HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.02.11. 12:12 vasutaskritikus

QuaBLA

 

Ha már az előző postban szóba került a Quabla, megér pár szót a kisszériások jelenlegi legjobbika. Sokat rágódtam, hogy ezt leírjam-e így, de tény és való hogy a mai állapot szerint ez így korrekt. Hezitálásom oka a cég előzményei, konkrétabban pedig a múltban általuk kiadott modellek minősége. Egyik első élményem a Quablával a Modell&Hobbi Váci út 47. szám alatti boltjához köthető, ez volt az az idő amikor még ők is csak egy kis bolt voltak. Bementem az üzletbe, és a bejárat melletti kirakatban voltak az addig számomra ismeretlen magyar modellek, igazi horror árakon. Pl. Rmms pőrekocsi 18-20 ezerért, és inkább nem is folytatom mert csak felhúzom magam még majdnem tíz év után is... Még ma is olcsóbban lehet hozzájutni sokkal szebb, tampon-nyomott feliratokkal készült vagonokhoz, akkoriban pedig a konkurens Modellkit termékeihez képest is sokkal drágábbak és főleg sokkal ótvarabbak voltak ezek. És mégis megvették! Az volt az az idő, amikor senki sem gyártott magyar modelleket, viszont a modellezők ki voltak éhezve ezekre. Börcs Úr pedig (teljes joggal) azt gondolta magában: „Minek csináljak én nektek rendes modelleket, ha ezeket a szárazmatricás szarokat is megveszitek?” Mi pedig évekig vettük a szárazmatricás szarjait, igen, bevallom hogy én is. (Mentségemre szolgáljon hogy nem sokat.) Különösen érthetetlen ez azért, mert Modellkit-ék akkoriban még élték fénykorukat, olcsóbb és szebb modellekkel örvendeztetve meg minket, de ez sem tántorította el a Máv-os cuccokra éhes tömegeket a Quablától. Aztán egyszer csak jött egy ember aki valahol valamikor azt gondolta: „Ha Quabláék ennyi pénzt is megkapnak ezekért, én csinálok sokkal jobbakat olcsóbban!” Így is tett! Sok-sok szép modell érkezett, kedvezőbb árakon, és Börcs Úr már nem lehetett boldog az ő vállalkozásában. Kénytelen volt elkezdeni rendes modelleket gyártani, sőt még az árcédulákat is kicserélte, szerencsére kisebb számokra. A modellezők ismét szeretni kezdték a Quablát, és vették az árut. Ez így akár egy sikeres vállalkozás kissé rögös kezdeti lépéseivel tarkított sikersztorija is lehetne, de sajnos nem lesz az. A helyzet ugyanis az, hogy Börcs Úr átesett a ló túlsó oldalára… A magam részéről, egy tetves tartálykocsiért nem vagyok hajlandó 23 ezer forintot kiadni csak azért, mert a rézből készült korlátja a féktekerő bizgentyűvel pontosan olyan mint az eredeti vagonon is. Egy rendesebb hosszúságú vonatért háromszázötvenezer forint egy kicsit húzós.. Ami miatt viszont mindezek ellenére leírtam azt az első mondatot az az, hogy végre igazán szép modelleket gyárt, és ezt aligha lehet elvitatni tőle!
Szerény véleményem szerint azonban az eddigi üzletpolitika már nem lehet hosszú távon életképes. A tavalyi és idei egyre bővülő nagysorozatú gyári modellek mellett aligha lesz számottevő kereslet pl. 25 féle Es kocsira tizenezrekért, és egyéb átfestésekre 10-15 pályaszámmal. Sokkal inkább olyan modellekre, melyeket biztos hogy soha senki sem fog gyártani, például az alább látható üzemi kocsi, vagy poggyászkocsi. Szép kivitelezésben az ehhez hasonló egyedi építésű (vagy átalakított) kocsik tovább öregbíthetik a cég hírnevét, és persze ezeket talán meg is veszik majd, ellentétben azokkal a Ks kocsikkal melyeket már évek óta látok a Modell&Hobbi-ban tizenhétezer körüli áron…  

38 komment

Címkék: quabla modell&hobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr931749028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TorTa30 2010.02.11. 21:03:37

Quabla?
Blabla.....
Albert modellt vegyél, az korrekt és elfogadható árban van....

Gyökkettő 2010.03.01. 19:36:00

@TorTa30:
Ja igen tényleg korrekt olyan modelleket árul Mávosnak amilyen soha nem is volt a Mávnak!! Elektrotrain Eas kocsi pl. fantázia modell! Ja és nem ad számlát ha nála vásárolsz!! Most kicsalja az ADÓT?? Könnyü olcsónak lenni számla nélkül! Nézzük csak az utolsó kiadását mindkettő cégnek(bocs csak az egyik az, mert a másik feketemunkás) halberstadti kocsi! Melyik is adja olcsóbban? Lehet nem értek a matekhoz??!!

Gyökkettő 2010.03.01. 20:08:02

Tudod így a legkönnyebb névtelenségbe burkolozva fikázni másokat!! Gratulálni tudok neked EZ MAGYARORSZÁG!! Probáltál te már modellt csinálni? Szerintem nem, mert akkor nem fikázdnád azokat akik igen!! Fogalmad sincs mennyi munka fekszik egy "otvar" modellbe!Tudod tiz éve egy szárazmatricás szarnak is tudtam örülni.Fejlődött a tecnika vele együtt az igények is! A Q-nak is el kellett kezdeni valahol, legalább fejlődő képes mássokal szemben! Neked jó, mert te tökéletesnek születtél, veled szemben mások fejlődni kénytelenek!!Nem azokat kell fikázni akik kisszériás modellekel probálkoznak(Mkit,Q,Tgun..stb!)! Nincs pénzed rá nyüjtsél szalvétát azt ingyen elhozhatod az étteremből! Suzukival járok de nem azt mondom, hogy a BMW szar ha nem azt, hogy nem tudom megvenni.Nem kezdem "otvarozni" na mindegy...! Te bele gondoltál abba, hogy ezzekel a "szöszenetekkel" mások megélhetését, üzletét rontod!! Mi lenne ha valaki a te tányérodba szarna bele névtelenül??!

vasutaskritikus 2010.03.02. 00:41:26

@Gyökkettő:
Csak nem te vagy a tothgun? Az nyomott nekem ilyen dumát pár éve...

mit nem mondasz 2010.03.02. 06:18:42

@Gyökkettő: elképesztő, hogy egyesek milyen sötétek.
hagyjuk már ezt az internet névtelenségét! Ha oda írja, hogy Kiss Józsefnek vagy Orbán Viktornak hívják akkor már rendben van? Akkor már tuti amit ír? Nem mindegy, hogy ki írja?

Azt nézd, hogy igaz vagy sem. Az egész internet "névtelen". Ez a lényege. Egy virtuális tér. A kocsmában ha beszól neked valaki akkor a nevét kérdezgeted? nem, pofán baszod. Ja, hogy itt nem lehet. Szar ügy.

Márpedig sajnos amiket vasutaskritikus ír azok igazak.

a másik meg. Mi az, hogy mennyi munka van benne? A wartburgban is sok van, mégis egy kalap szar. Attól még hogy sokat dolgozol valamivel attól az még lehet ótvar. Ez nem jelent semmit.

Mi a lényeg? Valaki kézbe fog egy modellt, megnézi és eldönti, hogy szép, jó vagy nem szép, nem jó. Ilyen egyszerű.

Az internet névtelensége mögött, leszarva, hogy hány munkaóra van mögötte. Tothgunt hol érdekli, hogy hány munkaóra van az én harminc vagy negyven darab ezresemben, amit elkér a modellért? Érdekli? Nem.

Nem hiszem, hogy ez tányérba szarás lenne. meg aztán ha egyszer maga a "mester" is oda jár szarni, akkor már nem mindegy? :)

Nem véletlenül hívják a háta mögött tótgánynak. ugye.

