HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2011.03.29. 23:13 vasutaskritikus

Van még lejjebb?

 

Igen, valóban a Quablárol lesz szó, azt hiszem ez nem is lehet kérdés. Már vagy két hete megjelent egy írás Paksinuti weblapján, mely szerint összerúgta a port Börcs (Blabla) Lászlóval. Valószínűleg a kisszériás modellgyártást is megviselte a gazdasági válság, ha már a régi barátságok sem számítanak semmit.
            Azon ugyan érdemes elgondolkodni, hogy egy Börcs-féle alaknak vannak-e barátai? Meggyőződésem hogy nincs. A barátságról mindig egy filmjelenet jut eszembe, jelesül amikor Wyatt Earp először találkozik Doc Holliday-el, ülnek az asztalnál egymással szemben:
-Hisz ön a barátságban Wyatt Earp?
-(bólintás)
-És sok barátja van?
-(fej ingatás)
-Gondoltam…
Valahogy én is így vagyok ezzel. Vannak a haverok, és van a barát. Nem akarok költői magasságokba vergődni, úgysem lennék hiteles, ezen az oldalon van pár érdekes gondolat, a végén mindenki döntse el hogy akkor hány barátja lehet! A jelek szerint Blabla Úr leginkább csak kihasználja a „barátait”, ami annál is inkább meglepő, hogy Paksinutival igen régi keletű az együttműködésük, példának okáért egy csomó modellt csinált neki Eams-tól kezdve a Shimmns-en át az egyszerű Res kocsikig. Az gondolom aprópénz lehetett a mostani dioráma-terepasztalhoz képest, ami bizony meglehetősen impozáns látványt nyújt. Kellemetlen dolog, ha az embernek nincs pénze, és mégis fizetnie kell. Az meg még kellemetlenebb ha van ugyan pénz, csak egy kapzsi, pénzéhes szemét vagyok, akinek nem számít az adott szó sem. Merthogy Blabla Úr pénzéhes, ahhoz kétség sem férhet, nézzük csak meg hogy milyen áron árulja a modelljeit! És ne jöjjön nekem senki a süket dumával hogy rezsi, meg adó, meg számlát ad, meg mit tudom én… Van olyan naív ember magyarországon aki azt hiszi, hogy egy kisvállalkozást nem lehet papíron veszteségessé tenni? Azt sem gondolnám, hogy akik a modelleket ragasztgatják meg festegetik neki, hülyére keresnék magukat. Egyszerűen csak már semmi sem elég. Egy régi ismerőst kifizetni meg? Minek? Majd lesz más aki a teherkocsikat fújkodja meg koszolja és „antikolja”. Aztán majd azt se muszáj kifizetni… Kerestem a megfelelő szót a végére, amivel egy szóval jellemezhetem, és meg is találtam. Patkány…

27 komment

Címkék: quabla paksinuti


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr952783669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van sapka, nincs sapka 2011.03.30. 10:11:13

A kis elemzésed meglehetősen egyoldalú és az "utálom a blablát" alapállásból indít.

Honnan veszed, hogy ezek barátok lettek volna? Dolgoztak együtt és aztán?

Hol olvastad te azt, hogy a Q nem fizetett. Én egy elszámolási vita egyoldalú bemutatását olvastam alpári stílusban. Egy szóval sincs ott, hogy Q nem fizetett volna. Egy munkakapcsolatban meg elszámolási vita van. Azt rendezni kell.

De nem a neten, egyoldalúan. Ebben a történetben bizony az aranykezű paksi mester a nagyobb patkány aki felrak a netre egy ilyen történetet és utánam az özönvíz. Ráadásul a sok IQ bajnok, mint te is ugye, azt olvassa ki, hogy Q nem fizetett. Pedig erről szó nem volt.

Nem tudom a quabla miért nem reagál, megírhatná ő is a maga történetét, mert ez így ebben a formában nyilván erősen torzított. Persze lehet, hogy szarik az egészre, ahogy nyilván rád is. Gyártja a szebbnék szebb modelleket amiket elad és ez egy ilyen egyszerű történet. Ja, hogy közben vannak ilyen irigy faszok mint te is? Kit érdekel?

Amikor elolvastam a paksi féle történetet akkor csak az jutott eszembe miféle alak képes beleharapni a kézbe ami enni ad? Ja igen, a patkány...

