HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.05.24. 23:49 vasutaskritikus

Jó cikk is van

 

A legutóbbi postban leszóltam a legutóbbi Indóházat. Amit természetesen most is fenntartok, de azért a májusi számban van pár érdekes írás is.
            Az első rögtön a 29-es vonalról szóló cikk, bár néhány aprósággal még élvezhetőbbé lehetett volna tenni a cikket. Például egy térképpel, mert nem biztos hogy mindenkinek kapásból a szemei előtt lebeg az észak-Balaton vasúthálózata szelvényezéssel együtt. Így is érdekes volt, csak fogalmam sincs hogy konkrétan hol vannak ezek a kritikus helyek a vonalon, de valószínűleg nem én vagyok az egyetlen aki nem jár arra minden nap, és így nehéz közelebbről beazonosítani. Aztán a képeket is lehetett volna szerencsésebben válogatni, mondjuk a kritikus problémákról, az elvégzett talajcsere idején is gondolom fényképeztek, tanulságos lett volna látni, hogy mi is van a felszín alatt. Mindez természetesen a cikk értékéből nem von le, csak…
            Aztán magánvasutak viszontagságai, öt éves összefoglaló a tevékenységükről, egyesével felsorolva őket. Érdeklődéssel olvastam végig, bár lehetett volna kicsit bővebb lére ereszteni az egészet.
            Európai helyzetkép a vasútról, fejlesztésekről, európai tagállamok és az eu töketlenkedéséről. Rövid de velős áttekintés, nincs is mit hozzátenni. A kék hátterű kronológia azonban kissé összecsapottnak tűnik. Egy ilyen felsorolásban joggal kaphat helyet olyan esemény, mint egy nagysebességű vonal megnyitása, egy hatalmas költségű alagút kivitelezése, nagy tételben történő járművásárlás, vagy akár egy sebességi rekord. Na de hogy mikor melyik Taurust festik ilyenre meg olyanra, az biztos hogy az európai vasutak fontos eseménye? Nem hinném…
            A legjobban a Mártai Erőmű kiszolgálásáról szóló cikk kötött le. Volt már hasonló korábban is, remélem még lesz is. Szépen összekapott cikk nyolc oldalon, az ilyenek miatt érdemes néha megvenni ezt a lapot. Igaz ugyan hogy általában a tartalom 80 százaléka nem ér semmit, de a maradék 20 százalék kárpótol a többiért. Például ez az erőműves-szénvonatos-szénbányás cikk. Ami azt illeti, még tovább is lehetett volna folytatni, részletezni különösen magát a vasútüzemet. Itt is jól mutatott volna egy-egy térkép az erőmű hálózatáról, a bányáéról, aztán az erőmű kiszolgálása, végig lehetett volna követni a technológiai folyamatot, részletezve a vasút szerepét, mikor mit és hová... Aztán az erőmű saját járműveit is be lehetett volna mutatni, ha már önálló magánvasút is egyben, mozdonyok és a használt teherkocsi típusok bemutatása fotókkal, elvégre nem csak szeneskocsik fordulnak ott elő, ahogy az a mellékelt műholdképeken is látszik. Így is tetszett, de ezek még érdekeltek volna.
            Talán majd legközelebb!

 

Szólj hozzá!

Címkék: mátrai erőmű indóház magánvasút


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr572028532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása