HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.02.23. 14:52 vasutaskritikus

Modellkit

 

Ha már számra vettem a Quablát, úgy ildomos hogy a konkurenciáról is írjak pár sort. Eredeti szándékom is az volt, hogy sorra veszem a kisszériás gyártókat, ennek a második része a Modellkit-ről szól.
            Újkori vasútmodelles pályafutásom első élménye hozzájuk köthető, hozzájuk tértem be először sokévnyi kihagyás után. Mint annyi mindenki, én is az NDK-s Piko vonatokon nevelkedtem, azok minden szépségével és nyűgjével együtt. Még ennyi év után is azt mondom, hogy annak is megvolt a maga varázsa! Nem azt mondom hogy jó volt, de volt valami sajátos hangulata. Ennek a hangulatnak vége lett a rendszerváltás után, és jöttek a szép nyugati modellek. Sajnálatos módon ezek sem magyar vonatok voltak, pedig igény az volt rá már akkor is. A Modellkit-nek pedig, bárki bármit is mond, vezető szerepe volt abban hogy ez az igény ki legyen elégítve, szinte az összes jelentősebb magyar teherkocsi típus modelljét elkészítette, méghozzá a gyári modellek minőségéhez mérhető kivitelezésben. Sok modell, szép modellek, jó modellek. Akkor miért szidják olyan sokan a Modellkit-et? A kérdés jó…
A saját gyártású modelljeik jók, ezt nem hiszem hogy bárki kétségbe vonná. Más lehet a helyzet magával az üzlettel, a bolt eladóival, vagy akár az üzlet tulajdonosával. Többen emeltek már kifogást a kiszolgálással kapcsolatosan, és bár én még amióta oda járok soha nem tapasztaltam semmi negatívat, a köpködők aránya magasabb annál ami betudható lenne a véletlennek, vagy egyszerű rosszindulatnak. Kétségtelen hogy a tulaj üzletvezető érdekes ember.. Na és?
No de mivel a post a modellekről hivatott szólni, térjünk vissza arra. Sajnos az utóbbi időben van egy nagyon nagy probléma az MK-modellekkel, és nem látom hogy jó irányba menne az ügy. A probléma pedig az hogy nincsenek MK-modellek. Jó lenne tudni hogy miért! Annyira szarul nem mehet, nekik sem. A tavalyi évben pár ep. III-as pőrekocsi, és év elején egy gáztartálykocsi jelent meg, amin nem több mint egy hangya méretű Mol-logó jelentette az extrát. Az utóbbi évek teljesítménye sajnos alig több a semminél, és a weblapjukon évek óta előadott töketlenkedés és önsajnáltató nyafogás se használ a megtépázott hírnevüknek. Kíváncsi vagyok lesz-e még folytatás, vagy visszalépnek az egyszerű modellboltok sorába…

7 komment

Címkék: modellkit


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr681782931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mit nem mondasz 2010.02.23. 17:57:32

Az MK-ban nem a Rétfalvi a tulaj. csak játsza :)

Hogy miért nem készülnek MK modellek? készülnek azok, csak nem MK néven :)

kicsit szaglássz még.

egyre jobban bebizonyosodik nekem, hogy ez nem a leleplező típusú blog (max a kommentjeim által), hanem inkább az a siránkozós típus. Azért érdekes a véleményed, csak kár, hogy semmi új nincs benne.

vasutaskritikus 2010.02.23. 18:35:32

@mit nem mondasz:
Leleplező?? Sosem állítottam hogy olyan lesz. Amit az egyszerű halandó lát és hall napi szinten, én azzal foglalkozom. Amiről más nem írja meg a véleményét, vagy más véleménye van. Az első posztban megírtam.
Bizonyára te sokkal jobban informált vagy mint én. Legyél rá büszke, vagy ha kapcsolódik a témához, meg is oszthatod velünk! :)

mit nem mondasz 2010.02.24. 08:47:41

Na mindegy.

Ami meg a boltot illeti.

Ha lehet kerülöm. Borzasztó hangulatemberek. Egyszer én vagyok a kedves vevő, másszor 10-20 percig hozzám sem szólnak. Úgy tudom a klubtagokat szeretik, de őket is hallottam már panaszkodni.

A Rétfalvi, a főnök, hát ő egy rettenet. Fontoskodó, okoskodó, amit mond annak többnyire a fele sem igaz, de nem hazudik, csak olyat akar mondani amit csak ő tud. Ezért aztán ő is találja ki :) Modellekhez még csak-csak, de pl. a digitális dolgokhoz egyáltalán nem ért.

A Kóbor kinézetű csóka. Jópofának tűnik, de nem az. Néha kedvesnek tűnik, de nem az. Ha nincs a főnök szidja mint a bokrot. Ha van a főnök csattog a bokája. Kőkemény rockernek látszik, de nem az. Ért a dolgokhoz, de totál kedvetlen, unott és érdektelen. A boltból kiforduló ex vevőt tuti leszólja az éppen a boltban tartozkodó vevő előtt. Ilyenkor gondolkodhatsz hogy rólad mit fog mondani mikor becsukod az ajtót magad után.

A nő. Asszem Zsuzsa. Néha kedves, néha nem. Nyilván elege lehet a sok hülyéből aki nem eladónak nézi, hanem nőnek. Tudjuk milyen a kisvonatokkal játszó férfi :) Eladónak egyébként jó.

