HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2012.10.01. 21:42 vasutaskritikus

Kiállítás, papírvonat, második felvonás

Nem hittem volna, hogy egyszer olyan kiállításról fogok posztot írni, amin ott sem voltam. Mert az idei békéscsabai szuper modellvasutas produkciót nem volt "szerencsém" megtekinteni, pedig megfordult a fejemben. Helyettem azért volt valaki más, akinek idén sem tetszett, és ezt az index-fórumon közzé is tette. Természetesen mélységes rosszallásomat kell kifejeznem, amiért azt a látszatot keltette, hogy én voltam, a rajongóimnak talán még csalódást is okozok ezzel. Mármint hogy nem én voltam. De ugyan mi okom lenne oda írogatni? Provokálni a hülyéket? Nem látom sok értelmét. Ha véleményem van, eddig is ide írtam, ezután is ide fogom. Aki elhiszi elhiszi, aki nem az nem. Magától a kiállítástól nem vártam sokat, ezért is nem mentem el. A legutóbbi mutatvány után nem néztem ki belőlük semmi jót, a fotók igazolták is várakozásaimat. Tavaly nem tettem, de most azért hadd javasoljam már a tisztelt derék békéscsabai polgároknak, hogy ami nem megy azt ne erőltessék mindenáron! Kiállítás helyett csináljanak inkább kolbászt! Abban már van rutinjuk. Sőt, ha átmennek a nem is olyan távoli Gyulára, ott szinte bárki el tudja mesélni nekik, hogy hogyan kell úgy kolbászt csinálni, hogy íze is legyen!

12 komment

Címkék: kiállítás békéscsaba index fórum


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr584814479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demo91 2012.10.02. 09:40:59

Heló! Köszönjük a "kritikádat" ismét. De szeretnék szólni, hogy a kiállítást a jövőben is meg kívánjuk/kívánják rendezni, mert eléggé nagy sikere volt. Az, hogy két embernek nem tetszett, minket nem nagyon érdekel.

Milyen sok dologhoz értesz (a fotózáshoz pont nem...) vagyis csak azt hiszed magadról, hogy értesz hozzá. A kolbászgyúrásos befejezés kész vicc, itt nálunk senki nem rivalizál a gyulai kolbásszal... :D

vasutaskritikus 2012.10.02. 10:14:00

@Demo91:
Sosem állítottam hogy értek a fotózáshoz, csak kattogtatok mint az emberek 99,9%-a. Ha majd egyszer kiállítást rendezek a képeimmel, előtte megtanulom rendesen. Nektek is tisztában kéne lenni a korlátaitokkal. Ha nem tudtok tisztességes terepasztalokat csinálni/összeszedni, akkor a szarral ne álljatok ki a nagyérdemű elé...

gzst 2012.10.02. 18:49:55

Tisztelt Vasutaskritikus Úr!

Az már tudom, hogy nem tetszett Önnek a tavalyi kiállítás, ezért köszönöm hogy idén el se jött! Mivel a rendezvény idén is nagy sikerű volt, ezért jövőre is biztosan meg lesz rendezve. Szerintem Ön is észrevette tavaly is, hogy ez nem egy szakmai, hanem egy általános vasúti tematikájú kiállítás ami a békéscsabai és megyei embereknek igenis tetszett.
A kritikáját személy szerint elfogadom, de a javaslatát nem fogják megfogadni. Mivel egy-két névtelen kritika önmagában sem ér semmit, mivel így hiteltelen. Ha felvállalnák a személyiségüket (az indexes személlyel együtt), akkor valamit adnának is a véleményükre, de így inkább a több száz pozitív visszajelzés alapján rendezik meg a további években is ezt a rendezvényt.
A kolbászos csabai általánosítást pedig szerintem nagyon szellemesnek szánta de inkább szánalmas lett. Ahogy néztem a tavalyi kommenteket, a hozzászólók szívesen adnának Önnek egy jó csabai "kolbászt"...
De inkább nem szeretnék lemenni jobban az Ön szintjére (ha bármi bántó lenne én inkább most elnézést kérek).
Egy ilyen alacsony költségvetésű ingyenes rendezvényt azért szerveznek, mert itt láthatóan igény van erre a programra - a visszajelzések alapján. Akinek nem tetszett, természetesen joga van véleményt nyilvánítani, de azzal ha kritikaként csak a negatívumot értelmezi, akkor érdemes utánajárni ennek a műfajnak a pontos használatára.
Végül ez a rendezvény eddig több száz barátot, jóakarót tud felmutatni és kettő "ellenséget", addig az Ön oldala és személyisége szerintem inkább ennek a fordítottját... (ehhez szívből gratulálok!)

Tisztelettel nevemet és véleményemet felvállalva:
Kovács Zsolt

vasutaskritikus 2012.10.03. 10:57:16

@gzst:
Ej de nagyon bassza a csőrötök még mindíg hogy én "névtelen vagyok". Azért csak kérdezd meg magadtól, hogy mennyivel lenne neked jobb érzés, ha tudnád a nevemet? No? Ugye, hogy semmivel...
Jöttök itt a süket dumával, hogy igény van rá, tehát ezért baromi sikeres és mindenkinek tetszik is! Persze hogy van rá igény, ezért is mennek el. Az ellen meg nem tudnak mit tenni, ha az igényeikért ezt kapják amit. A következtetés tehát nem evidens, csak te szeretnéd hogy az legyen. Vajon miért nem mennek nevesebb kiállítók hozzátok? A fórumon fröcsögött valaki tőletek, hogy hát nem egyszerű ilyet szervezni, meg hogy hívtok-hívtok sokakat, csak nem mennek el! Szerinted miért? Mert amit csináltok az gagyi és színvonaltalan. Játszani biztosan jó 6-7 éves gyerekeknek, de egy kiállításon ezzel kiállni és azt mondani, hogy "Ez a vasútmodellezés" , az nagyon finoman fogalmazva is barokkos túlzás. Lehet engem szidni mert én ezt kimondtam, ha ettől jobban érzed magad, hát tedd. Ettől még nem lesz igazad.