TorTa30 2010.03.02. 08:38:46

@Gyökkettő:
Hűűűűűűű vazze, te nagyon eltévedtél, vagy csak egyszerűen rossz a szemed! BlaBla meg a haverja Tótgány gyártják hegyek a tákolmány cuccokat és a M&H-val karöltve próbálják rásózni a balga népre. Na ne már! Jössz az Elektrotrain (amúgy Electrotren) kocsioval... Nézd már meg a közép piros Szergejt! Olyan soha nem volt a valóságban. Illetve volt, csak nem úgy nézett ki...:D
Majd BlaBla úrnak veszünk egy képes albumot, amiben meg tudja nézni, hogy a valóságban hogy nézett ki....bár manapság ha venné a fáradságot és bevezettetné az internetet, akkor ott is lenne lehetősége megnézni...:D
De a RoLA kocsija se volt semmi...rákúrt egy MÁV lógót, de arra is lusta volt, hogy a müncheni honállomás tamponját leszedje...:D
Fekete munkáról még annyit, hogy BlaBla úr rendszeresen csinálja a haveroknak feketén a modelleket (3G IC és sorolhatnám)...és te meg jössz a baromságoddal. Mutass egy embert, aki számlát ad a Láng Börzén! Lehet, hogy a felfogásoddal vannak problémák, de megpróbálom elmagyarázni.... A börze azért börze, mert ott szabadon adhatók-vehetők a cuccok. BlaBla úr is árulhatná ott, csak ahhoz fel kellene kelni hajnalban és besétálni Tbányáról...:D Árakról meg csak annyit, hogy pofátlanság egy kéttengelyes pöre kocsiért 17 rugót kérni... Ha nem tudnád, hogy miről van szó: shop.modell.hu/product_info.php?cPath=109_138&products_id=52019
Miből van ez? Aranyból? :D
Ja igen...tudom...BlaBla úr fejlődik....már nem szárazmatricát használ, megtanult tamponozni...:D Ugye azt meg meg kell fizetni...:D

Gyökkettő 2010.03.02. 09:04:20

@TorTa30:
Szerintem neked Albertmodell volt a jeled az ovodába!! Nem baj majd megkérdezem az APEH-ot, hogy jó ez igy? Ja és vásároltam a börzén már és kaptam nyugtát képzeld! Mik vannak!!! Ez baromság, hogy nagy tételbe elkészitek modellt ugy, hogy nem tudok számlát adni róla?? Te vagy fogalom zavarba SÖTÉTSÉGEK HERCEGE a börzével kapcsolatba!! Használtról nem az igen de, hogy újról sem??

mit nem mondasz 2010.03.02. 09:10:48

@TorTa30: szerintem ezekben a dolgokban kurvára nincs igazad.

Számlaadás: az albertmodellnek igenis kéne számlát adnia, mert ez bizony már kereskedelmi tevékenység amit csinál. Egy ember évi max. 200.000 ft értékben állíthat elő saját termáket és adhatja e. Ez jellemzően azokra vonatkozik, akik mondjuk kifaragnak valamit fából és a faluban osztogatják egy 500asért.
Albert nem ez a kategória, ugye.

Engem nem érdekel, hogy ad-e számlát, de azt be kell látni, hogy emiatt a quabla bizony versenyhátrányban van.

Quablának van weboldala, rajta minden modell, újdonságok, hírlevelek, ahogy azt kell szerintem 2010-ben. Még ki is néz valahogy az egész.
Albertnek? A ricsi spanja vezet egy blogot, de olyan szöveget nyom (mi vagyunk a legjobbak, je!), hogy attól majd behányok. Meg mások is.

Albert valóban szép modelleket gyárt, de biz ő is megkéri már az árát. tegye is, piac van.
Ugyanakkor a legtöbb modellje egyszerű átfestés/tamponozás, ellenben például a 3G IC kocsival ami ugye a nullából.

Bármelyik új (2009-) Quabla modell megnézed az bizony rendben van. Nem védem, csak vedd észre a változást.

Szóval azért az eszedet használd mielőtt hőbörögsz. Vagy még kénytelen leszek azt gondolni, hogy te vagy Albert vagy esetleg az aranykezű Ricsi gyerek.

Vagy nem? :)

TorTa30 2010.03.02. 09:18:26

Telefonszámot adjak nagyarcú BlaBla-fan?
Csípi a szemed, hogy Albert normális modelleket ad, normális áron és a BlaBla cuccok nem mennek a M&H-ba? :D Szar ügy, jobbat kellene csinálni!

