy” szavacskának a számát, elvégre az nem névelő, itt mégis annak használják több helyen. Ettől eltekintve le a kalappal. Végezetül még pár kép csak úgy, többé kevésbé ezeken is megcsodálható a fantasztikusan részletgazdag forgóváz kialakítás. De ne gondoljátok hogy csak károgni tudok, nekem ez a modell kifejezetten tetszik! Gondolkodtam rajta hogyan lehetne svájci Flirt-ből átfesteni egyedileg, de a M&H megoldotta a problémámat és megcsináltatta nekünk ezt a szépséget, innen is csókoltatom őket.

 

4 komment

Címkék: flirt modell&hobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr193589008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajakend 2012.01.21. 12:12:11

De bizony barátom! Az "egy" szó névelő, mégpedig határozatlan névelő. Persze ezen kívűl számnévként is használható.

vasutaskritikus 2012.01.21. 20:54:45

@hajakend:
Igaza van uram. Ezzel együtt is túl sokszor használták.

hajakend 2012.01.22. 16:42:23

Egyébként csak óvatosan azzal, hogy szar lesz az idei felhozatal :)! Ezt nézd: www.eyro.ch/downloads/news12/brawa_2012.pdf

vasutaskritikus 2012.01.22. 17:32:57

@hajakend:
Igen, már láttam. A halbik még a mostani árfolyam mellett is 13 ezer körül vannak, és többet nézek ki belőlük mint a Tillig-ből. Meglátjuk. Sajnos a tejeskocsi alig látszik.
süti beállítások módosítása