HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2012.01.27. 20:39 vasutaskritikus

Hamis a Bika

 

Zajlanak az események a magyar modellvasutas életben, a hétvégén valóságos háború zajlott az index-en. Többé-kevésbé én is nyomon követtem, sajnos egy csomó hozzászólást kimoderáltak, szombaton pedig a Pályamester nevű moderátor rövid úton lezárta a témát, méghozzá ezzel: „…a Lok&More-nak magát kiadó nickeknek egy célja volt az itteni trollkodásával: feszültséget kelteni…
          Ennyivel aztán neki el is volt intézve, és számomra nem meglepő módon ugyanúgy nem érdekelte a dolgok háttere ahogy eddig sem, korábbi konfliktusok idején. Pedig lehet hogy néha nem ártana tovább látni az orránál, jelen esetben például egyértelműen megállapítható hogy bűncselekmény történt, és éppen a károsult próbálta felhívni a tisztelt modellezők figyelmét a problémára. A magát Loc&More-nak kiadó nick ugyanis valóban a Loc&More Kft képviselője volt, konkrétan az ügyvezetők próbáltak meg jogi közleményt közzétenni a fórumon. Miután az események lezajlottak, felvettem a kapcsolatot a céggel, hogy tekintettel a kimoderált részekre, egészítsék ki a történetet annak érdekében, hogy tisztán lássunk. A cég ügyvezetője, N. László részletesen le is írta a történteket.
          A dolgok előzménye, hogy a tettenért elkövető P. Szabolcs alias „Hintaló Patkoló” 2008 óta űzi az ipart, eleinte gagyi reklámkamionokat matricázott fel különböző hazai cégek színeibe, majd AWM és egyéb komolyabb modellekkel dolgozott, sajnos kivétel nélkül az eredeti gyári modellek árának jóval fölötte. 2010 elején kezdett el mozdonyokkal foglalkozni, RCH Taurus és régi festésű Szili volt a kínálat, majd májusban jött a „Legnagyobb Magyar”. Hogy nem egyedi esetről van szó, arra mi sem jobb bizonyíték mint a saját bejegyzése 2010. június 3-áról: „Készülgetnek a Széchenyi István-os GySev Taurusok néhány darab már gazdára talált.”, decemberben pedig megérkezett a Liszt Taurus-a is. Majd jöttek a Mozart, Haydn és Foci EB-s gépek, végül pedig a Kandós Traxx és az Aranycsapat-os Taurus. Ez utóbbira harminchétezer forintot nevezett meg árnak, vélhetően a többi sem volt olcsóbb.
          A Loc&More Kft-t 2010-ben alapította két magánszemély, akik lehetőséget és fantáziát láttak egy nyugat-európában már megszokott reklámozási forma meghonosításában. Első munkájuk a Széchenyi Istvánnak emléket állító mozdony, majd jött a Liszt, az Aranycsapat, és Sisi mozdonyai. Minden ellentétes híreszteléssel szemben a dekorációk költségét nem a vasúttársaságok, hanem a Loc&More és partnerei viselték (kivéve a Széchenyit, amit valóban a Gysev), így talán nem szentségtörés részükről az az igény, hogy a befektetett pénzeket viszont szeretnék látni, ezt pedig a mozdonyok modelljeinek kiadásával szeretnék elérni. A Széchenyi, Liszt, Aranycsapat, Sisi Taurus mozdonygrafikák kizárólagos szerzői jogtulajdonosa a Loc&More!
Fentiek fényében a napnál is világosabb, hogy P. Szabolcs megvalósította a „Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése” bűncselekményt, mely azt mondja, hogy:
329/A. § (1) Aki másnak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
          Mint kiderült a cég nem jelentette fel P. Szabolcsot, hanem megbeszélt vele egy találkozót, mozdonyvásárlási szándékkal. A találkozóra az ügyvezető ment el, majd felfedte kilétét és szembesítette Szabolcsot az általa elkövetett bűncselekménnyel, és megpróbált egy nyilatkozatot aláíratni vele, melyben vállalja hogy a törvénysértő tevékenységet befejezi. Erre P. Szabolcs nem volt hajlandó. Az ügyvezető tájékoztatása szerint még egyezséget is ajánlott neki, arra az esetre ha nem készülne el pünkösdig a nagyszériás Aranycsapat JC modell, akkor az övé kerülne plexibúrába fatalpon a Gyimesbükki múzeumba Széchenyi és Liszt mellé! A találkozó mintegy másfél órás volt, végül is eredménytelenül ért véget. Ezután döntött a cég egy a nyilvánosság felé történő Jogi nyilatkozat közzétételében, azon a fórumon, ahol P. Szabolcs a jogsértést folytatólagosan elkövette. Az eredmény többé-kevésbé ismert, a moderáció a közleményt törölte, a hozzászólót tiltotta.
          Ami még elgondolkodtató, az a fórumon olvasható reakciók hada volt, melyben a jogkövető értelmes emberek „csaptak össze” a jóhiszeműen tájékozatlanokkal és a kockafejű idiótákkal. Utóbbiakat vezette K. Róbert (kinek fő erőssége a kiállítás-szervezés), és akiről ismét csak megbizonyosodhattunk, hogy mekkora tahó.
Különösen figyelemre méltó az a tájékozatlanság, ami a hatályos törvényeket illeti. Példának okáért általánosan jellemző az a gondolat amit maci86 nevű topiclakó fogalmazott meg: „mindannian úgy tesztek mint hogyha valami halálos vétséget követett volna el a modellek készíttője. ő csak eljuttatta pár embernek a modellt akik feltehetőleg az "eredeti" modellhez sose jutnának hozzá és szerzet magának 1 kis mellékest. Én ezt emberileg a jelen gazdasági helyzetben nem tartom teljes mértékben elfogadhatatlannak.” Szerencsére a törvények nem ismerete, nem mentesít azok betartásának kötelezettsége alól, és általában a következmények alól sem. Maci86 barátunknak is csak addig nem lesz ez bűn, amíg az ő ajtaján nem kopogtat a rendőrség, utána már igen. P. Szabolcs védekezése még hajmeresztőbb: „Én nem kértem és nem loptam semmit a nevezett cégtől,hanem " fotók és saját szerkesztett anyagból dolgoztam"-amikor elkészítettem egy nagyvasúti mozdony kicsinyített mását. A felhasznált fotók pedig egy közterületen álló köztulajdont képező mozdonyról készültek. Egy nyomdába adom be a szerkesztett anyagot hogy elkészítsék, ha pedig nem csak nekem nyomtatnak a leadott anyagból (a tudtom nélkül) akkor tökéletesen lehet másnak is ilyen mozdonya...” Kezdjük ott, hogy a vasút a legritkább esetben közterület, és a mozdony sem köztulajdon (ekkora baromságot a rendszerváltás óta nem is hallottam). De a mozdony tulajdonosától függetlenül a rajta lévő grafika szellemi tulajdon, ami szerzői jogvédelem alatt áll. Lehet dumálni, hogy így meg úgy, meg izé meg hozé, ettől még a tény tény marad. Te pedig Szabolcs fiam örülj, hogy megúsztad ennyivel! Ajánlom figyelmedbe az 1999 évi LXXVI. törvény idevágó passzusait, konkrétan:
94. § (1) Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben - az eset körülményeihez képest - a következő polgári jogi igényeket támaszthatja:
a) követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;
b) követelheti a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;
c) követelheti, hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak;
d) követelheti, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról;
e) követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését;
f) követelheti a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését.
(2) A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést is követelhet.”
És ha ez még nem lenne elég, akkor érdemes tovább olvasni:
„(4) A szerző az (1) bekezdés d) pontjában meghatározott igényt azzal a személlyel szemben is támaszthatja, aki
a) kereskedelmi mértékben birtokolta a jogsértéssel érintett dolgokat;
b) kereskedelmi mértékben vette igénybe a jogsértéssel érintett szolgáltatásokat;
c) kereskedelmi mértékben nyújtott szolgáltatást a jogsértés elkövetéséhez;
d) az a)-c) pontokban meghatározott személyek állítása szerint közreműködött a jogsértéssel érintett dolgok előállításában és terjesztésében, illetve a jogsértéssel érintett szolgáltatások nyújtásában.
(5) A (4) bekezdés a)-c) pontjainak alkalmazásában a cselekmények kereskedelmi mértékűek, ha az érintett dolgok, illetve szolgáltatások jellegéből és mennyiségéből nyilvánvaló, hogy e cselekmények - közvetlenül vagy közvetetten - kereskedelmi vagy más gazdasági előny szerzését szolgálják….”
Ha valakinek kétségei lennének, az sem jár el helyesen aki hamisított cuccokat vesz, élükön Cs. Szilárddal aki sportot űz a gányolt modellek mutogatásából, nem meglepő az sem, hogy ezt a hisztit is ő indította el az Aranycsapat-os Taurus-ával.
          Hogy lesz-e folytatás? Remélem igen. Majd tudósítok a bíróságról is!

