HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2011.06.14. 21:06 vasutaskritikus

Verjétek az asztalt

 

Menő lett mostanában sztrájkolni meg tüntetni, mindenért. De főleg a kormány nyugdíjpolitikája miatt, kezdődött a rendőrökkel, hozzájuk verődött az összes egyenruhát viselő többi seggfej, meg is lepődtem volna, ha a vasutasok kimaradnak ebből. Szerencsére nem maradnak ki, június 9-én már volt egy demonstráció a Kossuth téren, ahol bejelentették, hogy sztrájkolni is fognak!
            No de álljunk csak meg egy szóra! Már a rendvédelmisek problémáit sem igazán értem, hogy miért is jár nekik a korkedvezményes nyugdíj. Biztosan mindenkinek van valami ismerőse a katonaságnál, rendőrségnél vagy más szervezetnél, és talán már korábban is feltűnt, hogy milyen kurva jó is ezeknek, amiért ilyen elnéző velük állam bácsi. Vadászpilóták és rendőrök esetenként már negyven év alatt (!!!) elmehettek nyugdíjba. Mire jár nekik ez? Gagyi B kategóriás filmekben amikor megkérdezik a rendőrt, hogy miért jött a pályára, szinte mindig az a válasz hogy: "Segíteni szeretnék az embereknek!" Az életben ez természetesen nem így megy, szerény véleményem szerint sokkal inkább kalandvágyból lesz valaki rendőr (katona, vagy bármi). De akkor mi a baj azzal, ha valakinek olyan szerencséje van, hogy azt csinálhatja amit szeret? Ő választotta? Igen. Csak azért, mert hamar nyugdíjba tud menni? Meglepődnék. Ne is mondják a szakszervezetisek, hogy ezt ők előre bekalkulálták! Amikor én 14 év körül azon gondolkodtam, hogy milyen irányba is tovább, eszembe se jutott az hogy vajon honnan tudnék a leghamarabb nyugdíjba menni! Ja, meg hogy veszélyes! És??? Tudta? Önként vállalta? Igen! Szerette csinálni? Akkor meg?
            És akkor most a mozdonyvezetők és buszvezetők jönnek a "szerzett jogaik"-kal, meg a kedvezőtlen munkakörülményekkel. Szerzett jog?? Nem amerikában vagyunk gyerekek. Persze, persze, tudom hogy 1995 óta (köszönjük Sólyom László) már nálunk is lehet erre hivatkozni. Ha Laci bátyánk akkor tudta volna... Egyébként nem hinném, hogy ilyen apróság érdekelni fogja az Orbán-kormányt, és igazuk is van. Mitől lenne már különb egy mozdonyvezető, mint bárki más? Mert eddig megjárt neki? Hát mostantól nem jár. Eddig is miért járt? Kedvezőtlen munkakörülménynek számít, ha valaki gyerekkori álmát valóra váltja? Kényszerből még senki sem lett mozdonyvezető! Persze, zaj, meg vibráció, meg piszkos lesz a kis keze... Kit érdekel?? Vannak sokkal veszélyesebb és rosszabb körülményekkel bíró munkahelyek is. A kamionos ugyanannyit vagy többet vezet, mint a volános buszsofőr, de nem fog hamarabb nyugdíjba menni. És miért? Kevésbé tud vezetni? Nem hinném! Akkor pedig se a buszos, se a mozdonyvezető ne menjen már negyven évesen nyugdíjba! Ja, hogy ez meg sérti a mozdonyvezetők érdekeit? Szar ügy. A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke szerint 12 évvel többet kellene majd dolgozniuk a mozdonyvezetőknek, és a 60 év feletti mozdonyvezetők már nem felelnének meg a szigorú foglalkoztatás-egészségügyi követelményeknek. Szerintem meg sehol sincs az előírva, hogy aki 30 évig mozdonyt vezet, utána már nem csinálhat semmi mást! A cég majd átképezi, áthelyezi, adjon neki alkalmas munkakört. Mindenki szív, a mozdonyvezető miért kéne kivétel legyen? Majd ha már olyan kurva jól áll az ország gazdaságilag, hogy azt se tudjuk majd mire költsük a pénzt, akkor elmehet előbb nyugdíjba. Addig meg dolgozzon a többi emberrel együtt, és ne várja már el, hogy én eltartsam!
 