TorTa30 2011.03.30. 21:50:15

@van sapka, nincs sapka:
van sapka, nincs sapka, nincs ész.
Ez jellemzi írásod.
Mérhetetlen baromságokat hordtál össze és fingod sincs egyik félről sem.
Blablának nem ez volt az első ilyen anyagi vitája, csak neked erről fingod sincs és nem is volt. Mert nem ismered! Folyamatos vitája volt/van a kenyéradó gazdájával, és csodálom, hogy egyáltalán forgalmazzák még a modelljeit.
Ja hogy erről fingod sincs?
Jobb lett volna ha hallgatsz és nem próbálod meg védeni a haverodat, mert te leszel a következő akit átver.
Kritikusunk nagyon is a valóságot ábrázolta és még enyhén is fogalmazott a patkány jelzővel...

vasutaskritikus 2011.03.30. 21:59:31

@van sapka, nincs sapka:
> "utálom a blablát" alapállásból indít
Na és???
>Honnan veszed, hogy ezek barátok lettek volna?
Például paksinuti is leírta, plusz ismerem is mindkettőt, bár ezt ők sem tudják...
>Hol olvastad te azt, hogy a Q nem fizetett. Én egy elszámolási vita egyoldalú bemutatását olvastam alpári stílusban
Az elszámolási vita maga az, hogy nem fizetett ki mindent.
>De nem a neten, egyoldalúan
Még jó, hogy nem a te féléd mondja meg hogy mit lehet a neten és mit nem...
>Ráadásul a sok IQ bajnok, mint te is ugye, azt olvassa ki, hogy Q nem fizetett. Pedig erről szó nem volt.
Pontosan erről volt szó. Ha már munkakapcsolat, mi a kurva élet a patkányság, mint hogy rendelsz valamit és aztán nem akarod kifizetni?
>Ja, hogy közben vannak ilyen irigy faszok mint te is?
Hogy te milyen gyerekes vagy kisfiam...

vicces74 2011.03.30. 22:02:15

Valaki szóljon Paksinutinak hogy vegye ki az ajánlott link-jei közül a Quabla-t...
hamár igy összerúgták a port.Egyébként meg ha magyar vasutat
akarunk modellezni,gyűjteni, akkor többet kell fizetni mindenért sajnos,lehúzás gyanús az egész ehhh..

van sapka, nincs sapka 2011.03.31. 17:16:07

@Torta: sajnálom cimbora, de te nem vagy partner szellemileg, veled képtelenség értelmes vitát folytatni.

@Kritikus: sokkal te sem vagy különb, de te legalább próbálkozol. Továbbra sem látom cáfolva az érveimet. Abszolút külsősként, személyesen egyik felet sem ismerve azt gondolom, hogy paksi hibázott nagyobbat. A munka kifizetésének (mert ez megtörtént ugye) gondolom myoma van, így aztán be is lehetne akár perelni. Szerintem nem lehet így egy vállalkozás hitelét rontani, ez rágalmazás.

TorTa30 2011.03.31. 21:46:04

@van sapka, nincs sapka:
Te vagy nem tudsz olvasni, vagy csak szimplán hülye vagy....
Kiemelem neked, hátha így könnyebben megy, bár ha idáig nem sikerült így sem biztos....szóval:

"e ami ezután jött, az az igazi botrány, nem akartak fizetni!"

Tudsz követni agyatlan barátom???

"a torkomat elhagyó harci kiáltásoknak köszönhetően lássatok csodát, lett pénzt.......na nem az egész, mert akkor ez a történet akár happy end-el is zárulhatott volna."

Ez már lehet, hogy meghaladja a szellemi képességeid.
De megpróbálom elmagyarázni egyszerűbben, hogy te is megértsd.
Nem kapta meg az egész pénzt.
Na ezek után próbáld meg saját mondatodat értelmezni:

"A munka kifizetésének (mert ez megtörtént ugye) gondolom myoma van, így aztán be is lehetne akár perelni. "