          Majd elfelejtettem, ejtenék még pár szót az index jóképességű moderátorairól is. A vitát azzal zárták le amit a poszt elején idéztem: "Lok&More-nak magát kiadó nickeknek egy célja volt az itteni trollkodásával: feszültséget kelteni..." Természetesen nem ez volt a célja, ha el is olvasta volna, hogy miket írt, láthatta volna, hogy az általa közölt információknak csak valóban a Loc&More lehet birtokában. Tudjuk, hogy a moderátor nem nyomozó, hogy mindennek utánajárjon, ehhez ugyanis a szükséges szellemi képességeknek is hiányában van, de olvasnia csak tudni kell (gondolom). A Loc&More nick tiltása után a cég újra kommunikálni próbált Ladisz1966 néven, idővel ez a nick is a süllyesztőben végezte. A harmadik tiltott nick amit a penge moderátor a Loc&More-nak tulajdonított, valójában csak egy egyszerű fórumozó volt, aki valami oknál fogva átérezte, hogy bármit is hamisítani nem frankó. A jutalma szintén tiltás lett. Egyszer már elég konkrétan leírtam a véleményem az indexes moderációról és a moderátorokról, nem látom értelmét hogy ismételjem magam. Sajnos ez van, alkalmazkodni kell a hülyékhez.

(a képek a Loc&More engedélyével) 

71 komment

Címkék: szerzői jogok index fórum hamisítás széchenyi loc&more


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr103774492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki Másnak 2012.01.27. 23:01:06

Köszönöm, hogy valaki felvilágosította azokat a sötét agyúakat (k robika és macika86), hogy milyen jogszabályok vonatkoztak volna Hintaló Patkoló "művész úrra"...
A moderáció pedig ezeknek a szarfaszúaknak a pártját fogta....hihetetlen!
Nem vagyok benne biztos, hogy nem valamelyik bennfentes "kolléga" keze van benne a törlésekben, mert a moderációs topikba senki nem kérte a moderátorok intézkedését...

Zsivany2 2012.01.28. 13:05:42

Ez mind szép és jól is van így, amit leírtál a szerzői joggal kapcsolatban, de azért lenne egy kérdésem:

Hol a határ? Meddig véd a szerői jog? mit szabad és mit nem?

Az egyértelmű, hogy a Széchenyi-dizájn a Loc&More tulajdona. ezzel párhuzamban, akkor ha én el akarok adni egy MÁV-osra átfestett gyorsvonat kocsit, akkor kopogtassak a Magyar iparművészeti Főiskola Ipari Formatervező Tanszékén, hogy engedélyt kapjak tőlük?
Azt meg végképp nem tudom, hogy kihez forduljak, ha egy II. korszakos hazai teherkocsit szeretnék eladni.
Vagy épületmakett esetén? Annak is volt tervezője, egyedi formája van (nem panelra kell gondolni, hanem pl. egy Nyugati pu.-ra), tervezője is volt, aki joggal védheti szellemi alkotását.

Szívesen vennék egy kis útmutatást, az sem baj, ha az jogilag is megállja a helyét.

Benbe · http://www.benbe.hu 2012.01.28. 15:48:19

@Zsivany2: Magadnak azt építesz, amit akarsz. Megkockáztatom, ha egy ismerősöd szombaton a börzén a kezdbe nyom egy Taurust, hogy matricázd föl ugyanúgy, mint a saját Széchenyid, az sem baj.