 

 

25 komment

Címkék: rendőrség nyugdíj demonstráció mozdonyvezető


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr932983671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sín tér 2011.06.15. 13:48:28

A mondanivalóddal abszolút egyetértek. Egyáltalán nem örülök, hogy 40 éves életerős férfiakat tartunk el mi adófizetők. Közben Ők meg - tisztelet a kivételnek-, keresgetik itt ott a kis hozzávalót még, hogy kerekebb legyen az a "jól megérdemelt" nyugdíj.
Viszont a jogállamiság, attól jogállamiság, hogy a már megszerzett jogokat, nem lehet egy tollvonással elvenni. Ezzel az erővel bármit meg lehetne csinálni. Visszaküldeni a 70 éveseket is dolgozni, mert ugyan ha lehajol, beáll a dereka, ha létrára mászik, szédül, viszont derékmagasságban még kiválóan képes takarítani. Ezzel az erővel jöhet a 25 botütés, a nyilvános kivégzés, vagy bármi. Megmondom őszintén, nem is nagyon csodálkoznék. Ez a kormány egyre inkább a diktatúra irányába tolja ezt az országot (köszönjük magunknak! mi szavaztuk meg a 2/3-ot!). Persze mindenféle hangzatos, "nemzeti együttműködés" és egyéb humbug színjátékkal próbálja ezt kendőzni. Közben meg meg behozza ide Kínát, az olcsó munkaerejével, dübörgő gazdaságával, hogy helyrehozza költségvetési és demográfiai problémáinkat egyszerre. Aki meg itt élt? Az meg találjon munkát ahogy tud, ahol tud, vagy dögöljön meg! Mit számít! ember van elég. Ha elfogy, jön helyette cok szorgosz kísz kínai...

vasutaskritikus 2011.06.15. 18:45:37

@sín tér:
Szerény véleményem szerint a jogállamisághoz hozzátartozik a jogegyenlőség is, és ez prioritást kellene hogy élvezzen párezer (/tízezer) ember "szerzett jogaival" szemben, melyet ebben az esetben amúgy is aggályosnak tartok.
A kommented második része inkább politizálás és nem a témába vág, de ha van kedved szidhatjuk a kormányt, én utálom ezeket is! :)

sín tér 2011.06.16. 10:52:16

Nem tudom a posztod témájától hogy lehet elvonatkoztatni a politikát. Szerintem ezzel és az előzővel is szorosan összefügg.

vasutaskritikus 2011.06.16. 13:30:24

@sín tér:
Kétségtelenül összefügg, de a posztban ezúttal nem a kormányt szándékoztam kritizálni, sőt a szemben állók közül most nekik adok igazat.

sín tér 2011.06.16. 15:36:32

Lehet, hogy igazuk van. De az igazság önmagában nem jogosít fel senkit, olyan eszközök bevetésére, ami a 21. század Európájában elfogadhatatlan! Inkább a 20. század diktatórikus rendszereinek módszereit idézi.
A legnagyobb probléma ezzel az, ha itt ilyen módszereket alkalmaznak, akkor más helyzetekben is ezt fogják tenni. Esetleg olyanoknál is, aminél nem lesz igazuk...

vasutaskritikus 2011.06.16. 19:01:53

@sín tér:
Haverok közt már évek óta azt mondom, hogy ebben az országban csak egy diktátor tudna rendet tenni! Most megkaptuk. Hogy lesz-e rend, azt majd meglátjuk pár év múlva. (szerintem nem lesz)

vicces74 2011.06.16. 22:06:41

Sokan nosztalgiával gondolnak vissza a Kádárrendszerre,tulajdonképpen ez majdnem ugyanaz (diktátor meg rend)amit mondasz.Csak az a baj hogy kurva sokba kerül ez nekünk.

40-es vezér 2011.06.17. 20:35:45

Tisztelt Vasutaskritikus!

