HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.12.07. 21:15 vasutaskritikus

.Es

 

Mindannyiunk kedvenc kisszériás gyártója, a Quabla, új modellel rukkolt elő. Sőt nem is egyel, és egyik izgalmasabb mint a másik! A legújabb Es kocsi kimondottan lázba hozott, bár amikor megpróbáltam összeszámolni, hogy eddig hány kisszériás Es kocsi jelent meg a mindenféle gyártóktól, sajnos zavarba jöttem. A csúcstartó ez ügyben minden bizonnyal a Modellkit, meg se tudom számolni hogy hány pályaszámmal dobta ki, fékállással vagy anélkül, III-as vagy V-ös korszakban. A Quabla Es kocsijait sem tartom számon, de biztos volt pár. A legújabb példány egyetlen erénye talán, hogy Paksinuti antikolta őket. Egyébként én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszik ez a szó? Az a szó hogy antik, az én értelmezésemben mindig valami régi, idejétmúlt, de akár régisége miatt értékes dolgot jelent. Egy igazi vagonra még nem hallottam ezt a szót használni, még akkor sem ha retkes, a modellek esetében miért pont ezt kell? Ha egy modellt valósághű állapotban akarunk látni, akkor a rajta lévő koszt is modellezni kell, ezzel „életszagúbb” lesz a modellünk. Ettől régies lenne? Na mindegy… Ha maga a modell baromi unalmas is, az legalább örvendetes, hogy Paksinuti életjelt adott magáról. Régen nagy csodálója voltam, a weblapján bemutatott asztalt személyesen is láttam, alighanem a hűvösvölgyi kiállításon 2004-ben. Az ő asztala az, amit mintaként állítanék minden modellező elé követendő példának, kár hogy már nincs meg neki. Az Ó-Paksot mintázó modul szintén figyelemre méltó, érdekes lenne tudni hogyan került Mr Quablához, hogy aztán arra zsúfolja fel az újdonságait. Most is tele van Es kocsival, meg persze Traxx is jutott oda. Mely ugye szintén a zseniális újdonságok egyike. Amikor megjött az első igazi Traxx, lefogadtam volna hogy elsőként a Quabla fogja megcsinálni a modelljét. Ez ám az újdonság! Csak remélhetjük, hogy nem fogja kiadni mind a huszonöt pályaszámot, ahogy azt a Modellkit csinálta a Taurus-okkal… Lehet hogy én vagyok a hülye, de vajon mekkora kereslet lesz egy olyan modellre, amit négy különböző nagyszériás cég is gyárt, és ebből három rendszeresen gyárt magyar modelleket? Ilyen türelmetlenek a magyar modellezők? Vagy csak ilyen fantáziátlan lett Mr Quabla? Bocsánat, most veszem észre, hogy végig rosszul írtam a nevét, helyesen QuaBLA. Blabla. Ezeket kapjuk karácsonyra? Köszönjük…

 

7 komment

Címkék: traxx quabla modellkit


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr752500279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.09. 10:24:26

Az antikolás már így marad, benne a magyar modelles szlengben. Vagy, használhatjuk a kicsit találóbb angol weathering kifejezést, végül is mi is azt tesszük vele, amit az időjárás. Vagy koszolás, de hát az is furán hangzik. Mindenesetre nálam elgurult a cérna rendesen, mert még két kocsit "bekoszoltam", valahogy az tetszik, hogy félve fogod meg a modellt, nehogy olajos legyen a kezed :)

sín tér 2010.12.10. 13:17:48

Öregbítés, frizírozás...
Az antikolás szerintem nem rossz kifejezés, mert az én olvasatomban egyben a minőségere is utalást tesz.
Ha látott már valaki egyedi csapnivaló próbálkozásokat, érti miről beszélek. Leutánozni az eső, az UV-sugár, a brigéciol és a korom együttes hatását, némi rozsdával ötvözve, a művészet határait súrolja. A többi az maradhat a koszolás kategóriában... :-)

segitekcsakengedd 2010.12.10. 19:50:54

Én nem tudom, hogy neked miért ez a legnagyobb problémád. Antikolás és kész. A hazai autópályák miért M1, M7 stb jelzést kaptak? Ezen nem gondolkodsz okoska?
Ha megvan a válasz akkor szólj.