A baj az, amikor üzletszerűen állítod elő a mozdonyt, hiszen kellő gyakorlattal a matricázás maga csekély időbe kerül csak, ahhoz képest viszont jelentős pénzt kér el érte az illető, ráadásul ő maga hirdeti kereskedelmi termékként a hamisítványt.

A gyorsvonati kocsi dizájnjának jogai a MÁV-nál vannak, náluk kell kopogtatni (amennyire én tudom, Tilligtől Rocón át PIKÓ-ig mindenki fizet a MÁV-nak a dizájnhasználatért), de szintén csak akkor, ha szériában szeretnél árulni. Ha néhány barátoddal közösen modelleztek, és ők is kapnak tőled kocsikat (te meg tőlük mondjuk fákat, rézmaratott padot, a jó ég tudja), azzal nem okoztok kárt a cégnek.

Lefelé nehéz a határ meghúzása, alapvetően az a jogsértés, ami a jogtulajdonosnak kimutathatóan kárt okoz.

Analógia: szerzői jogsértés az is, amikor valaki lelop egy képet a honlapomról, majd beszúrja az index fórumába. Anyagi kárt azonban nem okoz, arra kötelezhető, hogy a nevemet, forrást föltüntesse (ehelyett az index, szembemenve a törvénnyel, törölni szokta az ilyen hozzászólást, pedig a szerzőnek joga lenne, hogy a jogsértés bekövetkeztével egyező módon és helyszínen tájékoztathassa a közönséget arról, hogy ő a fotós).

Ha azonban valaki körbeplakátolja Zala megyét a fotómmal, akkor jelentős anyagi kárt okoz, hiszen az EU-tól fölveszi a pénzt fénykép vásárlására, majd azt jól nem fizeti ki nekem (aztán mégis, de ehhez már ügyvéd kellett).

Aki Másnak 2012.01.28. 15:56:51

@Benbe:
Vajon a Blabla, vagy az MK, valamint az Albert fizet a MÁV-nak? De érdekes eset a Limit is...

Benbe · http://www.benbe.hu 2012.01.28. 15:58:25

@Aki Másnak: Hát az valóban jó kérdés! Meg az is, hogy a MÁV miért nem megy utána ennek.

k robert 2012.01.28. 17:20:31

kicsi végh szerintem te sem vagy kevésbé tahó mint én, a jogtulajdonosra is érvényesek a moderációs szabályok őt is kötik a személyiségi jogi előírások ezt gondold végig és nem a topicon hanem a bíróságon kell a jogtulajdonosnak bizonyítania az igazát ezt vésd a kis fejedbe és lehet, hogy csak egy tahó vagyok, de néhány dolgot letett ez a kis tahó az asztalra monjjuk 3 Északis kiállítást te mit csináltál eddig kérdem én ???????

k robert 2012.01.28. 17:21:35

@Aki Másnak: azt hiszem ezt megbeszéltük

üdv robi

k robert 2012.01.28. 17:43:30

@Benbe: Szia szerintem / a FŐ TAHÓ szerint / ha a haveroknak és magadnak is készítesz akkor nem veszed meg a gyártótól és így neki kevesebb lesz a bevétele ez által megkárosítod őt tehát hamisítasz mindegy, hogy magadnak csinálod v másnak pénzért , csak ennek a dolognak nem az indexen volt a helye és ment a levesbe és megy ezentúl is ha móderációs szabályt sért

vasutaskritikus 2012.01.28. 18:19:28

@k robert:
"...néhány dolgot letett ez a kis tahó az asztalra monjjuk 3 Északis kiállítást..."

Arról is írtam már fiacskám, olvasd el...

Aki Másnak 2012.01.28. 18:26:27

@k robert:
mit beszéltünk meg???
Mérhetetlen paraszt stílusban írtál, azon kívül, hogy a szabi barátod seggét nyaltad, 86-os kiadású macika haveroddal együtt...épp érveket nem tudtál felhozni! Erre vered magad, meg az Északis kiállításodra???
Itt nem tudsz elszaladni a moderátorokhoz....szar ügy mi? :D

Aki Másnak 2012.01.28. 18:29:49

@k robert:
Nem ez volt a kérdés!
Már olvasni se tudsz?
Blabla, Albert, Limitről volt szó!
Ők fizetnek? Mert ugye eladásra készítik a modelleket...nem maguknak.

k robert 2012.01.28. 19:06:33

@vasutaskritikus: olvastam is kisfiam és volt amelyik tetttttszet is kényes uraságodnak mint ahogyan leírtad gondolom ha így kritizálni akkor mást is tudsz vagy mégis de elég szar lehet az életed, ha ilyen keserű fasz vagy csak sajnálni tudlak

k robert 2012.01.28. 19:09:26

@Aki Másnak: erre baszd meg kis paprikajancsika és te mire ? milyen sítlust vársz te tökfej úri társaságban úrkén viselkedem de hozzád hasónlókkal taplóként

k robert 2012.01.28. 19:10:04

@Aki Másnak: kisfiam nem neked szólt a válasz már olvasni sem tudsz

vasutaskritikus 2012.01.28. 19:19:15

@k robert:
Mint a legtöbb "egyszerű" ember, te sem vagy képes elviselni ha valaki rosszat ír rólad. Nem baj, elnézem nektek... :)

k robert 2012.01.28. 19:28:36

@vasutaskritikus: én egyszerű vagyok te meg kicsit gonosz? de ha gondolod szívesen látlak ősszel a füstiben egy tanácsadásra / részedről / még a kiállítás nyitás előtt most ezt komolyan gondolom hátha tudsz megvalósítható ötletekkel segíteni a kiállítással kapcsolatban ha esetleg hajlandó vagy rá akkor publikus mail címemen tudsz elérni

Aki Másnak 2012.01.28. 19:49:44

@k robert:
k, mint kultúr?
Áááááááá, te ahhoz túl paraszt vagy!
Hiába ír annak a hülye fejednek normálisan az ember, te képtelen vagy felülmúlni a kisebbségi érzéseid. Örök vesztes vagy, egy igazi lúzer....a kiállításoddal együtt....az is olyan volt, mint te.
Inkább áruljad a szarjaid a börzén és nyald a seggét szabikának, mag a macikádnak! :D

k robert 2012.01.28. 19:58:44

@Aki Másnak: nyilván magadból indulsz ki és igen én igen nagy paraszt vagyok különösen a hozzád hasonló tökfejekkel
amúgy meg szimplán taho vagyok, de hát van akinek így is jó vagyok képzeld el mi lenne ha én is olyan tökéletes lennék mint te ?