Írásodat olvasva két dolog jut eszembe, amelyek nagyon jellemzőek a ma magyar emberére. Az egyik a rosszindulat, a másik a teljes tájékozatlanság. Az előbbire nem kívánok reagálni, a második mellett pedig nem tudok szó nélkül elmenni.
Mivel nem kívánok a te hibádba esni, ezért csak a vasutas utazó munkavállalókról írnék néhány, számodra bizonyára ismeretlen tényt. Magyarországon a jelenleg érvényes törvények szerint nem megy el sem mozdonyvezető, sem más utazó szolgálatot ellátó munkavállaló 40 évesen nyugdíjba. A korkedvezményes nyugdíj nálunk azt jelenti, hogy az első ilyen munkakörben töltött tíz év után jár kettő, majd öt évenként további egy-egy év kedvezmény. Ebből pontosan kiszámítható, hogy a nyugdíjazásra 58 évesen kerülhet sor. Aki ennyi idős koráig ilyen beosztásban dolgozik, az lassan mind fizikailag, mind pszichésen alkalmatlanná is válik a hivatására. Ez nem jelenkori tünet, hanem szomorú tapasztalat, ami alapján ezt az intézményt a XX. század elején létrehozták. Szép gondolat, hogy képezzék át, de minek. A vasút szétdarabolása miatt a Trakción belül egyszerűen nincs más munkakör, más cég pedig miért alkalmazna egy majd hatvan éves, egészségét elvesztett embert. Nézz körül, és láthatod, hogy ötven felett munkahelyet találni még egy egészséges embernek is szinte lehetetlen.
És még valami, amit bizonyára nem tudsz. A korkedvezmény nem valami jótékony állami juttatás, hanem egy olyan valami, amiért kemény pénzeket fizet, és fizetett mindig is az ilyen munkakörben dolgozókat foglalkoztató vasútvállalat. Ez havonta kb. 50.000 forint plusz befizetés a tb részére a mindenkire kötelezőn összegen felül.

Üdvözlettel: egy negyven felett a nyugdijtól még igen messze járó mozdonyvezető

vasutaskritikus 2011.06.20. 09:29:24

@40-es vezér:
1, Szeretnék csupa-csupa jóindulatból tízmilliókat szétosztani a rászorulóknak és beteg gyerekeknek, meg árva kiskutyáknak, de sajnos az én anyagi helyzetem nem teszi lehetővé, illetve ha megtenném mehetnék én is koldulni utána. Az ország (mindenkori) vezetői is bizonyára szívesen szórják a milliárdokat, ha az szavazatokat hoz, de ha ezt továbbra is így teszik (ahogy eddig) akkor csődbe megy az ország és mindannyian mehetünk koldulni. Betudhatod az én rosszindulatomnak ezt, leszarom.
2, Valóban nem vagyok tisztában a mozdonyvezők korkedvezményes nyugdíjkorhatárának számítási módjával, és nem is érdekel. A mozdonyvezetők (buszvezetők, rendőrök, katonák..), az égvilágon semmiben sem különböznek egy csomó más veszélyes és egészségkárosító munkakörben dolgozó embertől, akiknek már régóta nincs meg a lehetősége korkedvezménnyel nyugdíjba menni.
Hogy te mihez kezdesz majd 58 éves korod után, az engem ugyanúgy nem érdekel, ahogy valószínüleg téged sem érdekel a sok ezer munkanélküli és még nyugdíjkorhatártól messze járó csóringer sorsa.
Azért ne gondold, hogy én haragszom a mozdonyvezetőkre. Amikor gyerek voltam, én is mozdonyvezető akartam lenni, sőt még rendőr is. De az általad leírtaktól a véleményem még nem változott, leírhatod hogy mit miért meg hányszor hány év, a lényeg az, hogy senkinek ne járjon semmi plusz a többi rovására. Nem igazságos. (a többivel szemben)

40-es vezér 2011.06.20. 15:07:18

Nem volt célom, hogy meggyőzzelek! Eddigi írásaid alapján már kirajzolódott a legtöbb jellemvonásod. De mivel más is olvassa ezt a blogot, úgy éreztem segítenem kell, hogy akit érdekel, a valósággal is tisztában legyen. A te véleményedre a legjobb válasz az első pontod utolsó szava!

