HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2011.11.01. 17:45 vasutaskritikus

VIP

 

Hétvégén egyik rokonomért mentem ki az egyik pályaudvarra, és fültanúja voltam egy hölgyemény felháborodásának, amiért nincsen VIP váróterem, és akkor most neki nincsen is hol várakoznia, míg el nem indul szegény vonata. Teljesen átéreztem a felháborodását, mi több, még azonosulni is tudtam vele. Egy fél évig ugyanis magam is birtokosa voltam a Start Klub VIP kártyának, nem sokkal a bevezetése után. Mit mondjak, meglehetősen szórakoztató párbeszédeket eredményezett már maga a tény, hogy ilyen van. A projektben amin akkoriban dolgoztam, lehetett kérni ezt a szolgáltatást, talán ketten kaptunk is kártyát. A projekt végül nem egészen úgy alakult ahogy előre terveztük, így a kártyát sem használtam rendszeresen, de mivel névre szóló és vissza nem váltható, nálam maradt. Sokszor nem, de néha vonatozgattam vele, akkor még időm is jobban volt rá. Maga a kártya sorszámozott, bőven száz alatti sorszámmal kaptam, vagyis annyira nem sokan használják. A Start Klub melletti VIP feliratot nem tudom milyen festékkel hordták fel, de igen hamar kopni kezdett, így egy átlátszó bankkártya tokban talált magának biztos helyet, ahol még így is jól látszódott a fénykép melletti hologramos VIP felirat, csak hogy ezáltal is baromira különlegesen fontosnak érezhessük magunkat. Hogy nem sokan használnak ilyet, azt nem csak a kártya sorszáma tanúsítja, hanem a vasutasok reakciói is, amikor találkoztak a plasztik lapocskával. Íme felidézek párat emlékezetből:
 
No.1 pénztáros
-Kérek egy ingyenes helyjegyet az X vonatra első osztályra. (és mutatom a kártyát)
-A helyjegy nem ingyenes.
-Ezzel a kártyával igen.
-Jaj, még ilyet nem csináltam, megkérdezem a kolléganőmet hogyan kell….
 
No.2 pénztáros
-Jézusom, megmutathatnám a kolléganőimnek, még sosem láttunk ilyet igaziban… -mondja őszinte lelkesedéssel, és már viszi is el. Szerencsére visszahozta.
 
No.3 jegyvizsgáló
-Nahát, még sohasem volt ilyen a kezemben!
 
No.4 jegyvizsgáló
-Kérném az 50%-os jegyet is a kártyához!
-Ehhez nem kell, VIP -kártya.
-Muti má! Tényleg!
 
No.5 jegyvizsgáló
-Ön valami Máv-os vezető rokona ugye?
-Nem.
-Ők szoktak ilyet kapni…
 
És ezekhez hasonlók. Igazán szép akkor lehetne egy ilyen szolgáltatás, ha a vonatok minősége valóban európai lenne, kényelemben, tisztaságban, pontosságban, és a dolgozók udvariasságában egyaránt. Hab a tortán pedig az lenne, ha ilyen váróterem nem csak egy lenne az országban, hanem minden vasútállomáson. Még azt se bánnám, ha akkor majd nem osztogatják ingyen a kávét és a criossant-ot, mint ebben az egyben a VIP utasoknak.

 

1 komment

Címkék: máv máv start vip start klub


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr363345423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2011.11.01. 19:36:05

A legjobb, hogy mivel nem csak a munkahely és a lakóhely közé szól, hanem máshova is, ezért nem lehet elszámolni utazási költségtérítésnek. Pedig 40 km feletti ingázás esetében olcsóbb mint a 2. osztályú bérlet, és azért nem mindegy, hogy gyors 2. osztály vagy IC 1. Egy itt most meg nem nevezett cégnél 40 km feletti bérlet helyett ilyet kapnak, "amíg az APEH (NAV) nem szól addig inkább ez" alapon. :)
süti beállítások módosítása