Zsivany2 2012.01.28. 20:09:31

@Benbe:

Azzal, hogy én lenyomok egy 10 db-os szériát egy gyorsvonati kocsiból és a 10 órás melómért elkérek 10 000 Ft-ot (darabonként), azzal milyen kárt okozok a MÁV-nak?

Ha magánvasúti személyszállító szolgáltatást nyújtanék, és a járműveimet MÁV-osra színűre festeném, azzal megtéveszteném az utazóközönséget, és azzal esetleg kárt is okozhatnék a MÁV-nak (már ha tudnék még rosszabb szolgáltatást nyújtani).

Na de modellek készítésével? Ez inkább reklám, mint károkozás, nem?

A matricásokat még valahol megértem, de a többit nem, sőt...

Az index modik "erőszakosságáról":
Egy nyílvánvalóan lopott árut terjesztő topiclakó hozzászólásáról azt mertem írni, hogy "felettébb gyanus", mire kidobtak, mondván ne gyanusítgassak senkit bűncselekménnyel, arra ott a rendőrség, még a végén feljelenti őket (!) a felhasználó rágalmazásért.
Nyílván egyszerűbb nekik kitiltani, mint bármiben pereskedni.

vasutaskritikus 2012.01.29. 13:48:50

@Zsivany2:
>Nyílván egyszerűbb nekik kitiltani, mint bármiben pereskedni.

Éppen ezért csinálták most rosszul. Nem csak, hogy a vak is látta, hogy itt Szabika a hunyó, de az index helyet adott és együttműködott az elkövetővel a sértett megkárosításában.

vasutaskritikus 2012.01.29. 13:56:58

@k robert:
>te meg kicsit gonosz?
Lehetséges. De csak kicsit! :)
Az ajánlatodat érzésem szerint te magad sem gondoltad komolyan, ha mégis, hát akkor sem tartok tanácsadást. Inkább olvasd vissza azokat a panaszokat amiket a fórumokra írtak, és szervezzétek úgy, hogy kevesebb ok legyen az elégedetlenségre. Ha meg véletlenül így is valaki elégedetlen lesz, akkor sem bölcs dolog nekirontani azoknak akik fizettek neked és csalódtak.

Walakicsike 2012.01.29. 17:56:45

@Benbe: Kedves Benbe!
A kár okozása akkor van ha Jagerdorfer dobozban Jagerdorferként lenne árulkodva a jármű.
Mivel ez nem teljesül és még az ára is jelentősen eltér a LOC terméktől.
A "kereskedelmi termék" áráról annyit hogy ha pofátlanul sok akkor nem kell megvenni.
Ha meg 1000Ft-ért készülne a munka akkor is a helyzet az volna mint most.
"Lefelé nehéz a határ meghúzása, alapvetően az a jogsértés, ami a jogtulajdonosnak kimutathatóan kárt okoz."--ez pedig az elmaradt vagyoni kár okozása---na akkor tessék előállítani 100 embert aki az ócsóbb járművet vette meg pedig lett volna pénze a drágábbra is és ezt írásos nyilatkozatba adja--na és persze a kezében és tulajdonában van mindegyiknek egy éppen problémás járműből!!!!
Ha ez nem teljesül akkor hol van a kimutathatóság????
De a kimutathatóság majd a hatóságnál kimutatható lesz amikor megállapítják a nyilvános rágalmazásokat,mert itt nyoma van hiszen leírtátok és még törölni sem törli senki:))))))))))
Amúgy pedig meg merem kockáztatni,hogy ha a Liszt mozdonyból készült annyi mint a Széchenyiből akkor még a LOC dédunokái is azzal fognak a homokozóban játszani ha nem akciózzák ki a bolti ár feléért :)))
Ja és a kereskedelmi mennyiségért már a fináncok is ugranak--a kereskedelmi mennyiség pedig kedves Bamba az 10darabnál már teljesül is :))))))

k robert 2012.01.29. 18:04:49

@vasutaskritikus: akkor ezek szerint csak fikázni tudsz? a lehetőséget komolyan gondoltam ha élni kívánsz akkor szívesen látlak, de ne haragudj az olyan ötletek mit, hogy fekete mezőgazdasági fóliával borítsuk be a csarnokot , vízpárakapu a vasútmodell kiállítás területén stb. hát kicsit vadak és balesetveszélyes is az időjárásról meg annyit, hogy előtte 2 héttel hideg volt 2 héttel utána megint hideg volt a tavalyi év időjárása finoman szólva kiszámíthatatlan volt bár többek között ezért akarjuk idén októberben megtartani

sín tér 2012.01.29. 19:13:32

Egy kissé demagógnak tűnik nekem ez az egész összeesküvés elmélet. Azért qrták ki az L&M-et a fórumról, mert a téma ütötte a topikleírást és a stílusa is alpári volt. Ilyen egyszerű! Én is ezt tettem volna ha moderátor vagyok!
Evvel kapcsolatosan még annyit fűznék hozzá. Ha én egy menő cég, menő tulaja vagyok, akkor már csak azért se süllyedek le erre a piti kis adok-kapok szintjére, mert magamat minősítem le vele. Pont ezt történt. A fórumon ízekre szedték és kimoderáltatták. Nem azért mert nem volt igaza (mert alapvetően szerintem az volt), hanem a stílusa és a hatalmas arca miatt.

V63-017 2012.01.29. 21:01:44

Emlékeim szerint Gudrun Geiblinger csinált már nem kis balhét egy Bundesheer Taurus koppintás miatt. Szabikát lehet érzékenyen érintené, ha a Mozart Taurus koppintása miatt az előbb nevezett hölgy kicsit megszorongatná a tökeit...persze nem a szó szoros értelmében!