TorTa30 2011.06.20. 16:08:17

@40-es vezér:
Valóban nem kell meggyőzni senkit.
Az emberek többsége vasutaskritikus álláspontjával ért egyet, bármennyire is próbálod a mv-k érdekeit védeni. Vannak szar és mégszarabb melók. A tiétek nem a második kategóriába sorolható. Ilyen alapon az utcaseprők munkája is kurva veszélyes, mert könnyen elüthetik a gépjárművek, egész nap ki vannak téve hidegnek-melegnek, szívják a bűzt és a port...de ez csak nagyon egyszerű példa volt.
Nem kellene sírni folyton, mert nem áll jól nektek....azért nem olyan szar egy Flirt-ön, vagy egy 1047-esen dolgozni...

40-es vezér 2011.06.20. 17:59:57

@TorTa30:
Nem sírtam! Van több mint háromszáz szili, ötven gigant, kétszázötven Bz, és még vagy kétszáz más dízel. Mellette van tíz taurus, tíz Talent, és hatvan Flirt (ami harmincnak számít, mert többnyire csatolva járnak). De a Tauruson sem egészséges ha egyik nap 0.40-re mész, a másik nap 3.20-ra, a harmadikon meg 21.15-re. Egy öngyilkos, vagy egy kisgyermek elgázolása azon sem kisebb pszichikai teher, mint egy V43-ason, és még sorolhatnám.
Június kilencedikén a helyszínen kiderült, hogy az emberek többsége velünk ért egyet. Az a pár ember, aki ide ír, nem nevezhető reprezentatívnak.
Végül ajánlok egy számítási példát. Van jelenleg kb 3800 aktív mozdonyvezető. Mindegyik után, mint írtam kap plusz 50.000 forintot a TB. Szorozd össze, és utána oszd el a nyugdíjban lévő öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért mozdonyvezetők számával. Megnyugtatlak, nem kapnak ennyit.
Ezek után részemről a beszélgetést lezártnak tekintem.

TorTa30 2011.06.20. 20:25:02

@40-es vezér:
Neeeeeeeeeeeem? Pedig úgy tűnt!
Nem tudom, hogy olvastad-e, de bemásolom kritikus mondatát, amivel mindent elmondott:

"A mozdonyvezetők (buszvezetők, rendőrök, katonák..), az égvilágon semmiben sem különböznek egy csomó más veszélyes és egészségkárosító munkakörben dolgozó embertől, akiknek már régóta nincs meg a lehetősége korkedvezménnyel nyugdíjba menni."

Velük mi a szar van? Ők is háborogjanak? Menjenek az utcára tüntetni mint ti? Sajnos ezért tart itt az ország, mert mindenki csak a könnyebb végét akarja a munkának, ha dolgozni kell, akkor meg már megy a sírás-rívás...

40-es vezér 2011.06.21. 07:05:06

@TorTa30:
Na jól van! Küldj egy elérhetőséget, befizetlek egy szövegértő tanfolyamra!

vasutaskritikus 2011.06.21. 09:41:27

@TorTa30:
Na érted, menj már el szövegértő tanfolyamra, mert nem akarod megérteni hogy ők mennyire kurvára megérdemlik, hogy az ország kivételezzen velük...
Ugye te is tudod hogyan kell fokozni a "hülye" melléknevet?
Hülye, hülyébb, leghülyébb, postás, vasutas, rendőr. Nahát, kik is tüntetnek most agyba-főbe...?

TorTa30 2011.06.21. 19:17:20

@vasutaskritikus:
:DDD
Én már csak ilyen hülye barom vagyok, hogy nem értem, hogy ők miért nem értik...
Mennyi jelentkező is lenne, akik boldogan dolgoznák végig a szolgálati éveket? Biztos van egy-kettő. Akinek nem tetszik, mehet a somba. Helyükre olyanokat kellene felvenni, akik nem sírnak már negyvenéves korukban...

