HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.03.17. 23:51 vasutaskritikus

forum.index.hu

 

Különleges hely az Index.hu fóruma. Ahogy az élet minden területén is mindig, mindenhol vannak olyanok akik "mindenhez értenek" és persze "mindent jobban tudnak", az Index fóruma sem kivétel ez alól. Sőt! A 100 főre eső, mindenhez értő emberek aránya itt legalább 90 fő!!! És ez nem vicc!
Azt be kell vallanom hogy sem A polidili, sem a Velvet, Celeb, Drukkerkocsma, Gamez, Cinematrix, de még a Hölgyek, urak, szex.. című topicokat sem látogatom, mert sem időmilliomos, sem semmilyen milliomos nem vagyok sajna, de a Közlekedési fórumcsoportban körül szoktam nézni ha időm engedi, sőt pár topicnak rendszeres látogatója vagyok. Az hogy nem szólok hozzá, csak és kizárólag mérhetetlen szerénységem miatt van, és persze vannak ott nálam sokkal tapasztaltabb emberek is akik oszthatják az észt. Az megint más kérdés hogy csak a hülyék szeretnek ott észt osztani, az okosabbja már egy ideje nem látogatja a fórumokat. Na jó, ez így azért nem igaz! De többen is így gondolják, és való igaz hogy eltűnt pár ember akik nélkül más lett a hangulat. Csakhogy tényleg okos-e az, aki félrevonul? Az emberek nem lehetnek egyforma gondolkodásúak, egyforma mentalitásúak, aki a való világban él és boldogulni akar, annak tudomásul kell venni, hogy mindig lesz aki mást mond, és ezt tiszteletben kell tartania. Éppen úgy ahogyan másoktól is elvárjuk hogy tiszteletben tartsák a véleményünket. Tehát ha teszem azt én mondok valamit, ami határozott véleményem valamiről, de a másik(ak) mást mondanak/ vitába szállnak velem/ leanyáznak (értelmi képességek függvényében), akkor meglehetősen gyerekes lennék ha duzzogva félrevonulnék amiért nem adtak nekem igazat, bármennyire is tudom magamról hogy mekkora kurva nagy ász vagyok, vagy bármennyire is tudom hogy a másik csak szórakozásból kötekedik. Nem megbocsátható tehát, ha valaki aki egyébként örömét lelte a fórumozásban és a többi kollégával való eszmecserében, csak azért lép le, mert az újonnan jött fórumozó nem ért vele egyet, és nem tiszteli azt sem amit ő eddig felmutatott. A tudása érték lehetne akár ugyanennek az újnak is, de legfőképpen annak aki csak olvas, figyel, és tanulni akar attól aki tapasztalt.
            Szerencsére azért nem mindenki vonul félre, akad még pár ember aki tud is és hajlandó is segíteni, például csíkosháTTú, vasútTOM, rézgaras, etwg, Matiz, róbertke, Vanitatum. Aztán vannak azok akikről az elején írtam, aki beledumál mindenbe, mert baromi pengének gondolja magát, pedig sokszor bölcsebb lenne ha csöndben maradna. Közülük BoGar a kedvencem, akire képzeletben mindig felteszem az „Önkéntes rendőr” karszalagot. Ez azért is találó, mert annak idején rendőrnek lenni sem kellett túl sok ész, önkéntes rendőr meg abból lett, aki még ehhez is hülye volt. Önkéntes fórumfelügyelő barátunk kérés nélkül rendet tesz mindig, mindenhol. Ellentmondásnak helye nincs! Vagy már szól is a moderátornak!
            Fórumot olvasni több okból is érdemes! Nem elhanyagolható a már említett tanulási lehetőség a tapasztaltabb, rutinosabb, öreg rókáktól, azonban aligha lenne ilyen népszerű a fórum, ha nem lenne szórakoztató értéke is egyben. Itt kell visszatérnem a bevezetőben említett mindenhez értők szokatlanul magas arányához. Kifejezetten mókás ahogy összecsapnak néha az indulatok, időnként a korosztályok, időnként a társadalmi rétegek, szinte mindig van ok beszólni valakinek, hiszen ahogy írtam is, az emberek nem lehetnek egyforma gondolkodásúak. Az pedig, hogy például etwg egyszer is belássa hogy valamiben nincs igaza, szinte elképzelhetetlen. És mivel mindenki „okos”, a veszekedés elkerülhetetlen. Viszont ha mindez nem lenne, valószínűleg unalmas (és népszerűtlen) lenne.
            Hogy mindezt honnan és miért? Csak úgy. Az utóbbi napokban dögunalom van minden vonalon, és elgondolkodtam miért is fórumozok már annyi éve. És valójában fogalmam sincs...
 
PS: a The Train Modeller’s blog öt éves lett, innen kívánok Matiz-nak kitartást még legalább öt újabb évhez!