Amúgy, ha körbenéznél a Börzén, akkor azt is láthatnád, hogy rengetegen árulnak új cuccokat, ráadásul nem kis mennyiségben. Na de azt be is kell tudni bizonyítani! Ja igen, majd te jössz az APEH-el és megmutatod a frankót...:D

Gyökkettő 2010.03.02. 09:29:30

@mit nem mondasz:
Ide figyel Somogyi Zsolt úr örűlj, hogy téged nem kezdtek ki! Azért a LIMIT modell se tökéletes. A stilusod meg egyenesen hányinger. Valaki vár 3 honapot a modellre (de te csak kettöt mondasz) utána két nap alatt nem tudja átvenni akkor eladod másnak! Igaz jogod van hozzá csak az a kurva kultura az ne lenne! Arrol meg nem is beszélve, hogy te 30-40 db ezresér még a modellt se mutatod meg!

mit nem mondasz 2010.03.02. 09:33:11

@TorTa30: Ácsi helo!

ne arcoskodjál már, ezzel csak rontasz a helyzeten.

a "normális modellek normális áron" azért ezzel vitatkoznék. közel 20000 ft már lassan egy valamirevaló teherkocsi (Fals pl.). Khhmmm.

A másik pedig a halberstadti. A M&H-ban kedvezménnyel 2000-rel olcsóbb ugyanaz. Áfával, számlával. Szóval azért nyugi van.

És lehet büszke az Albert a kicserélt forgóvázra egyes példányoknál, de ő is nyugodt szívvel árul teljesen szar ablaksorral 16000 ft-ért személykocsit.

Úgyhogy lassíts. Azzal amúgy sem leszel előbbre, ha az egyiket isteníted, a másikat gyalázod.
Kilóg a lóláb is, meg pont az ellenkezője hatást éred el.

Hidd el.

TorTa30 2010.03.02. 09:34:08

@mit nem mondasz: Börze az Börze.
A pécsiek, vagy mondhatnék mást is, milyen nyugtát adnak? Pedig ők is jóval 200 ezer felett árulnak. Ha csak megnézed az asztalukat, magad is rájössz, hogy ami ott kint van, az a többszöröse.

Versenyhátrány? A lehetőség adott. Ki kell menni BlaBla úrnak a Börzére és árulhatja ő is ott a cuccokat. Miért nem teszi?

A weboldalban igazad van, az elég fos.

Hogy Albertnek a legtöbb cucca átfestés? BlaBla ahogy megjelent a CAF, gyorsan átszámozta...:D Majd a M&H-ba egyből árulta, mint "kiszériás" BlaBla termék...:D

A 3G IC az valóban szép, ezt nem vitatom. Még a RoLA kísérők is jók.

Yes, I'm Richi from Albert-Team :D
Please, believe me. :D

mit nem mondasz 2010.03.02. 09:35:51

@Gyökkettő: Te jól vagy?

olvasd már el a kommentjeimet te szerencsétlen!

A Somogyi Zsolt "Úr" nemhogy nem tud ilyet írni, elolvasni is alig.
Az pont olyan gyökkettő, mint te vagy.

Kurvára mellé nyúltál kisbarátom.

Mellesleg a LIMIT modell az valóban pont olyan amilyennek leírtad. Viszonylag jó modellek egy kalap szar manustól.

TorTa30 2010.03.02. 09:36:55

@Gyökkettő:
Halkan megsúgom, a LIMIT-es Somogyi is a BlaBla csapat tagja..:D

mit nem mondasz 2010.03.02. 09:39:07

@TorTa30: a pécsiek kereskednek használt cuccokkal. Az Albert előállít valamit. Nehogy már nem érted a különbséget. Vagy nem akarod érteni. Ugye.

A CAF átfestés az nem Quabla modell. Az egy M&H modell, amit alvállalkozásban a Quabla csinált. Nem Quabla modellként árulják, nézz utána.

Legyél tárgyilagos. Ha úgy mondod el a véleményed az úgy üt. Így csak hőbörgés.

Amúgy hello Richie! :)

TorTa30 2010.03.02. 09:53:30

@mit nem mondasz: Ez azért így, ebben a formában nem igaz. Pécsiek új cuccokkal kereskednek, akár rendelésre is hoznak Neked cuccoklat...szóval azok nem használtak.

Értettem! No more hőőőbörgés, I will be objective :D

mit nem mondasz 2010.03.02. 09:57:14

@TorTa30: tudom miket hoznak a pécsiek, milyen formában.

Ki mondta, hogy szabályos amit csinálnak? Ha tudna róla az apeh úgy megbaszná őket mint a pengős malacot.