Ki, kit perel be?
Mindezt Blabla haverod fogalmazta meg neked, vagy csak szimplán te vagy ennyire hülye? :DDD

mrtms 2011.04.01. 14:03:16

Sokat gondolkodtam e post olvasása után, hogy kifejtsem-e a véleményemet vagy sem a témával kapcsolatban. Végülis az igen mellett döntöttem, bár tisztában vagyok azzal, hogy kapok majd hideget-meleget sok emberkétől. Olvastam Paksi honlapját, beszéltem Börccsel a dologról, de nem akarok sem állást foglalni, sem ítélkezni. Azt mindenki tegye saját belátása szerint. (Nekem egyébként is az a meglátásom, hogy ilyen esetekben célszerű mindkét felet meghallgatni, mert az igazság általában félúton van valahol.)
De nem is emiatt írok. Csupán pár gondolat jutott eszembe a témával kapcsolatban. Kúltúremberek vagyunk, értelmes lények.
Nem kellene szerintem ilyen fröcsögő, alpári stílusban (tele helyesírási hibával) elcsúfítani egy olyan színvonalas honlapot, mint a paksinuti.hu.
Nem kellene a blog tulajnak ilyen –finoman szólva is nehezen minősíthető- hangnemben nyilatkozni senkiről, függetlenül attól, hogy szimpatizál az illetővel vagy sem. Természetesen írja le nyugodtan a véleményét, csak cizelláltabban. A korábbi írásai alapján szerintem ő egy jól szituált értelmiségi lehet. Szerintem jobb lenne, ha ebben a szellemben születnének a postok is a blogon. Mert témák általában jók, csak a stílus miatt kicsit kisiklik a lényeg.
És végezetül nem kellene az itteni hozzászólóknak sem lesüllyedni a „gyere ki a börzére és pofánba..lak” színvonalra.

Üdv: Méri Tamás

vasutaskritikus 2011.04.01. 17:55:51

@mrtms:
Az átlagember ha hall vagy olvas valamit, általában anélkül alakítja ki az első véleményét, hogy azonnal megkeresné az összes többi érintettet. Lehet (és érdemes is) fenntartásokkal kezelni az egyoldalú véleményeket, jelen esetben azonban nem ismeretlen egyik fél sem. (Számomra legalábbis.) Ha Blabla Úrnak mondandója van, számtalan helyen lenne rá lehetősége hogy kifejtse a véleményét, akár a fórumon, akár még ide is írhat, neked sem derogált megtenni miután a számra vettelek. Szerencsés lenne ha szemtanúi lehetnénk egy, a két fél véleményét ütköztető párbeszédnek, erre persze nincs sok esély.
Ami paksinuti stílusát illeti, szerintem a ki nem fizetett összeg nagyságával egyenesen arányosan lehet jogosan egyre alpáribb, valószínűleg a jó neveltetése miatt nem verte csak szájba Blabla Urat.
Ami engem illet, az itt alkalmazott hangnememről, volt már szó korábban itt a blogon. Nem vagyok ujságíró, ez pedig itt nem az Esti Hírlap, egyszerűen egy napló ahová leírom ami foglalkoztat. Ha a dolog felháborít, akkor a hangnem is ennek megfelelő, és egyes emberek megítélése is szubjektív. Kevés embert ismerek aki az életben soha nem káromkodik, képmutatásnak érzem számonkérni bárkitől bárki által, hogy miért ír indulatosan és káromkodva, hiszen mindenki megteszi. Akiben van kellő intelligencia, mint benned is, az tud olvasni a sorok (és káromkodások) között, ideális esetben még a mögötte lévő gondolatokat is érti.

mrtms 2011.04.01. 21:14:47

@vasutaskritikus:
Az a baj szerintem, hogy nem alapvetően a káromkodással és a zabadszájú stílusssal van baj. Hanem azzal -senkit nem akarok megbántani, távol álljon tőlen a dolog-, hogy ez a blog a különböző emberek széles spektrumát vonzza. És sajnos van köztük nem kevés, aki csak a káromkodást és a köpködést látja. Így lett a múltkor is egy bénán és meggondolatlanul megfogalmazott kifejezésből -minőségi modellező- egy napokig tartó össznépi anyázás. Aminek szerintem pedig semmi értelme. Na mindegy, befejezem a filozofálást, inkább tologatom kicsit a kisvonataimat a pinyóban.

sín tér 2011.04.01. 22:30:54

@mrtms:

Azt gondolom, a vita, egy egészséges és előremutató dolog. A vita hevében előfordulhat némileg nyersebb megfogalmazás is. Viszont az alpári káromkodás, agresszív, kötekvő stílus, elfedi magát a mondani valót. Hiszen, ha durván megsértünk valakit, már indiferens száméra, hogy igazunk van e vagy sem, egyszerűen ellenfelek leszünk számára és kész.