 

5 komment

Címkék: index fórum


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr841848609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.18. 21:12:56

Első körben köszönöm a köszöntést :)

Második körben meg...elolvastam a bejegyzést, de akkor nem is akartam reagálni rá. Erre ma mi megy a börze topicban? (Érdemes ránézni, gondolom nemsokára takarítás lesz úgyis.)
Én már kaptam annyi mindent a fórumtól, jót, rosszat, hogy lehetne oldalakon sorolni. Abba is hagytam már vagy kétszer. Volt akkor pár személyes beszélgetésem, más öreg motorosokkal. Akkor annyira beindultam, hogy kértem a nick, hozzászólások, minden törlését. De az "öregek" jóval nyugodtabbak voltak, csak annyit mondtak, aludjak rá egyet. Vagy kettőt. Aludtam rá. Egy évet. Aztán folytattam, mégis. Azóta is minden nap olvasok pár tisztelt fórumtárstól olyanokat, hogy eszembe jut az a felindulásom, ott kéne hagyni az egészet a fenébe, értelme nincs.
De aztán csak marad az ember. Mert nem csak a jó dolgok vannak az életben, meg hát, annyi mindent megéltünk már a fórumban. Együtt. Van egy közösség - ne közhelyezzünk "kemény maggal" meg "öregekkel" mert egyikük sem kemény meg nem is öreg - aki összetart és segít egymásnak.
A legjobb példája ennek a vizesmatricás kérdés amiben benne vagyok most, csak feldobtam és már jöttek is, hogyan, miként, hogy jó legyen. Ilyenkor meg arra gondolok, hogy lám ezért érdemes, ha nem lenne a fórum, most szüttyöghetnék és még pár drágán vásárolt matricát eltolnék, így mégis könnyebb.
Ha pedig valaki kérdez ezért érdemes válaszolni. Két gyerekem van, engedtessék meg, hogy szentimentáliskodjak...: segíteni jó! Bárki kipróbálhatja :)
Szerintem ezért jó fórumozni. És a legfontosabb: don't feed the trolls! Csak azt lehet ugratni aki ugrik is rá, nem kell minden árnyékra vetődni. Előbb-utóbb minden fórumozó megtanulja ezt (már aki maradni akar) csak aki már ezt eleve tudja, végignéz pár ilyen szájkarate meccset meg a takarítást. Önkéntesrendőrök meg nyelvtannácik, na ők is ott vannak mindenütt. Nem könnyű egy igazi nyelvtannácival egy topicban, de élőben sem egyszerű eset, amikor minden második mondatotba belejavít - de akkor gondolj bele, ez neki sem jó valahol. Ha rosszul mondasz valamit az zavarja és kényszert érez, hogy javítson, ez egyfajta betegség szerintem. Át kell nézni ezen - és törekedni a helyes írásra, de jó lett volna komolyan venni a nyelvtan órákat, ugye. A moderátorok pedig egy idő után megtanulják, kik azok akik belekotnyeleskednek egy-egy topic életébe, és ennek megfelelően fognak működni.
Maguk az oda író emberek pedig, hát ilyenek, ilyenek vagyunk és nem változunk :))

crash 2010.03.18. 21:34:18

@Matiz: Maximálisan igazad van. Minek írjak le valamit, úgyis van, aki jobban tudja :)

Matricázás témában pedig nézd meg laacush cikkét: www.vonatmagazin.hu/?p=2367

TorTa30 2010.03.20. 11:45:01

Ilyenek a jó "barátok":
etwg válasz | megnéz 2010.03.20 04:57:40 Creative Commons License (77649)

Hallottam, hogy megjelent egy uj irástudo emberke, akit eme tudása mindjárt egy anonim blogirásra kényszerit.
Àllitolag rendszeres olvasoja eme topikoknak is, de valami miatt irástudását itt nem igen méltányolták - ami rendszerese kizárásához vezetett.
Most a blogjárol probál mocskolni ezt meg azt - a modellboltoktol kezdve az ujságokon át az itteni topikokig.
A saját maga által felállitott klozetdeszka alol pocskondéroz sok mindent és sokakat (akik ide is irogatnak), és még azt is megtüri, hogy a bloggjában sok topik nick IRL-jét is ki lehessen teregetni, de magára ezt keményen kikéri.

Éljenek az ujabb hungarikumok....:-)

(Ne felejtsük a jelszot: Do not feed the trolls! )

vasutaskritikus 2010.03.21. 14:05:38

@TorTa30:
Örülök hogy etwg is olvassa a blogomat. Már vagy két hete felvázoltam egy írást róla is, csak pont ő az aki annyira "termékeny" a fórumon, hogy át akarom még nézni a korábbi hozzászólásait is (majd húszezer), vagyis annak az érdekesebb részeit, ahhoz hogy kellően tanulságos poszt születhessen. :)

Deszkás 2010.03.24. 15:14:18

Nagyon kedves, hogy mindenikről megemlékezel. Név nélkül könnyű beszólni, és leszólni, és ész nélkülinek titulálni bárkit. Ehhez aztán sok ész kell neked. Gyanítom, hogy sem bátorságot, se eszed nincs ahhoz, hogy normálisan nyilatkozz meg. Lehet, meglepődnél azon, hogy akit te ész nélkülinek tartasz, annak több esze van mint neked. További jó pocskondiázás neked! Mert ehhez aztán kell ész, amiket itt összehordasz! LOL!
süti beállítások módosítása