Azért mert valami a börzén zajlik attól még érvényesek rá a szabályok.

Az a vízválasztó, hogy a tevékenység kereskedelmi jellegű-e vagy sem. Mennyiségileg, elsősorban. Fogyasztóvédelemben dolgozom, szóval szerintem ezt ne ragozzuk tovább :)

TorTa30 2010.03.02. 10:00:26

@mit nem mondasz: Még annyit a tárgyilagossághoz, meg a kisszériás gyártókhoz..
Lehet egyetérteni, vagy nem...
Aki valóban szép modelleket készített (természetesen az Alberten kívül :D) azt szerintem Te is ismered. Nem más, mint aki a MK-nak dolgozott/zik be. Na Ő valóban törekszik a valóság tökéletes leképzésére.

TorTa30 2010.03.02. 10:03:05

@mit nem mondasz:
Júj de jó!
Légy szíves intézd már el a Trix cuccokhoz a magyar nyelvű leírást..:D

mit nem mondasz 2010.03.02. 10:33:37

@TorTa30: szarom én le a Trix cuccokat.
Egyébként nem fogyasztóvédelmis vagyok, hanem ügyvéd, aki megbaszott ügyfeleket képvisel :)

TorTa30 2010.03.02. 11:23:42

@mit nem mondasz:
:D :D :D
Türelmes ember lehetsz..:D

mit nem mondasz 2010.03.02. 13:44:09

@TorTa30: nem vagyok. de megfizetik :)

amit aztán persze drága kisszériás szarokra költök

Gyökkettő 2010.03.02. 17:44:09

@TorTa30:
Igen adjál azt "elbeszélgetünk"!!
Akkor gyere majd az A modellel, ha majd olyan modellt készit mint a Q paklija! Átfestegetni manapság mindenki tud. A másik a 3G IC-t vettem és kaptam nyugtát. Lehet akkor én körön kivüli vagyok. Ja a haverodat mondjuk A-t lecumizod ad neked érte nyugtát? A másik, szerintem Q-nak nem kell a börzére menni, hogy eladja a saját modelljeit, mivel olyan ügyfelei vannak akik azt se tudják hol a Láng!! (pl.Kanadai kormányzó, Járműjavitó főnőkei..stb.) A másik, hogy van hivatalos eladója, miért is kellene a börzére járnia. Majd, ha a pl. a Medikernél lesz "A" modell majd akkor villogj KISCSIKÓ! Ja, hogy ott nem lesz ,mert nem számla képes Lujdzsi haverod?!! Képzeld nekem van az emlitett Szergejből és olyan festéssel van rola képem is! Lehet, hogy fotómontázs??!! Vagy te nem vagy elég felkészült és neked kéne egy Lutra album! A másik,hogy az árakat nem a Q ha nem M&H határozza meg szerintem, mivel az Ő alvállalkozója. Ja ez neked magas, nem is probálom elmagyarázni, felesleges!

TorTa30 2010.03.02. 19:31:28

@Gyökkettő:
Látom neked vonalzóval rajzolták az agyhullámaidat!
Nézd már meg, hogy kitől lopta a BlaBla a paklit!!! Az MK-val karöltve Sz. CS. ezer éve kiadta, amikor még BlaBla azt se tudta, hogy mi az hogy pakli. Ha megemlítették volna neki, akkor egyből egy csomag kártya jutott róla az eszébe...:D
Jaj de nagy ember ez a BlaBla úr.....járműjavítós főnökeivel együtt...na meg a kanadia kormányzójával....hogy oda na szarjak! Szerinted hogy jött ez az egész szóba? Ja, hogy nem tudod....akkor az más.
Mind amellett leírtam, csak a csökött agyaddal nem fogod fel....megpróbálom még egyszer. Csak neked. A 3G kocsi szép.Érted? Felfogod?
A nyugtádat nyugodtan elküldheted az e-mail címemre, érdeklődve várom...:D
Akkor vedd elő a Szergejt, meg az albumod és csak a kürtöket nézd meg. Jaj de ciki....hát tényleg nem ott vannak? Nem kell ide megírni, tőled ezt nem is várom el.
LIMIT ad számlát? Ja, hogy ő se....
És Pali bá? Bazze, ő se....
Csak a BlaBla ilyen fasza gyerek!
Albert pedig tud adni nyugtát, ha akar. Használd a szádat és kérj! :D
Ha meg nem megy, lapíts.
Az ész nem minden. A te esetedben például semmi.