Aki Másnak 2012.01.29. 21:26:39

@sín tér:
Abban még igazat is adok, hogy valóban nem a topik leírásával megegyező témát hozta fel.
Rendben.
De ezt holt tudta volna megvitatni? Melyik topikban?
Mindamellett szerintem nem a L&M-es embernek volt nagy arca. Ő csak leírta normális hangnemben a történteket. A nagyarcú a robika-macika páros volt, akik kitettek magukért és parasztnál parasztabb beírásokkal bombázták azokat, akik nem velük értettek egyet. Bemásoljak néhányat?
Ja és őket nem moderálták ki....milyen érdekes...

Aki Másnak 2012.01.29. 21:28:28

@V63-017:
Lehet, hogy szabigyerek pont erre vágyik...egy igazi G.G.-s mature szexre. :D

MAkkMarci 2012.01.30. 11:54:43

"Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!"
Nálad a vasútmodellezés=fogdatlan prokátor
És tudod hogy van a történet?
A fogadatlan prókátorból ha sokat szövegel akkor lesz fogatlan prókátor :)
A gyerekkori betegséged pedig az hogy minden szarba beleütöd az orrodat és magad se veszed észre hogy mennyire bélsáros :)
Ja és hát az "emberke" is elég erős kifejezés a biológiai besorolásodra :)

MAkkMarci 2012.01.30. 12:13:14

"Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritizáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!"
Az "emberke" is erős a biológiai besorolásodra mivel csak furkálódni tudsz azt pedig egyes alantas élőlények tudnak csak.
Amúgy meg a gyerekkori betegséged inkább az hogy bele ütöd az orrodat minden sz-a-r-ba.
329/A. § (1) Aki másnak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Na ezt majd akkor káricáld ha majd
a szaftos szövegeid hamarabb bizonyíthatóak ---alapvetően az a jogsértés, ami a jogtulajdonosnak kimutathatóan kárt okoz."--ez pedig az elmaradt vagyoni kár okozása---na akkor tessék előállítani 100 embert aki az ócsóbb járművet vette meg pedig lett volna pénze a drágábbra is és ezt írásos nyilatkozatba adja--na és persze a kezében és tulajdonában van mindegyiknek egy éppen problémás járműből!!!!Mert ugye ha már a 500mozdonyból a 20%-át nem tudta eladni akkor az nagy kár,de amig nem bizonyítod addig kárrogás :)
Ha ez nem teljesül akkor hol van a kimutathatóság????
Ja értem a gazdasági válságot és az emberek fizetőeszközének romlását is a pár darab mozdony eladása okozta és ezért nem veszik meg a kétszer annyiba kerülő hiányos remekműveket?

k robert 2012.01.30. 15:50:55

@Aki Másnak: Ki mit érdemel komám vagy fogalmazhatnánk máshogyan is de minek

cssz74 (törölt) 2012.01.30. 17:14:51

Tisztelt Kritikus! Valótlan állítások vannak a blogban.
Kérdezném, hogy milyen hamisított cuccot veszek én? Ha már említ. Nekem Roco Haydn, JC Széchenyi és Liszt mozdonyom van, Aranycsapat mozdonyom meg egyáltalán nincs, ilyen fotót egészen biztosan nem is talál semmilyen fórumon, így tisztelettel kérnék helyre igazítást. Az sem mellékes, ki is kérem magamnak, hogy a "hisztit" én indítottam el. Tettem fel kérdést mindkét félnek, de senkit, semmilyen formában nem vádoltam, oktattam ki.
Az egyébként már teljesen más tészta, hogy saját magamnak lett elkészítve egy-egy olyan mozdony, amit addig senki ki nem adott, és nem is reklám mozdony.
Hogy konkrétumokat említsek, MÁV Cargo-s(akkor, még sehol nem volt a Piko helytelen színű, Hobby mozdonya), RCH-s teknő 1-1 példányban, ahogy a Kandó mozdony és egy Siemens külföldi tulajdonú dispolokja sincs a mai napig.

sín tér 2012.01.30. 17:41:17

@Aki Másnak:
Szerintem az ilyesmi vitákhoz a "Vélemények modellboltokról" a legközelebb álló topik. De mostanra Csíkos mester nyitott még egy topikot erre a célra, "Börze a háttér" címmel. A gond csak az vele, hogy a Vasutas fórumban nem a "Modellvasút, virtuális vasút" alatt, hanem a "Resti"-ben található, ezért szerintem szépen feledésbe merül, majd.
Amúgy pedig, ha bemész egy klubba, ahol elkezdesz vitatkozni egy csomó törzsvendéggel, akkor ne csodálkozz ha előbb utóbb a hátsó bejártnál lévő kukába találod magad.
Itt nem az számít, hogy beszéltek veled. Az számít te, hogy kommunikáltad le a dolgot. Szerintem, rosszul! Az is tisztán látszott, hogy nem csak egy nikkel próbálod védeni saját igazad (ez bizony senkinek sem szimpatikus húzás). Ezenkívül teljesen elragadtattad magad az indulatodtól, ezért már a végére az egész nem tűnt hitelesnek.
Amikor fény derült rá, ahogy P. Szabolcsnak csapdát állítottál az még kevésbé növelte népszerűséged. Semmi nem jogosít arra fel, még az igazad sem, hogy önbíráskodj. Úgyhogy én a már a végén azon csodálkoztam volna, ha nem dobnak ki.
Végezetül, szerintem nyilvánvalóan levonható a következtetés: ha valamit rosszul kommunikálunk, akkor mit sem ér az igazunk.

Aki Másnak 2012.01.31. 13:17:44

@k robert:
Komám neked az a jó...
Olvass vissza te marharépa hogy miket írtál, aztán verd magadat itt.

Aki Másnak 2012.01.31. 13:27:26

@sín tér:
Igen, ebben igazad van. Még a Magyar modellekben fért volna el ez a vita, de most már tök mindegy, moderálták az egészet, illetve a hozzászólásaimat.
Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba....
Én mindvégig csak egy nicket használtam, a Loc&More és a Ladisz1966 nem én voltam.
Szóval sem a csapdaállításhoz, se az önbíráskodáshoz nincs közöm.
Saját véleményemet fejtettem ki, normális hangnemben. Az lehet, hogy kissé elragadtattam magam, de mindvégig a jó ízlés határain belül írtam a hozzászólásaimat, ellentétben az igen nagyra becsült kiállításszervező-bözekirály-modellszakértő-jogtudor robcsikával. És akkor még az eszetlen medve haverjáról nem is beszéltem....persze őket nem moderálták ki. Tudod ez az érdekes.