vasutaskritikuskritikus 2010.12.11. 13:54:01

Kedves Kritikus!
Már alig vártuk, hogy ismét porondra tedd a kisszériás gyártókat.
Senki nem felel meg, semmi nem jó, csak Te magad vagy a FASZAGYEREK természetesen csupa nagybetűvel, Te mindig a frankót írod.
Miért baj az, hogy több gyártó készíti el hasonlóan ugyanazt a kocsit, legyen az MK, QuaBLA vagy bárki……………
Miért baj, hogy valaki elsőként jelenik meg egy modellel, nem a te nyakadon marad a készlet, ha nem tudja eladni, legyen az ő problémája, nem?
Miért baj, hogy, 25 féle pályaszámmal készít valaki mozdonyt, hiszen legalább van választék.
Az antikolásról, nem is írok megtették előttem.
Legalább azt nézd meg, miről írsz:
Es kocsi helyett E, (gondolom fogalmad nincs, mi a különbség) a jubileumi modell, benne van a hírlevélben is,/ kezdő modellező is tudja/, továbbá tudod te mi az, hogy JUBILEUMI?
Gyártottál, alkottál, előállítottál már valaha valamit, és elérted, hogy jubileumot élj meg valamiből, emlékezetessé tedd? Akkor tudnád, hogy a jubileum alkalmából a gyártó szabadsága érvényesül, olyat készít, ami számára fontos, emlékezetes és nem olyat, amit bárki megrendelne, elvárna, a külső ráhatások ilyenkor nem érvényesülnek, az alkotói szabadságról nem is feltételezem, hogy hallottál. És ha tudni akarod, ezek a legértékesebbek, több ilyen jubileum nincs, csak másik, rákövetkező……………
De hát neked mondhatom, beteg, negatív ember ezt nem érti. Szerencsére sokan értik.
Honnan tudom? Az ilyen darabokat bárki nem szerezheti meg. Vagy ráhibáztam? Ez a baj? Neked nem jutott? Elfogyott?
Tudod, örülök, hogy van véleményed, ugyanakkor sajnállak, mert neked minden rossz, Te egy igazi negatív ember vagy, ezen el kell gondolkodni…………
Egyetlen díjazandó tulajdonságod: Olyan ”széleslátókörű” ember vagy, aki minden témában tud fikázni, a világon minden rossz és negatív, ugye?

Praxisomból adódóan meg is oldottam, megvan a diagnózisod:
Paranoid betegség tüneteit, hordozod.
Sürgősen keresd fel a helyi pszichiátriát, hogy kezeltesd magad.

Mielőtt rákeresnél, az interneten megírom a tüneteit ennek a betegségnek:
Gyanakvás, érzékenység a kritikára és ezzel egyidejűleg a mások kritikájára való hajlam, önelégültségre való igény.
Kérlek, szépen kezeltesd magad, nem magad miatt, hanem a környezeted miatt!
Ért valaha valami jó az életben? Csak remélni merem, hogy nincs gyermeked, családod, aki szenvedhetne a negatív kisugárzásodtól!
Látom azt, hogy milyen kártékony vagy így a hálón keresztül, bele sem merek gondolni, a közvetlen környezetedre milyen hatást gyakorolsz.

Egyébként nem tudod ugye, hogy a negatív reklám is reklám? Minél inkább lefikázol valamit, annál kíváncsibbak az emberek, lásd saját magam. Nem is figyeltem fel a jubileumi modellre, de miután felhívtad a figyelmemet megkerestem, át olvastam a QuaBLA honlapján, nagyon tetszik, bármit megfizettem volna érte, hogy hozzájussak, bementem a boltba és megvettem! /Mert van rá pénzem!/
Egy QuaBLA modellt, ami munkásságuk 15.évi jubileumára jelent meg!

Utolsó gondolatodra reagálva:
"Ezeket kapjuk karácsonyra? Köszönjük…"-
Nem fogod "megkapni" karácsonyra, mert csak úgy senki nem kapja meg, meg kell vásárolni. Vagy ez a probléma? Nem tudod megvásárolni? Bár szerencséd van, épp üzletbe is kapható, nem is olyan súlyos áron, talán azért mert jubileumi................ /bár mint tudjuk neked ez nem mond semmit/.Vagy neked erre sincsen pénzed? Nem csak a lelkivilágod szegény, a zsebed is üres?
Ráhibáztam, ugye? Itt van a kutya elásva!

vasutaskritikus 2010.12.11. 15:15:45

@vasutaskritikuskritikus:

