HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.04.15. 10:32 vasutaskritikus

Rézgaras

 

 

Már említettem párszor hogy igen régóta olvasom az index fórumait. Amikor elkezdtem folyamatosan figyelemmel kísérni, természetesen kíváncsi voltam hogy milyen írások születtek korábban, ezért elkezdtem olvasni a legelejétől a Vonatbuzulls és a Vasútmodellezés topicot is. Mindkettőnél sikerült is bepótolni a lemaradást, más kérdés hogy pár év után a vasútmániás topicot hanyagolni kezdtem. De nem is ez a lényeg, sokkal inkább hogy a modellezős topicban fokozatosan kirajzolódott hogy kik a lelkes amatőrök, kik a dumagépek, és kik a profi modellezők. Utóbbiak egyik legprofibbja Rézgaras, aki szebbnél szebb gőzmozdonyokat (és persze egyéb járműveket is, pl teherkocsikat) készít rézből. Weblapján részletesen bemutatja eszközeit, és a modellek elkészítésének menetét, leírva hogy mit hogyan és miért csinál, sok fotóval, melyek az elkészített alkatrészeket és persze a folyamatosan egyre szépülő modellt mutatja be. Amikor először néztem végig a weboldalát, úgy voltam vele, mint a jó könyvvel amit alig akar letenni az ember. Rézgaras érthetően és szemléletesen írt le mindent, szinte élmény látni ahogy az egyszerű rézlemezekből élethű mozdonyok születnek. Rézgaras az, aki nem sajnálja megosztani a tudását másokkal, és meg is teszi. Az általa készített modelleket személy szerint etalonnak tekintem, az a minőség ami fölé már nem lehet/érdemes menni. Van aki ez fölé is szeretne menni, pl Ónozó még nála is maximalistábbnak tűnik, szerény véleményem szerint ugyanakkor a bele fektetett plusz idő és energia már nem áll egyenes arányban azzal a többlettel amit végül kaphat. És ezzel most nem leszólni akartam Ónozót sem, az ő 424-esére talán a „tökéletes modell” jelző fog majd illeni, ha elkészül.
No, a lényeg az hogy Rézgaras számomra a „Nagy” modellező, akire rosszat mondani egyáltalán nem tudok, és nem is akarok hiszen eddigi fórumos pályafutása alatt nem volt még olyan megnyilvánulása, ami miatt fogást kereshetnék rajta, pedig én aztán elég kritikus vagyok mindenkivel! :) Majd kilencezer hozzászólásból pedig már lehet következtetéseket levonni egy ember hozzáértésére.
            Tegnap esett meg hogy egy igen komoly emberke, 72 hozzászólással a háta mögött leszólta Rézgaras modelljeit. A téma a Limit új 324-es gőzmozdonya, amiről Förster szinte ódákat költött amióta birtokol egyet. Ezzel amúgy nincs is baj. Spirit6 barátom azonban kissé eltúlozta azt hogy „a Rézgaras által készített hangerbokk is szép, de meg sem közelíti a LIMIT-modell által készített modellét”. Ha jól megnézem azt a 72 szólását, akkor azt látom, hogy majd minden harmadikban a Limitet ajnározza, aminek két oka lehet. Vagy ő maga a Limit és így reklámozza az új cuccait, vagy valami nagyon jó haverja és önként lett a csicskája. Mindkét eset elég gusztustalan, Rézgaras munkáit leugatni a Limittel szemben pedig kifejezetten pofátlanság.

 

8 komment

Címkék: limit rézgaras


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr641922967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mit nem mondasz 2010.04.16. 08:31:49

Nos akkor a te logikád mentén vagy te vagy rézgaras vagy valami csicskája. Hiszen ajnározod, ugye.

Miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek van önálló véleménye? És azt leírja. Ahogy te is teszed ezt itt a blogodban.

Gondolom a zsidózásra sem a Hámász kért fel, hanem magadtól vagy ilyen nácisztikus.

vasutaskritikus 2010.04.16. 09:11:11

@mit nem mondasz:
Valóban ajnároztam. Lehet hogy tényleg rézgaras vagyok? Hová is tehettem a szép gőzöseimet...

vasutaskritikus 2010.04.16. 09:18:00

@mit nem mondasz:
Egyébként sosem volt bajom azzal ha valakinek van saját véleménye. Én is véleményt formáltam, mégpedig éppen az általa leírtak alapján. Sokan dicsérnek gyártókat vagy modellezőket anélkül hogy ez visszatetsző lenne, de ha valakinek másból sem áll a fórumozás mint a Limitet nyomatni, akkor valszeg érdeke fűződik hozzá.

mit nem mondasz 2010.04.16. 09:24:26

@vasutaskritikus: még az is lehet, hogy érdeke fűződik hozzá. De attól még nem a csicskája, ne haragudj, de ez nem fér bele a vélemény kategóriába.

Nem cáfolod az általa leírtakat, hanem lecsicskázod, csak mert nem tetszik.

Ez szerinted kulturált???

vasutaskritikus 2010.04.16. 09:32:58

@mit nem mondasz:
Mit kellene cáfolnom?? Hogy jó modelleket csinál a Limit? Nem cáfolom mert valóban jó. Nem is a Limit modellekről írtam véleményt hanem egy emberről. Ha van köze a Limithez (akár ő maga az), akkor nyilván ez a magyarázat arra amit csinál, ha meg semmi csak önszorgalomból csinálja, arra írtam a csicskát. Ez is vélemény.

mit nem mondasz 2010.04.16. 09:48:48

@vasutaskritikus: miért lenne a csicskája, ha van egy limit modellje és leírja, hogy az jó? Akár 70szer?

csak úgy nem írhatja le? Simán csak mert azt gondolja???? Ez baromság, már meg ne haragudj.

Vitatkozni úgy kell, hogy A mond valamit, B meg cáfolja, érvekkel. Nem azt mondja, hogy A egy csicska és akkor vége a vitának. Persze te tarthatod azt erről az emberről, hogy egy csicska, de akkor meg ne csodálkozz ha rólad azt tartják, hogy egy szar gané vagy (az ilyetén leegyszerűsítő véleményalkotás okán)

vasutaskritikus 2010.04.16. 10:07:02

@mit nem mondasz:
Vitázni valóban érvekkel lehet. Csakhogy nem állok vitában spirit6-tal, leírtam a gondolataimat, melynek oka a legutóbbi, számomra visszatetsző mondása volt rézgaras modelleiről. Így nincs mit cáfolnom és érvelnem, egyszerűen véleményt alkottam. Ha spirit6-nak ez fáj, akkor jöhet vitázni a véleményemmel.
Rólam természetesen mindenki azt gondol, amit csak akar, szabad országban élünk.
De ha jól megnézed, te most azt kifogásolod rajtam, amiért egy órája kérdőre akartál vonni, hogy miért ne lehetne mindenkinek önálló véleménye? Lehet. Nekem is van. Leírtam.

mit nem mondasz 2010.04.16. 10:20:54

@vasutaskritikus: persze, az "ez az én véleményem" az egy jokerkártya, amit bármikor elő lehet húzni.

Én meg azt mondom, hogy a véleményeddel nem szabad mást ok nélkül megbántani.

Ez különbség.
süti beállítások módosítása