Gyökkettő 2010.03.03. 08:48:48

@TorTa30:
A másolást inkább ne beszéljünk!!! Megjelenek Q modell rá pár hónapra ua A modellbe is!! Akkor ki másol kiről??!!Önnálló ötlet nincs?? A pakli szép amit MK kiadott, de ha jó megnézed (nekem van) nem stimmel rajta pár dolog(alváz,tető..stb).A Q amit kiadott azon ezek a hibák ki vannak javítva. A másik a Szergejekhez sem értesz, szerintem te a lekváros kenyeret a talpadra ragasztottad amikor én már utaztam rajta!! A kürtök kettő helyen voltak!! Az eredetileg a fülke fölött volt késöbb a kollégák kérésére került hátra! Ja és nem egyszerre ha nem mikor nagy revizion volt a gép akkor rakták át! A másik előzöleg a mozdony valoság alapjával volt problémád most meg jösz a kürtel!!Ha,ha,ha! A nyugtát kérni kell nem automatikusan adni??? Nyugodj meg de igen és ha nem adsz elsőre APEH 100-250 ezer a bünti.

TorTa30 2010.03.03. 11:18:39

Húúúúúúúúú te olyan hülye vagy, hogyha elindulnál egy egyszemélyes vetélkedőn, csak második lennél!
Miről beszélsz? Nem aludtad ki magad?
Soroljam, hogy amikor Albert kiadott valamit, mikor jelent meg UTÁNA a BlaBla vele?
A pakliról még csak annyit….az MK kiadott 60 darabot…..22-23 ezerért darabját. BlaBla mennyit is csinált belőle és mennyiért?
A Szergej meg úgy szar, ahogy van. Tudom te már gyerekkorodban utaztál rajta…..ja csak azóta Cavintonon élsz, csak most elfogyott éppen…:D….
Tudom…vándorkürtök voltak rajta…:D
És hova lettek a tetőemelő horgok? Miért nincs áthelyezve a vezetőfülke szellőző? A teteje miért nincs helyesen megfestve? Hol vannak a ütközők alatti kapaszkodók?
Úgy is megmagyarázod, hogy ott vannak, csak én nem látom..:D
Tudod mi az igazság? Hogy BlaBla úr fogta a húszezerért kapható GySEV Szergejt, majd áttaknyolta, és rá akarta sózni a balga népre hetvenért.
Csak hát ezek a hibákkal nem hogy hetvenet, de negyvenet se ér!
Azóta porosodik a M&H vitrinében…:D
Akkor ki is az átfestő művész? :D
Az MK legalább megcsinálta rendesen, nem BlaBla módra!

Gyökkettő 2010.03.03. 14:30:09

@TorTa30:
Ez a beszélgetés olyan mint ha loval kártyáznék.A pakli teljesen más mint az MK!!! A tetőszellöző áthelyezve, alváz berendezések a helyükön, belső berendezés..stb! 30 db pakli készült és az ára arányos a 10 éve készült MK-s pakli árával. Ez neked úgy is magas, hogy arányos, mert már előzőleg bebizonyitottad a matematikai tudásodat! Légyszi hozz nekem 10 db Rocco Gysev Szergejt 20 helyett 25 ezerért, de szerintem neked az 1 db megvásárlási is gondott fog okozni!!

TorTa30 2010.03.03. 15:23:16

@Gyökkettő:
Neked súg BlaBla úr, vagy magadtól vagy ilyen hülye?
Aham...arányos....és te vagy a matekzseni mellette? :D
Dehogy viszek...ha ingyen osztogatnák, akkor se vinnék neked..:D
Amúgy BlaBla úr az összeset felvásárolta a M&H-nál, majd azokat taknyolta össze kókler módon...
Ebből is látszik, hogy a minél nagyobb lehúzásra törekedett, minél kisebb munkával, befektetéssel.
Lassan kérj fizetésemelést a főnöködtől, BlaBla úrtól, mert lassan kifogysz az érvekből ..:D