Aki Másnak 2012.01.31. 13:29:29

@sín tér:
Szerintem ez fake...
Nem hinném, hogy szabika ezek után próbálkozna.
Nézd meg a hirdetést jobban és azt is hogy miket árult előtte. Köze nincs a vasútmodellezéshez.

Walakicsike 2012.01.31. 14:06:24

@Aki Másnak: "Aki másnak" a cerkáját veri,hát ne csodálkozzon "az Maga" is cumizza le :))))))))))))))))

nem tudom hogyan történt 2012.01.31. 17:57:00

Szégyen és gyalázat ami ebben az ügyben történt, akár az életben, akár a fórumon.

Hintaló patkoló egy szemét ember, aki nem tiszteli más tulajdonát. Ha legközelebb látom a börzén hangosan tolvaj!-t fogok kiáltani. Vesse meg más is és soha többet ne legyen ekkora arca azok után, hogy lebukott.
Soha nem lesz semmi ebből az országból ha az ilyen brigantik azt hiszik, hogy igazuk van.

És ez vonatkozik a védőire is, k robert, maci86 és cssz74! Meg mindenkire aki ilyen mozdonyt rendelt, megvett. El tudom képzelni mi másra lehet még képes az életben.

Walakicsike 2012.01.31. 18:30:02

@nem tudom hogyan történt: Én tudom hogyan történt,a kis gyökér fajbesorolású élőlény megszólalt a második hozzászólásával egy új FIKA NICKKEL ---> hát be is mutatkozott hogy nem új versenyző hanem a régi kisféreg :))))

k robert 2012.01.31. 19:16:20

@Aki Másnak: Mondhattam volna, hogy a jó k...anyád de nem modtam

k robert 2012.01.31. 19:19:28

@nem tudom hogyan történt: Te kis szemétlàda ha tudnád, hogy én N mint normális méret aranyban gyűjtők és főként epI Illés ép II korszakban tehát nemsokára ilyen mozdony lehet valószínűleg

Walakicsike 2012.01.31. 20:03:46

@vasutaskritikus:
Ha már valakinek a párját fogod akkor azért nézd meg hogy kivel említteted egy napon magadat :)
Egy érdekes dolgot találtam:2010.04.08-án mutatták be a Széchenyi Taurus a Loc&More munkáját---de a céget 2010.04.16-án alapították(nem csak bejegyezték) nem hibázik pár napocska????
És a törvények szerint amíg nem létezik egy cég(vagyis nincs megalapítva) addig nem kaphat ,nem is teljesíthet és nem is adhat megbízást!akkor hogy készült el hivatalosan a Széchenyi mozdony?
Most akkor hogy is van ez?
Ja és EZ a Cégközlönyben van leírva az alapítás dátuma is :)
Aki nem hiszi az járjon utána :) és ez nem az esti mese :)
Ja és még valami a dátumról--Copyright Cégközlöny :)

cssz74 (törölt) 2012.01.31. 20:34:40

@nem tudom hogyan történt:
Milyen alapon állítasz valótlant? Én egyetlen mozdonyt nem vettem Hintaló Patkolótól. Maci86-ot ismerem személyesen, és tudtommal neki sincs "Hintalós" mozdonya. Ez az állítás, hogy vevői lennék nem igaz.

cssz74 (törölt) 2012.01.31. 20:37:25

@nem tudom hogyan történt:
kéretik átnézni a gyűjteményes rovatot, nem csak mindenféle hazugságot terjeszteni!
Leírom még egyszer, hogy te is megértsd! Roco Haydn, JC Széchenyi és JC Liszt mozdonyom van, Aranycsapatos meg semmilyen nincs.

k robert 2012.01.31. 20:59:02

@nem tudom hogyan történt: látom nem tudod benyelni üzleti mohóságod következményeit valószínű, hogy rád-rohadt a legyártott mennyiség jó része és valószínűleg marad is rajtad ebben az árban és ezzel az üzletpolitikával, ls akárhogyan is próbálod ezt a HP-ra fogni nem miatta marad raktáron nálad több száz mozdony ezen is érdemes lenne elgondolkoznod neked , nekem nem mert hát én csak egy tolvaj vagyok legalábbis szerinted, de egy valamit garantálok, ha személyesen is ez lesz a véleményed akkor még a kölkeid jövőjét is leperelem rólad te kis ficka nick bár ehhez szerintem nincs merszed, de ha igen akkor magadra vess én az ilyet nem pofán verem nem mocskolom be a kezem ennél genyóbb vagyok beperelem ha tanúk előtt történik

nem tudom hogyan történt 2012.01.31. 21:34:55

k robert: nem tudom miről beszélsz, de szerintem ami rosszabb, hogy te sem.

ilyen idióta módon az vagdalkozik akinek nincs igaza és tudja is. Mi a szart akarsz leperelni rólam? És miért? Mert leírtam, hogy kurva béna szar és élvezhetetlen kiállításokat szervezel? Meg hogy egy idióta pöcs vagy, aki egy magyar mondatot nem tud leírni?

Szerintem te nem vagy százas.

k robert 2012.01.31. 21:55:47

@nem tudom hogyan történt: lehet, hogy pöcs vagyok nekem legalább van nem úgy mint neked mókuska és tudod miről beszélek jól ha rám is tolvajt vagy egyéb becsületsértő megjegyzést teszel személyesen nem itt az x-edik fika nickeden keresztül, bár kétlem, hogy élőben ezt megtennéd csak itt van nagy pofád

k robert 2012.01.31. 22:04:13

@Aki Másnak: meséld már el nekem, hogy a nyilvános cégadatok alapján a Loc&More kft alapításának ideje 2010 04.16. az ügyvezetők megbízásának ideje 2010.04.12. akkor hogy a bánatos faszban adhatták át 2010.04.07-én a Széchenyi tau grafikáját na ezt meséld el
ezt nem a kisujjamból szoptam ki hanem a nyilvános cégadatokból lehet megnézni, na innét kezdve ki hogyan működik ki hogyan lop jogosan és jogszerűen végezhette el egy nem létező csak később megalapítitt cég a Gysev-nek a munkát na ez legalább olyan btk-s történet mint amivel ugyan ez a cég a HP-t vádolja de érdekes módon beperelni nem kívánja vajon miért is na ez már elgondolkodtató aki nem hiszi nyugodtan meggyőződhet maga is erről, barátod a google!