A szakállas csóka, nevét nem tudom. Azt hiszem tán rokona a Rétfalvinak. Ő legalább olyan egyformán semmilyen, kiszámítható. Eladónak egy gyenge négyes.

Régebben volt egy fiatal gyerek, na az legalább értett mindenhez, mert ő is vasútmodellező volt. Úgy is állt hozzá.

A halálom amikor bent tobzódnak hátul többen is, vevőtérben senki, csak vevő. Vár.

Árukészletük elég halovány, soknak látszik, de 70%a döglött (ugyanaz évek óta).

A bolt lehetetlen helyen van, mondjuk engem nem érint a parkolás, mert kocsit azt speciel nem használok. De úgy látom megállni szinte lehetetlen. A nyitva tartás is okozott már egyeseknek problémát (értsd zárva volt mikor nyitva volt)

Nem elvitatva azt amit te is írtál, hogy meghatározó szerepe volt (már nincs!) a magyar kisszériás modellgyártásban a bolt egy életképtelen, fejlődés képtelen, nem 21. sz-i üzlet. Kiváncsi vagyok meddig tart ki, bár arra is van tippem, hogy a termelődött veszteség mire lehet jó.

vasutaskritikus 2010.02.24. 09:45:04

@mit nem mondasz:
Aki évek óta rendszeresen jár oda (ahogy többé-kevésbé én is), az nagyjából már ki tudta ismerni őket. Bár a te jellemzésed mintha negatívan elfogult lenne valamiért, de többnyire én is hasonlóan látom.
A postban leginkább a modellekre akartam helyezni a hangsúlyt, ahogy a Quablánál is. De ha már arra is volt egy megjegyzésed, áruld el szerinted miért nem készül, vagy ha készül hová?

mit nem mondasz 2010.02.24. 09:58:06

Szeritnem nem elfogult, nincs miért elfogultnak lennem, egy - ritkán - vásárló vagyok a sok közül, ez a véleményem.

Az Mk modellek még ennyi idő után is színvonalasak, bár az utóbbi időben már szerintem Q és A is szebbeket csinál.

Az utolsó kérdésed nem jó. Nem hová készül, mert nem ez a kulcs. Hanem a ki készíti.
Mo-n nem sok ember tud olyan dolgokat művelni a rézzel, mint akik az MK modelleket készítették.
Mostanság pedig az A modelljein látunk leheletfinom kiegészítőket (tavalyi Fals kocsik például)

A többit rakd össze.

vasutaskritikus 2010.02.24. 10:13:15

@mit nem mondasz:
Ha én profi vagyok rézmaratásban, szinte biztos hogy nem utasítok vissza egy megrendelést M-tól, csak azért hogy dolgozhassak A-nak. Hanem megcsinálom mindenkinek, hiszen pár alkatrészből még nem élek meg. Viszont ha eddig biztos megrendelőm volt M, aki valamiért már nem rendel, dolgozni kezdek A-nak és Q-nak is akár, hiszen nekem mindegy hogy milyen matrica lesz a végterméken. A képleted tehát hiányosnak tűnik.

TorTa30 2010.02.24. 15:52:12

@mit nem mondasz:
Ez így van.....majdnem.
Rétfalvi IS tulaj x %-ban a cégben.
A társai vagy vakok, vagy csak a szarunk bele effektust játsszák, de jó eséllyel terelgetik a boltot a totális csőd felé. Látszik, hogy nincs pénz. (vedd át a nagy magyar kedvencet, a Haydn-t két nap alatt, vagy eladják...vagy adjál előleget a 424-esre) Vicc! Akárcsak az általad említett Omegás fazon. Csak egy rövid szösszenet...
Barátom rendelt 8 különböző modellt a boltban. Megjöttek. Bement. Átvizsgálta. Majd jelezte, hogy az egyik nem olyan, mint a katalógusban volt, így nem kéri. Erre Kóbor elvtárs a többi cuccost is azzal a lendülettel elpakolta, a "Ha ez nem kell, akkor a többit se vedd meg!" felkiáltással... MegaLOL! Ha ezt Rétfalvi látta és hallotta volna...:D
De nem hallja, mert vagy süket, vagy annyit tud a Kóbor róla, hogy nem mer mit kezdeni vele...
Pedig amit írtál, az így van. Rétfalvi szapulása napi szinten megy a vevők előtt is. Na persze, ha megjelenik a főnök....akkor minden szép és jó...igen Gáborkám, jól van Gáborkám, okos vagy Gáborkám..:D

Zsuzsa tényleg segítőkész, igaz a modellekhez kevésbé ért, de a gatyáját is eladná, és talán Ő az, aki jelenleg ér is valamit a boltban...mármint kereskedőként.

Szakállas fazon - Péter - meg a lassú víz. Olyan itt vagyok, de minek stílus. Biztos ő Rétfalvi beépített embere..:D

Modellek...
Szépek voltak, amíg voltak.
Manapság ez is pénzhiányra hivatkozva áll. Rétfalvi nem fizet X Y embernek, így az sem gyárt neki. Beleunt, hogy hónapokig várjon a pénzére, inkább saját maga értékesíti a modelleket. Igaza van.

Szóval amilyen jó bolt volt a MK, az most olyan szar lett.
Ja még valami!
Törzsvásárlói kedvezmények. Ha befizeted az összeget, megkaphatod "kedvezménnyel" a cuccokat, annyiért, mint a Medikernél alapban...:D
süti beállítások módosítása