Gyökkettő 2010.03.03. 17:33:21

@TorTa30:
Sajnos nem ismerem személyesen a MESTER-t!!! Messze lakom töle. Én nem őt védem ha nem a te elfogultságodat A modell iránt csodálom! A másik, hogy sorold csak fel szájkaratés kiscsákó melyik modell jelent meg előbb a nagy A modellnek és utána a Q-nak??!! Várom a listát!! Szerintem te nem tudsz olvasni vagy nem fogod fel amit olvasol, mert leirtam Q alvállakozója M&H-nak tudod mit jelent az? Tehát neki nem kell megvenni semmit, átfesti elkéri a munka diját és ennyi. A M&H határozza meg az árakat te csökkent agykapicitású. Tehát mint az oviba még egyszer NEM VÁSÁROLJA FEL!!! Te mi van A modell osztrák probálkozásával? Arról nem akarsz dicsekedni?? Milyen remek kariert futott be?? Tudod NEM VÁSÁROLJA FEL emlékszel! Azért irtam hát ha már elfelejtetted!!! Szerintem megkereslek a Börzén én már tudom te ki vagy!! Az a kis suttyó szarházi fiatal kiscsákó aki Lujdzsi faszát szoktad......He.he. Ott majd elmagyarázom neked a barátaimmal, hogy mi a tisztelett!! Hozzuk az APEH-os barátainkat is ,mert ügye a Börzén nem kell nyugta! Azt lehet, hogy a barátod kereshet mást pacsmagolni!! Az a bajod, hogy ti le vagytok maradva és igy akartok előbbre jutni,hogy másokat fikáztok! A Q modelltól vagy a LIMIT modelltől miért nem hallok ilyen fikázásokat!!?? Azért, mert Ők a modellekel tünnek ki! Majd akkor lesz az A modell jó ha ti is ezzel hivjátok fel magatokra a figyelmet. Egy normális web oldallal, számla képes céggel kell rendelkezni!!

lóvalkártyázó 2010.03.03. 20:48:40

Sziasztok Srácok!
Van még hely a homokozóban? Titeket olvasva ott érzem magam és visszakívánkozom. Utoljára az óvodában hallotam ilyen rezdüléseket: '"Akkor is a Pisti homokvára a szebb! Nem a Jancsié! Lehet, de a Pisti tett rá zászlót! A Jancsi meg ásott bele alagutat! De az be is omlott! Na és de az övé akkor is szebb, nagyobb!
"je je, mi vagyunk a legjobbak!"-ez nagyon tetszett! Megnéztem az oldalakat, valóban szaga van A-énak!!! Az én orrom eléggé érzékeny és kényes! Vagy unjátok a politikai kampányolást és modellezés-ben kampányoltok? Egyébként kívülállóként hozzászólásaitokat olvasva BLABLA erre a kampányra nem szorul rá. APEH-ot kiálltotok? Még a végén megjelenik! Ki fél tőle jobban?
Esküszöm jobbak a hozzászólásaitok, mint bármelyik humor-oldal, sokat tanultam belőle.Pl: a gyűlöletnek és a fanatizmusnak nincs határa, ja és a hülyeségnek sem!
Szóval folytassátok csak, kíváncsian várom a fejleményeket!

Gyökkettő 2010.03.04. 12:47:44

@TorTa30:
Többek között arról is nyilatkozhatnál a főnököddel egyetemben, mikor még gyerekcipőben járt a tamponozás a modelltémában, hogy akkor mi a büdös francnak akart pl: a komáromi a nyomdában (Zseni Kálmán Úrtól)szárazmatricát csináltatni. Ami ugye a klikked szerint szart sem ér. Bár erre nem emlékezhetsz te kis szarházi, mert te még a csattogós lepkét toltad a budapesti flaszteron. Kétféle verzió van:
1. alátegyen a Q-nak, hogy ne csak neki legyen matricája, ami megint szép dolog.
2.az ilyen barátokkal, mint te, kis rabszolga, felsatíroztassa a szart a kocsik oldalára.
Jaj de kár, hogy nem jött össze ugye, vajon mért?
Nem tudja a nyomda a technikát? Egy nyomda ne tudná? Vagy talán más az ok?
Ja és had búcsúzzak a te szavaiddal amit az indexen olvastam, bár nem biztos, hogy emlékszel rá a rövid agyaddal Ricsikém!
Ime a hivatkozás:
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9005919&na_order=
77219-es hozzászolás a gyengébbek miatt.
Mit értetlenkedsz már megint?
Ha van pénzed és tetszik, akkor megveszed. Ha nincs, akkor meg nem.
Ennyi az ára, és kész!