40-es vezér 2011.06.22. 17:58:14

Na akkor tényleg utoljára (én már feladtam)!
Vasutaskritikus és TorTa30 írja: 40 évesen nyugdíjba mennek!
Tény: a jelen jogszabályok alapján legkorábban 58 évesen mehetnek nyugdíjba!
Vasutaskritikus és TorTa 30 írja: 40 éves koruk után már nem akarnak dolgozni!
Tény: a kedvezmény igénybevételéhez legalább 35 évet kell ilyen munkakörben folyamatosan dolgozni! ( valójában többet, mert vannak kieső idők)
Vasutaskritikus és TorTa30 írja: az országnak erre nincs pénze!
Tény: az ilyen munkakörben dolgozók után fejenként havi kb. 50.000 forint plusz befizetéssel gazdagszik a társadalombiztosítás! (Érdekes, erre egyikük sem reagál. Vajon miért nem?)
TorTa:30 írja: lenne jelentkező, aki szívesen végigdolgozná a szolgálati éveit!
Tény: nem megy mindenki korkedvezményes nyugdíjba a jogosultak közül. Ha a munkaegészségügyi feltételeknek meg tud felelni, maradhat, mint ahogy többen maradnak is
És végül két érdekes hozzászólás:
Vasutaskritikus írja: hülye, hülyébb, leghülyébb, postás, vasutas, rendőr! ( A mondás egyébként nem így szól, de hát tényleg ne kössünk bele mindenbe). Amikor gyerek voltam, én is ez akartam lenni!
Vasutaskritikus írja: valóban nem vagyok tisztában a mozdonyvezők korkedvezményes nyugdíjkorhatárának számítási módjával, és nem is érdekel.
Tény: hát ez tényleg tény. De neki nem is ez a lényeg!

vasutaskritikus 2011.06.22. 21:49:24

@40-es vezér:
>Tény: az ilyen munkakörben dolgozók után fejenként havi kb. 50.000 forint plusz befizetéssel gazdagszik a társadalombiztosítás! (Érdekes, erre egyikük sem reagál. Vajon miért nem?)

Akkor most reagálok. Az égvilágon semmit nem jelent az, hogy százalékosan többet kap utánatok a TB. Miért kéne jelentene? Vannak sokkal nagyobb fizetésű emberek akiknek a járulékai még így is magasabbak mint a tiétek, és mehetnek korengedménnyel nyugdíjba? Nem. A történet egyébként sem arról szól, hogy ki fizet be oda többet, hanem arról hogy szűnjön meg a kivételezés. Azt hittem ez már eljutott az agyatokig.

>Tény: a jelen jogszabályok alapján legkorábban 58 évesen mehetnek nyugdíjba!

Amíg mindenki más 65 évesen fog nyugdíjba menni, te se menj már el 58 évesen (se).

>Vasutaskritikus és TorTa 30 írja: 40 éves koruk után már nem akarnak dolgozni!

Ha nem így lenne, nem tüntetnétek.

>Amikor gyerek voltam, én is ez akartam lenni!

Sok gyerek akar az lenni. Mint ahogy rendőr is. A jelentős többség meggondolja magát amikor nől és okosodik. Ezért nincs tele az ország okos rendőrökkel és vasutasokkal. Csak a maradékkal.

>Tény: hát ez tényleg tény. De neki nem is ez a lényeg!

Valóban nem az a lényeg, hogy 40 vagy 58 évesen mész nyugdíjba, és tényleg nem érdekel hogy jön ki az 58 meg a 40. A lényeg az, hogy egy nappal korábban se menj nyugdíjba, mint bárki más. Erről szólt a poszt. Beleköthetsz számokba meg szavakba, ezzel még nem cáfoltad meg azt, hogy a jelenlegi rendszer igazságtalan, és az hogy a te többlet nyugdíjadat 35 év alatt már befizette a máv, nem vígasz a többi 58 évesnek akik még hét évig dolgozhatnak fájós derékkal meg remegő kézzel, miközben te kapod a pénzt a semmiért.

TorTa30 2011.06.23. 11:13:28

@vasutaskritikus:
Azért kíváncsi lennék, hogy hány aktív mv. van és mennyit "hoz" ez az állítólagos 50-es a TB-nek, illetve mennyit hozna, ha rendesen végigdolgoznák 65-ig és nem lenne ez a valós/nem valós összeg....