nem tudom hogyan történt 2012.01.31. 22:19:20

@k robert: btk-s történet :D :D :D

Dr k robert személyesen???

fu bazmeg, ne haragudj Róbert, de megadom magam. Erre már nem tudok lapot kitenni. Nyertél.

k robert 2012.01.31. 22:20:28

@nem tudom hogyan történt: szerintem meg most írtad le, hogy ki vagy kedves vagy tetves akimásnak mert ö fikázta a kiállításokat és nem a nem tudom hogyan történt nick szar ügy ez kisfiam

és igen én nem vagyok 100-as, de ez engem nem zavar

nem tudom hogyan történt 2012.01.31. 22:26:10

@k robert: temajom, a kiállításodat MINDENKI fikázta. Mert ótvar szar volt.

Ettől aztán én még akárki lehetek.

vasutaskritikus 2012.02.01. 11:05:28

"érdekes dolgot találtam:2010.04.08-án mutatták be a Széchenyi Taurus a Loc&More munkáját---de a céget 2010.04.16-án alapították(nem csak bejegyezték) nem hibázik pár napocska????"

Ez bizony tényleg baromi érdekes. Na és? Nem létező cég bizonyosan nem is köt szerződést, de ilyet senki nem is mondott. Amíg a Széchenyi mozdony szerződésébe sem te, sem én nem látunk bele, fölösleges ezen agyalni, ettől ugyanis Szabi barátunk még ugyanúgy elkövette a törvénysértést.
Csak hogy világos legyen: A szerzői jog az EREDETI (1:1-es) mozdonyon lévő grafika szerzőjét védi, mégpedig a mű elkészültének pillanatától kezdve.
"4. § (1) A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta (szerző)." A szerző pedig tudomásom szerint Tranta Péter, nem a Loc&More, tehát lényegtelen hogy a mozdony bemutatásakor létezett-e a cég vagy sem.
"9. § (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - összessége..."
"(6) A vagyoni jogok a törvényben meghatározott esetekben és feltételekkel átruházhatók, illetve átszállnak. A jogszerző - a jogok átruházására irányuló szerződés eltérő kikötése hiányában - a vagyoni jogokkal a továbbiakban rendelkezhet."
A mű felhasználásából fakadó vagyoni jogok a mű elkészülte után bármikor átkerülhettek a jelenlegi jogtulajdonoshoz. Tetszenek érteni?

Aki Másnak 2012.02.01. 11:32:49

@k robert:
Az enyém jól van... :D
És a tiéd?
Még mindig a testét kellett árulnia, hogy megvehesd a szarjaidat szabikától? :D
Ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy az intelligencia hányadosod egyenlő a "0"-val.

Aki Másnak 2012.02.01. 11:40:14

@cssz74:
szabika...ne játszd már azt ami nincs! :D
Tudod te..
Kálmán bátyám befutott "Újmajorra"...

cssz74 (törölt) 2012.02.01. 11:50:57

@Aki Másnak:
Nem baj, hogy Szilárdnak hívnak?

Ezt rajtad kívül mindenki tudja, nekem ugyanis nem Fikanick-em van. Az sem zavar, hogy saját fotóim alapján egyet csináltam magamnak Roco alapra?
Hintaló Patkoló Piko alapra dolgozik, ha eddig ez sem tűnt fel. Lukra szaladtál.

cssz74 (törölt) 2012.02.01. 11:52:52

@Aki Másnak:
Ismét mellélőtél. Ha ismernéd Robit, akkor tudnád, ő N-ben utazik. De, ha nem is ismered, a fórumon elég könnyű utána járni. H0-át nem vesz, max. néha elad.

cssz74 (törölt) 2012.02.01. 12:02:27

@Aki Másnak:
Ezt a bejegyzést a gyűjtemények, nem a börze rovatban találtad. A mai napig megtekinthető nálam, tehát még megunt ként sem került eladásra.(nem is fog). És ahogy a Loc & More ügyvezetője kifejtette, az nem bűn, ha valaki, saját használatra egyetlen példányt készít. Ezt az interneten közzétette, vagyis írásba adta. (ezt egyébként köszönöm!) Másik, én remélem, hogy hamar megjelenik az Aranycsapat JC mozdony, hogy megvehessem, mert leírom 100-adszor, hogy jó lesz a Roco Haydn, JC Széchenyim és JC Lisztem mellé.

Tanács: Nem ártana jobban, esetleg évekre visszamenően átolvasni a topicokat, hogy ne keveredj ilyen félreértésekbe.

Aki Másnak 2012.02.01. 12:39:46

@cssz74:
Nem. Nem is azért írtam szabikát. :D
Az a baj, hogy a magyarázkodásod sántít..
Nem vagy te ilyen ügyes gyerek! :D
Ráadásul szabika ezt másképp mesélte, mert hogy ő azt állította, hogy ő maga készítette neked! :D
Amúgy meg leszarom, hogy robika miben utazik.
Az viszont tény, hogy egy igazi seggfej haverra tettél szert személyében. :D

cssz74 (törölt) 2012.02.01. 12:46:44

@Aki Másnak:
Bár nem tartozik rád, megint tévedsz. Lehet, hogy ügyetlen vagyok. Pont ezért, az én anyagomat segített kinyomtattatni és felragasztani az én mozdonyomra. Ennyi. A festéshez például semmi köze nem volt. Csak, hogy tisztábban láss. Ragasztott fel nekem egy másik matricát is, szintén az én kérésemre, de az is az én anyagom alapján egyetlen példányban. Csak az igazság kedvéért. Látszik, hogy nem ismersz, én nem hazudozok, nem kenyerem.

k robert 2012.02.01. 14:49:24

@cssz74: Szerintem hanyagolják a taszít kiváncsi leszek ,hogy a 710000Ft törzstökénü komoly cég meddig húzza és a Gysev mikor fut bele egy Ász vizsgálatba és viszik az L&M vezetőit csalásért a sittre mert a papírok magukért beszélnek és így viszont tuti , hogy nekik megáll a cslás különösen nagy értékre 2-8 évig a Szabina meg ha beperelték eggyáltalán akkor kap egy kis ejnye bejnyét max kis pénzbüntetéssel, gondolom ez megéri az L&M-nem mi meg csinálunk egy céget és átvesszük a bízni et tőlük csak mi időben bejegyeztetjük a céget

k robert 2012.02.01. 14:54:53

@Aki Másnak: Látom magadból indulsz ki ,mi a helyzet Egerben még ki tudod a 62 M2 fizetni a rezsit vagy mar arra se telik mert jön a végrehajtó a ki nem fizetett mozdonyok miatti tartozasért

nem tudom hogyan történt 2012.02.01. 16:26:42

@k robert: te agyatlan csökedék. Olvasd már el amit írtál. Bazdmeg, NINCS ÉRTELME!