Hűha! Nagyon szép komment, eddig ilyen még nem volt. Egyedül tothgun írt hasonlóan, de csak a saját kis weblapján, dicséretes hogy te legalább ide írtad. Már majdnem el is szégyelltem magam hogy milyen egy szemét negatív ember vagyok. De végigolvasva az irományodat, meggyőződésem hogy személyesen érint a mostani írásom. Korábban miért nem háborodtál fel egyszer sem? Ritkán írok pozitívan (itt), bár volt már olyan is, de neked mégis most kellett a quablát kritizáló posztom után. A kioktatás mögött a személyes sérelmedet megtorlandó, írod rám a negatív jelzőket, ez igen valószínű. Csak nem te vagy Mr Quabla? Személyesen? Vagy csak valami okostojás a kis csapatából? Bár inkább a előbbi.. Nem tetszik ha valakinek negatív véleménye van rólad? Kurva nagy embernek érzed magad? Bizonyára az vagy a csicskásaid közt.
Az internet azért csodálatos dolog, mert lehetőséget ad arra, hogy kibújj a saját bőrödből egy rövid időre. Olyan lehetsz, amilyen csak akarsz. A való élet képmutatása után, itt elmondhatod azt amit valójában gondolsz, azt amit a másik szemébe amúgy soha nem mondanál. Te sem. Nem azért mert jellemtelen vagy, hanem mert az élet arra tanított, hogy ha boldogulni akarsz a világban, akkor nem veszhetsz össze mindenkivel, nem küldheted el a picsába, mégha szívesen meg is tennéd. Szocializációnak hívják azt, amikor az évek során beilleszkedsz a többi ember közé, és elsajátítod az általánosan elfogadott viselkedési normákat. Ha nem teszed, kirekesztenek. De ettől még van saját véleményed, amely nem szükségszerűen egyezik meg a többségével. A másként gondolkodókat többnyire nem szeretik, mert csak a baj van velük. Legyen mindenki birka, nyeljen le mindent, nézzen egy felé. Ilyen világban éreznéd jól magad barátom?
A zsebemre célozgatni pedig ismét csak kisstílű dolog. Amikor a vackaidat vettem, akkor nem említetted hogy gondod lenne a zsebemmel... Vasutaskritikus egy virtuális személyiség, aki itt mondja el ha valami nem tetszik neki, és a mai világban sok minden van ami témát adhat. De csak itt mondom el. Aztán jövő héten mosolyogva fogok veled kezet. Ez van.

sín tér 2010.12.11. 20:57:16

@vasutaskritikuskritikus:
Bocsesz, de akkor had csináljak neked egy kis reklámot. (negatívot, de hát az is reklám ugyebár, ahogy mondtad volt)
Az amit ide leírtál baszott szánalmas. Annak ellenére, hogy kritikusunk az én zsebembe is ki tudja nyitni a bicskát. Nem mondhatnám, hogy fenti reakciód a felülemelkedés mintaképe volt. Inkább egy kapkodó sértett hiúságból táplálkozó kirohanásnak definiálnám. Semmikép sem a tudatosságot, inkább a tehetetlen dühöt tükrözi. Építő ész érvet nem vélek hátterében felfedezni, csak a "gyorsan mondok valami nagyon sértő és bántó visszavágást". Valljuk meg, ez nem az intelligens emberek reakciója.
Amúgy, láttam már közelről modelleidet és bizony csináltál szart te is. Főleg a festés minőségével és időtállóságával nem vagyok elégedett. A Börze Topikra is felkerült egy mostanság (állapota önmagáért beszél). De nem lenne ezzel semmi baj. Mert ugye, azt a hibát amit az ember egyszer elkövet, másodszor már nem követi el (mondjuk lehet, hogy aki ezért a modellért pénzt adott neked, nem teljesen osztja véleményem). A fentieket magam példájából is mondtam, tehát nem csak szimpla okoskodás...
Szóval viseld méltósággal a kritikát, akkor csak egyre feljebb jutsz és nagyobb leszel. Ellenkező esetben meg nevetség tárgyává teszed magad...

hajakend 2010.12.11. 22:03:23

Az nekem is furcsa, hogy feszt E és Es sorozatú vagonokkal rukkolnak ki a kisszériások és aztán ünnepeltetik magukat, hogy már megint mekkorát alakítottak. Bevallom, nekem is tetszik a QuaBLA ezen modellje de különösebb teljesítményt nem látok mögötte. Az alap maradt a már megszokott Roco, egyedül a festés és a tamponozás az ami szerintem saját kivitelezés. Amitől különlegesebbnek számít az a Paksinuti féle antikolás. Na azt már hívják valaminek viszont ez Paksinuti érdeme nem a QuaBLA-é.
süti beállítások módosítása