40-es vezér 2011.06.23. 17:43:10

@TorTa30: Na ez a legjobb! Ha tájékozatlan vagyok, akkor amiről nem tudok az csak állítólagos! El kell, hogy keserítselek, ez tényleg van, és nem hasonlítható össze azzal, hogy valakinek sok, vagy kevés a jövedelme. Egy átlagos munkavállalótól levonnak x összeg nyugdíjjárulékot, y összeg tb járulékot, és z összeg szolidaritási járulékot. Ezt mindenkinek fizetni kell fizetni, akinek alacsonyabb a jövedelme annak kevesebbet, akinek magasabb, annak többet. Erre jön rá a kedvezményezett munkakörökben a nevezett összeg. Nem értem, hogy ti, akik mint írjátok okosabbak vagytok, mint a vasutasok, ennek miért nem tudtok utána nézni? Hogy ez szerintetek igazságtalan? Pech. Legközelebb majd azzal jöttök, hogy miért tesz valaki Pick szalámit a zsemléjébe, mikor van akinek csak parizer jut.
Mint írtam már, csak a MÁV-Trakciónál 3800 aktív mozdonyvezető van, vagyis, ha elvégzel egy egyszerű szorzást, láthatod, hogy bőven eltartják a 65 év alatti nyugdíjas kollégáikat.
De különben ez már egy teljesen meddő vita. Titeket nem érdekelnek összegek és tények. A lényeg, hogy a törvényesen megválasztott kormány egy olyan intézkedést akar hozni, amely a munkavállalók egy részét hátrányosan érinti. Az érintettek pedig szintén törvényes keretek között ez ellen tiltakoznak. Ez sajnos egy jogállamban természetes, mindenkire nézve. Nektek ez piszkálja a csőrötöket, csak mivel nincsenek érveitek, jöttök itt az igazságossággal, és a sértegetésekkel. Persze ez engem egyáltalán nem zavar, ha ez megoldja a magánéleti problémátokat, csak rajta.

TorTa30 2011.06.23. 21:28:50

@40-es vezér:
Látom nem érted. Egyre inkább az a érzésem, hogy vasutaskritikus melléknévfokozása igazolódik be...
Senki nem beszélt szalámiról és párizsiról.
Egyszerűen azt nem érti meg a negyvenéves csökött agyad, hogy semmivel nem vagytok különbek a többi, más munkakörben dolgozó magyar állampolgártól. Rengeteg ember örülne, ha olyan munkája lenne, mint a tiétek és dolgozhatnának 65 éves korukig. Ráadásul ezt ti választottátok, ennek ellenére megy a sírás-rívás. Hogy a kormány milyen intézkedéseket akar hozni? És ez kikre lesz remélhetőleg érvényes? Ahogy írtad, a munkavállalók egy részére. Mekkora is ez a rész? Sorold már el! Tudod mit? Inkább ne erőltesd magad, mert még ez is egészségkárosodást fog nálad okozni, aztán emiatt is kisírsz még két évet az 58-ból. :DDD Szóval ez a réteg kurva kicsi! Vagytok ti, meg a többi sumákolós banda, élükön a rendőrökkel. Magyarul a magyarországi aktív, keresőképes állomány jelentéktelen része. A többi meg le van szarva....ugye? A gyári melós meg szopjon 65-ig? Hát nem! Dolgozzatok tis 65-ig ti is, aztán mehettek...
Jöhetsz itt a pluszban befizette 50-el, meg a többi hülyeségeddel, de akivel beszéltem, mindenki azon a véleményen volt, hogy igenis egységesen mindenkire a 65 éves korhatár vonatkozzon és senkivel ne tegyenek kivételt!
Akkor mennyi is van hátra???
Még egy gyenge 25-ös....addig meg már nem lesz Szili, meg Bzmot, nem lesz mire hivatkozni, hogy ez is szar, meg az is szar...:DDD