"Egerben még ki tudod a 62 M2 fizetni a rezsit" - Ez mi????

Már nem is fosod a szavakat, hanem szarod, okádod. Te bődület nagy fasz. Legalább érthető legyen ha már baromságokat írsz.

k robert 2012.02.01. 17:38:52

@nem tudom hogyan történt: Látom kezdesz az én szintemre sülyedni kicsi kancsó

nem tudom hogyan történt 2012.02.01. 18:59:34

@k robert: igazad van, ez tényleg gáz. Mivel én, Veled ellentétben normális vagyok, ezért ezt be is látom. És fájó szívvel búcsút mondok a szintednek, de ne aggódj, jön cssz74 vagy macipajti aztán nem leszel egyedül.

További jó mondatfosást, ékezetet még véletlenül se, meg aztán értelmet se nagyon csempéssz a mondandódba, de annál több btk cikkelyt meg más ilyen okosságot. Ezzel szebb lesz a világ.

Ha nem haragszol a börzén többet nem fogok veled kezet.

MAkkMarci 2012.02.01. 21:31:18

@Aki Másnak: Aki másnak a seggébe vájkál annak SZ@-os lesz a keze,de ha rosszul csinálja akkor a nagy ARCA isssss :)))))))))
Na és miért írtam ezt?
Mert csak hátúról tudsz jönni mint a fodrász :)
DE még járhatsz úgy is mint a rák,csakis hátrafelé :))))
Szemtől szembe meg nem mered vállalni magadat,na persze hogy menne ha szemtelen Vagyól:))))
De semmi baj mert ez a kis móka amit te mókának gondoltál itt egyre volt jó---jó nagy reklám vóóóót neked arról hogy nem igazán tartozóóóóóóó a gerincesek táborába :))))
A HP-nak meg csak egy jó reklámot csináltál,így most már az is ismeri aki eddig még nem,neked meg azért gyóóóó a reklám mert ha már év végére csődöt jelentesz akkor emlékezni fognak hogy vóóóóóót egy lokkkendmóóóór :))

Aki Másnak 2012.02.01. 21:37:57

@k robert:
Te iszol, vagy drogozol?
Vagy csak szimplán ennyire ostoba vagy?
Kezdelek sajnálni.
Nem ártana egy orvossal megvizsgáltatni magad.

Aki Másnak 2012.02.01. 21:50:41

@MAkkMarci:
Basszus marcifiam! Egyszerűen nem értelek...
Ilyen bölcs vagy és ehhez képest most mászol ki szabika szaros valagából... Ejnye-ejnye!
Inkább vegyél még egy HP-gány-Taurust és dicsekedj vele, ahogy idáig is tetted.

MAkkMarci 2012.02.02. 02:39:40

@Aki Másnak: Szerintem már most a sz@-ban vagy azért van időd itt firkászni és baszkurálni másokat.
De úgy látszik molyos a Liszt :)))))))))) --de még milyen molyos lesz ha nem az eladásával foglakozóóóó :) ha még sokáig itt dagasztasz :)))))))))))))))))))))))))))
Most még csak molykukac rokonaid kégliznek nálad addig még haggyán,de ha kirepülnek a Lisztet felemésztve na akkor milyen sz@-ban leszel :)))

sín tér 2012.02.02. 10:58:04

T. Urak!

Balkánon a helyzet változatlan!

Szerintem kisebb állóháború kezd itt kialakulni. Senkinek sincs már értelmes mondanivalója! Piti kis adok kapokra süllyedt az egész vita immár. A válaszok kizárólag a "mélyütésekre" és azok visszaadására szorítkoznak. legyen hát vége azt javaslom!!!

Az igazi probléma itt nem az L&M és HP között húzódik, hanem az iszonyatosan rossz magyar gazdaságpolitika, és még rosszabb diplomácia miatt lebóvlisodott országunk, lebóvlisodott fizetőeszköze eredményezi ezt a helyzetet. Jelesül, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak ezt az egyre drágább hobbit. Ezért a maradék kis koncon összemarakodnak a gyártásban/eladásban érdekeltek.
Mert kérdem én, mit érdekelné az L&M-et, hogy HP csinál egy pár matricás Taut az oldalvizén, ha már rég elkapkodták volna, ami a raktárában savanyodik meg? Egyszerűen túl nagy a kapacitás az igényekhez képest.
A werbelok-ok pedig állandóan változnak. Ez olyan mint a divat. Ami tavaly jött ki, idén már nem menő. Idén más újdonságok felé fordultak a tekintetetek. Gigant, Sissy, stb. Ezekre sokan hónapokig spórolnak, akkor miért csodálkozunk ha nem fizetnek drága pénzt egy olyan mozdonyért, ami már nem is létezik. Szóval ez ma így működik, ha egymás torkának ugrotok, ha nem!

MAkkMarci 2012.02.02. 21:25:29

Teljsesen igazad van.
Ne sértődjön meg senki,de a modellezők is olyanok mint a gyerekek--ha látnak egy szépet akkor azonnal nekik is kell és nem 9 hónap múlva.
Az autógyárak amikor kiadják az új 1:1 autójukat azzal egy időben a modellgyártóval is kiadatják az új modellt.
De ehhez időben kéne lépni.

Találtam egy érdekességet is:
gyujtemeny.vatera.hu/makett_modell/vasutmodell/taurus_h0_as_matricazott_taurus_1539712952.html
süti beállítások módosítása