Demo91 2012.10.05. 19:47:05

Ezért volt ott idén is Lehoczki Gábor... :D

De mindegy is, a kiállítás jövőre is meg lesz tartva, mert idén is nagy sikere volt. És igen, mi ezt adjuk az embereknek, de legalább adunk valamit nem fórumon pofázunk meg blogon írogatunk... Gyere el akkor a következőre és hozd el a te terepasztalodat! Hozd el az indexes barátodat is, hogy ő is megmutathassa a tökéletes terepasztalát. :)

vasutaskritikus 2012.10.07. 16:10:03

@Demo91:
Már megint itt vagyunk. Hát, bizony szar dolog, ha már ott tart a világ amikor bárkinek lehet saját véleménye, és még szarabb ha ezt ki is meri mondani. (esetleg leírni)
Aki pedig nem ért egyet veled, az csakis egy aljas szemétláda lehet, mert neked mindíg igazad van...

Demo91 2012.10.07. 20:41:38

Az a probléma, hogy te nem ismered a saját stílusodat...
Leírhatod a véleményedet csak ne ilyen nyers formában, mint már írtam index fórumon is, több híres költő is írt kritikákat, mégsem bántották meg vele egymást (a legtöbb esetben). Itt nem arról van szó, hogy leírod a véleményed, hanem arról, hogy milyen stílusban teszed azt... :) Nem mindegy!

vasutaskritikus 2012.10.08. 12:14:59

@Demo91:
Hogy mit nem ismerek én??? A kritika mint fogalom nem határoz meg stílust vagy műfajt. Ha szépen fogalmazom meg, hogy a kiállításotok alacsony színvonalú, akkor jobban fog esni? Lehet hogy nyers amit leírtam, de mind tény. Láttam, ott voltam. Persze a vélemény mindíg szubjektív, de ettől még tényeken alapul. Az meg, hogy neked nem tetszik ahogy írok (mármint a stílus) szerintem azért van, mert álszent és képmutató vagy (a nyilvánosság előtt). A kritikát elviselni pedig (stílustól függetlenül), nem feltétlenül gyengeség.

Demo91 2012.10.08. 12:24:46

Még vagy 900millió embernek nem tetszik ahogy írsz ha nem vennéd észre!!! :D
Tudod, régen én is ilyen stílusban írtam több fórumokon is, aztán rájöttem, hogy maradandóbb a kritika, hogyha értékes.

Az a baj, hogy azt nem vetted észre, hogy itt egy páran de főleg én tükröt tartottunk neked, és a véleményünket az írásodról úgy írtuk meg, ahogy te ezt az egészet. Te is felháborodtál látod, és nem tetszik...

Ha okos lennél, erre már rég rájöttél volna, de te buta vagy ez már a cikkből is kiderült! :D

vasutaskritikus 2012.10.08. 12:41:55

Oké, legyen megint neked igazad......

levy01 2012.10.10. 13:11:46

Kedves Kritikus! légyszíves linkeld be az idevágó passzust a zindexről, mert sehogy sem találom, lehet, hogy médiahatóság már kimoderálta?

előzetesként: soha nem szerveztem még kiállítást és nem is fogok, sőt még a terepasztalom is csak épül, egyedi fém-papír-kő modellt meg pláne nem építettem.(félve jegyzem meg, hogy eddig Békéscsabán is csak egyszer jártam átutazóban, mert pont Gyulára mentünk, de nem a kolbász miatt)

a gerzsoltrain-on lévő fotókat nézve a bajom csak annyi, hogy ha valaki kiállításra jár, ahol pénzért mutogatják a dolgokat (én fizetek érte, nem az érdekel, hogy kiállító kap-e belőle jutalékot), akkor olyan műveket ne hurcoljanak oda, mint a 11, 21, 35, 36 képen szereplők. Nem írok mindegyikhez esztétikai elemzést, de aki már látott valaha közelről modellvasutat/terepasztalt annak ezek nem minden indok nélkül verik ki a biztosítékot.

Lehet azzal jönni, hogy ezt egy 11 éves gyerek építette egyedül félkézzel, meg nincsen pénz rá, stb stb stb., csak ha valaki leírja a véleményét az alapján amit látott, és ez nem tetszik az alkotóknak/szervezőknek, akkor jön a csinálj jobbat kezdetű sárdobálás.

vasutaskritikus 2012.10.10. 23:20:09

@levy01:
A hivatkozott hozzászólások a "Kiállítás, vásár" című topicban születtek, talán egy-két napig volt látható, aztán moderálva lett. Kivételesen egyet is értettem vele, kifejezetten kötözködni akart az úriember, és a blogomra is utalást tett benne a tavalyi írásomra. Természetesen mindenki biztosra vette, hogy én voltam, és természetesen minden idióta szervező azonnal felvette a kesztyűt és ment az anyázás meg veszekedés, mint az oviban a hülye kisgyerekek.
süti beállítások módosítása