40-es vezér 2011.06.24. 08:43:13

@TorTa30: Érdekes, tegnap még nem volt többlet befizetés, ma már van, de kit érdekel? Hát lehet, hogy az én agyam csökött, de hogy Bujtor Istvánt idézzem, benned egy agyrák éhen halna, az biztos! Te ugyanis pont azt írod, hogy ne vásárolhassa meg valaki a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségét, mert ez neked nem tetszik!
Egyébként, ha veszed a fáradtságot, és elolvasod a nyugdíjjogszabályokat (és persze meg is kellene érteni a benne foglaltakat) Akkor meglátod, hogy a "gyári melós" is elmehet korábban, csak azt nem korkedvezménynek hívják.
Úgyhogy bármennyire fáj, én 15 év múlva már csak az első kocsiból fogom élvezni a vonatot továbbító mozdony hangját!
További jó köpködést neked és Vasutaskritikusnak! (Bár a mondat összetételeiteket és a használt szófordulataitokat figyelve erős a gyanúm, hogy a kettő ugyanaz a személy)

Lezlinilzen 2011.06.24. 12:40:15

Szebb napokat kívánok mindenkinek. Eddig csak olvastam ezt a blogot, de most érintettként írok is. A legnagyobb gond ezzel a "beszélgetéssel", hogy azok, akik felelősek az ország ( és világ ) helyzetéért, pontosan ezt akarják elérni, ami itt is történik : egymásnak ugrasztani a nemzetet, és amíg mi egymást öljük, addig ők vígan kihúzzák a szőnyeget is a lábunk alól. Tisztelt kollégám! Sajnos Vasutaskritikusnak is van némi igaza, Te is tudod. Nem a kormányokkal, törvényekkel van itt a gond, hanem az emberekkel, akik ahelyett, hogy észrevennék végre, hogy egy csónakban evezünk mindannyian, inkább foglalkoznak azzal, hogy a merülő csónakban ki evez gyorsabban, és ki lassabban. És aki léket vágott a csónakra, az meg már a szárazon vigyorog és integet felénk. Mi meg marakodunk, amíg el nem süllyed szegény és gazdag, becsületes és tróger egyaránt. De ahogyan ezt a vitát is elnézem, ez lesz a vége, mert még mindig nincs ( már nem is lesz ) annyi esze a magyarnak, hogy nem egymást kellene pusztítanunk, hanem azokat, aki minket akar pusztítani. De hát minek tegye, ha kinyírjuk mi egymást is... Üdvözlettel : egy mozdonyvezető.

gabamano 2011.10.04. 15:18:34

@vasutaskritikus: Alapvetően igazad van a postban (többek között én is kiváltságnak tartom ennek a rendszernek a fenntartását) DE! az nem megy és nem is szabad elfogadni, hogy adott jogszabályokat, tv.-eket, rendeleteket utólag módosítson bárki, vkinek a kárára. Ilyen nincs. Akkor azt kell mondani hogy ez nem demokrácia és nem jogállam. Te mit szólnál ahhoz ha egyszer csak becsengetne az áramszolgáltató és azt mondaná: kérem itten most olyat játszunk hogy az utóbbi 10 éve áramdíja helyett 2x annyi kérünk mert mi úgy gondoltuk....álljunk már meg ember! Hol élünk? ilyen jogállamban nincs. lehet mától, mostantól bármit módosítani de visszamenőleg soha. és mindegy hogy katonákról, rendőrökről, vámosokról mv-ről van szó. Nekem is kurvára csípi a szemem amikor a szomszéd 42 éves faszikám, aki mellesleg ruhatáros volt bakáéknál, veri egész nap a farkát a szép nyugdíjával. de akkor sem mondhatom neki hogy márpedig most visszamész dolgozni. ugye értjük egymást???

Kiss Anna 2012.12.04. 13:29:13

Kedves Vasutaskritikus és kommentelők!
Szeretném, ha a jelenlegi nyugdíjrendszernek jobban utána néznétek, mert vagdalkoztok ezzel a 65 évvel, csak egy baj van, hogy ez nem tény. A nyugdíj jogosultsághoz alapesetben 2 dolog kell: életkor és szolgálati idő. Vannak egyéb esetek is, ebbe most nem szeretnék belemenni. Olvasva az írásodat, nem tényeken alapszik, csak egyszerű nézeteken. Nem tudom, mi jogon bírálod a vasutasokat munkáját, de ajánlom: ha ilyen nagy a szág, menj el te is oda dolgozni és meglátjuk 20 év után, milyen fizikai állapotban leszel!!!!!
süti beállítások módosítása