Gyökkettő 2010.03.04. 13:29:07

@lóvalkártyázó:
Bocs én nem gyülölök senkit!! Nem vagyok fanatikus sem, mert minden féle modellem van nem csak Q! Igen nekem is az szurt szemet, hogy a nagy A modell mennyire sztárolja magát a másikat meg lefikázza. Ja és ehhez képest szerintem sehol nincs. Pl. a tamponozást is mással csináltatja...stb.

TorTa30 2010.03.04. 14:33:52

@Gyökkettő:
Ideges vagy? :D
Gyorsan szaladj le a patikába és kérj valami nyugtatót, mert a végén még agylágyulást kapsz...:D
Jaj el is felejtettem, te olyat nem kaphatsz, belső tartalom hiányában...:D

Milyen mester? Netán Mekk Mester? :D
Sajnálom, hogy messze laksz tőle, itt lenne az ideje odaköltözni hozzá. Így megspórolhatnátok egy csomó telefonköltséget, és nem kellene rendszeresen súgnia, ha már magadtól nem tudsz mit írni…:D

Valahogy nagyon hallgatsz a Szergejekkel kapcsolatban. Pedig nem az A modelljét hoztam fel referenciának, mert az MK volt. :D
Ja és hogy az alvállalkozója…..aham….és akkor neki minden ingyen van, nem is kell fizetni semmiért, hajrá, fessed csak kétkapura, majd mi eladjuk a félkész modelleket…:D

Jössz a Börzére haverostól, APEH-ostól? :D
Te nagyon bátor gyerek lehetsz, ezek szerint te már elengedett kézzel ülsz a bili szélén…:D
Ott leszek, ne izgulj, várlak szeretettel…:D

Tamponozásról még csak annyit, BlaBla úr még javában nyalogatta a matricáit a modellekre, amikor A már rég tamponozott…:D
Na ez a kínos, meg a rengeteg hülyeség, amit megpróbáltál összehordani agyatlan barátom…:D

Gyökkettő 2010.03.04. 16:26:44

@TorTa30:
A patikára szerintem neked lesz szükséged ezt megsugom. Tudod kis talpnyaló barátom te nem tudod kinek irogatsz.Ellentétbe velem, mert én tudom.Sajnos a gusztustalan sértegetéseidért felelni fogsz!! Izgulni szerintem neked van okod, mert nem tudod melyik szembe jövő ember fog pofán baszni!! Kérdéseimre választ nem kapok? Listát se küldesz? Te jössz a Szergejel mint egy lerágott csontal. Olyan lenne mint az MK-é akkor meg azt irnád mint a paklira, hogy rola másolta! Az infoim meg sajátok még egyszer TUDOD MINT AZ OVIBA " NEM ISMEREM Q-T" !!! De lehet ezek után megfogom valahogy keresni!! Majd arra leszek kiváncsi ha megszállja ezek utána az APEH a börzét milyen szemmel fognak rád nézni a NAGY BARÁTAID!! Majd fizetik a nagy fellengös dumád miatt a százezreket akkor majd kiváncsi leszek mennyire fognak szeretni téged! Egyet elértél innentől kezdve sose tudod majd ki is mikor fog keresztdbe tenni neked! Tudod fehér ember nem felejt!!

lóvalkártyázó 2010.03.04. 16:49:39

Fiúk durvultok!!!
Anyósom APEH-os, szóljak neki?
Hol van ez a börze és mikor?

Gyökkettő 2010.03.05. 19:49:16

@lóvalkártyázó:
Holnap lesz!!
Kapcsolat
Mint minden jó „modellező”*** segítünk egymásnak, ha tudunk. Ha kérdésed, kérésed van, vagy egyszerűen csak tetszik egy modell, amit készítünk, akkor lépj kapcsolatba velünk az alábbi kontaktok egyikén:

Lajos Albert: lajosa@freemail.hu

Vasútmodell Börze: minden szombat délelőtt

Láng Művelődési Ház, 1139 BUDAPEST, ROZSNYAI U. 3.

***ezt azért kétlem, inkább hiéna

Jegkoko 2010.03.07. 18:24:14

@Gyökkettő: Erre most komolyan mi szükség van?
süti beállítások módosítása