Én azt vallom, kultúrátlan lehet leginkább elküldeni valakit "melegebb éghajlatra". Mikor valódi érvek döbbentik rá az illetőt, hogy oda való, nem pedig a trágárság!

van sapka, nincs sapka 2011.04.02. 08:29:12

@kritikus: azt mondod, hogy quabla akár még ide is írhatna? Neked aztán van bőr a képeden.

Te leülnél valakivel "beszélgetni" miután pofán köpött?

A stílusod olyan amilyen, káromkodj ha jólesik. Viszont egyszer leírhatnád már végre hogy miért utálod ezt a manust ennyire. Az igazat, kivételesen.

sín tér 2011.04.02. 09:20:02

@van sapka, nincs sapka:

Már megbocsáss, de miért ne írhatna? Egy jó "politikus" minden közegben tud kommunikálni. Börcs Úr mindenkinek gyártja modelljeit, az akadémikustól kezdve a csepeli vasöntő munkásig. Azt gondolom, az ő stílusa, őt magát fogja minősíteni, a Kritikus stílusa meg minősítse Kritikusunkat!

van sapka, nincs sapka 2011.04.02. 09:26:25

@sín tér: nem a stílus volt a kérdés. kritikus azon mondatával nem értek egyet, miszerint quabla ide is írhatna.

Én biztosan nem írnék oda, ahol engem lepatkányoznak és sportot űznek a gúnyolásomból.

A Börcs nem egy politikus, mégcsak nem is "politikus". Miért kéne neki mindenfelé smúzolnia?

Szégyen, hogy idáig eljutottunk, meg ami ebben a kis országban vasútmodellezés címen folyik. keszthely, limit, paksi, quabla, a modellkites fusis ürge, egly mester, csíkos mester, a boltok háborúja, balhé balhé hátán. brávó.

TorTa30 2011.04.02. 12:12:39

@van sapka, nincs sapka:
Már megbocsáss, de te még ezek után írsz ide? :DDD

sín tér 2011.04.02. 12:41:52

@van sapka, nincs sapka:

Ha valaki tömegcikket állít elő, legyen a megcélzott tömeg akár kis tömeg is (maradjuk a kis szériás gyártásnál), mindenképp fog kritikát kapni. Ez a mai felgyorsult, internetes világban halmozottabban érvényes.
Nem hiszem, hogy ennek valamilyen szintű lereagálását ki lehet kerülni. Vagy hát, ki lehet, de az is egyfajta reakció a kritikára. Ezért, ha valaki nem politikus, vagy legalább is, nem "politikus", véleményem szerint mindenképp le fog maradni azzal szemben, aki jól kommunikálja önmagát. Nem véletlen, hogy a mai üzleti világban, akkora hangsúlyt fektetnek erre, hogy egyetemen is oktatják.

van sapka, nincs sapka 2011.04.02. 12:54:31

@sín tér: semmi baj nincsen a kritikával. írd le, hogy pontatlan, hibás az általa készített modell. Ez a kritika.

A paksi féle zagyva mese az nem kritika hanem egy becsületsértés, jó hírnév megsértése.

Egyre inkáb úgy tűnik, hogy a quabla úgy reagál, hogy nem reagál. Egyre inkább azt gondolom, hogy jól teszi.

Ismeri valaki ezt a Torta30at? Ezen a szellemi szinten vagy egy kisgyerek lehet vagy valami retardált felnőtt. Elkezdődött egy értelmes emberek (mrtms, sín tér, kritikus, stb. pl én) által folytatott vita és akkor ennek a szellemi sniclinek az ez egy, 'értelme semmi' mondat meg a szokásos vödörnyi vigyorjel jött ki.
Nem reagálok rá, mert ahogy jeleztem nem állunk egy színvonalon, csak ha van itt aki esetleg ismeri szóljon már neki, hogy egy másik homokozóban dobálja a sarat a többi kiskölökre.

TorTa30 2011.04.02. 20:02:02

@van sapka, nincs sapka:
"Én biztosan nem írnék oda, ahol engem lepatkányoznak és sportot űznek a gúnyolásomból."

te is csak egy patkány vagy, hasonlószűrűen Blabla haverodhoz. :DDD

mrtms 2011.04.02. 20:22:39

@van sapka, nincs sapka:
Sajnos errefelé nem kevés lehetősége van az embernek szembesülni a mássággal.....

sín tér 2011.04.03. 11:27:48

@TorTa30:

Remélem megengeded. hogy ebben most ne osztozzam véleményeddel! Szerintem teljesen kulturált módon vitatkozott. Ellenben veled, aki ezzel az utolsó mondatával, semmiképp se iratkozhat fel a Kazinczy díj várományosok táborába. És tényleg, ezeket a vigyorjeleket szerintem is többször használod a kelleténél.

TorTa30 2011.04.04. 20:09:59

@sín tér:
Jó, igazad van.
De azért nem fogok telezokogni egy 100-as pzs-t...

vasutaskritikus 2011.04.04. 22:03:20

@sín tér:
>kultúrátlan lehet leginkább elküldeni valakit "melegebb éghajlatra"

Neked ebben teljesen igazad van, csak ezzel feltételezed hogy az a másik ugyan olyan szinten áll szellemileg mint te, és meg is érti amit mondasz. De ha meg is érti, az még mindíg nem jelenti azt, hogy kíváncsi is az érveidre. Sok ember van ugyanis abban a megrendíthetetlen tudatban, hogy nekik csak igazuk lehet, így amit te mondasz az eleve csak kötekedés, ha ezt udvariaskodva tálalod akkor okoskodás, a lényeg hogy neked úgysem lesz igazad a másik szemében. A vita valóban lehet előremutató, még itt a neten is. De nézz csak meg egy helyet ahol folyik a vita! Ha egyet nem értés van valamiben, abból jó esélyel veszekedés vagy leugatás lesz, mert az érvek mellett/helyett jön a bazi nagy önérzet. Az ilyet pedig hiába küldöd el kultúráltan melegebb éghajlatra, ő ugyanúgy elküld csak sokkal kevésbé elegánsan. Fel tudsz hozni egyetlen emlékezetes "kultúrált" vitát, vagy kritikát valami iránt? Biztos volt már sok, de a kutya sem figyel rá. Amit én leírok, és valaki el is olvassa, arról többnyire van valamilyen véleménye, és talán emlékezetesebb is marad. És nem hinném hogy a stílus elfedné a mondanivalót.

sín tér 2011.04.05. 11:48:12

@vasutaskritikus:

Természetesen nem lehet mindenkivel egyformán kommunikálni. De mindenkit megillet az "ártatlanság vélelme". Aztán, vagy fenntartom vele a kontaktot, vagy levegőnek nézem.
(Nyilván vannak szélsőséges esetek, mikor nálam is elszakad a cérna, de ezt is igyekszem a legmesszebbre kitolni)

Nekem mindenesetre ez már egy bevált stílus. Trágár köpködéssel, anyázással, patkányozással, önmagamat minősíteném mások, és önmagam előtt is.

Nem is kell messzire menjünk érveim igazolásához. Csak egy kommentet nézzél vissza! Szerinted, TorTA30 Kollega így reagált volna ellentmondásomra, ha azt nem ebben a szellemben adom tudtára?

A tapasztalatom az, hogy emberek nagy többségének igenis megváltozik a stílusa, ahogy megérzi, hogy őt is embernek nézik és az alapvető tiszteletet megadják neki.

TorTa30 2011.04.13. 21:43:34

Már megint a Blabla-téma megy a Magyar modellek topikban.

van sapka, nincs sapka 2011.04.14. 07:09:58

Miután itt leugattak ott arcoskodsz. Gratula, igazi belevaló kemény gyökér vagy.

TorTa30 2011.04.14. 10:37:16

@van sapka, nincs sapka:
Miről beszélsz cickány lali? Védenéd blabla haverodat a fórumon is, de sikertelenül?
Neked ezért blabla fizet is, vagy csak úgy szimplán seggnyalásért vállaltad?

van sapka, nincs sapka 2011.04.14. 10:48:00

@TorTa30: kevered a szezont a faszommal édes fiam.
Nem védek én senkit se, olyat meg pláne nem akit nem is ismerek.
Mellényúltál gyökér, mossál kezet.

TorTa30 2011.04.14. 16:53:40

@van sapka, nincs sapka:
ilyen faszt, mint te, nehéz összekeverni mással.
szaladj gyorsan blabla haverodhoz, oszt panaszold el, hogy nem tudtad megvédelmezni kebelbarátodat.
süti beállítások módosítása