HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.07.19. 11:51 vasutaskritikus

Hiéna

 

Egyszer már definiáltam hogy kit tekintek hiénának. Most találtam rá tökéletes példát. Aki elad valamit, az többnyire keresni is szeretne a bolton, máskülönben tönkre megy. A tisztességes haszon fogalma elég nehezen körülírható, egy autószalon például száz százalék körüli haszonnal dolgozik minden új autónál, mégsem jut eszébe senkinek tisztességtelenséggel vádolni. Aki meg használt cuccokkal kereskedik, olcsón vesz és drágábban elad, sokan élnek ebből. Természetesen modellekre és vasúttal kapcsolatos dolgokra is lehet szakosodni, más kérdés hogy ebből mekkora haszon nyerhető. Új barátom nagy hasznot szeretne, ezért is árulja huszonnégyezer forintért a Vasúti technika kézikönyv 1-2 kötetét. Először azt hittem rosszul látok, de nem. Ha olyan ritka könyv lenne, hogy a műgyűjtők is csak fehér pamutkesztyűben mernék megfogni, az más lenne. Ha húszezer lenne a piaci ára, és kérne huszonnégyet, az is még belefér. Csak a barátunk kemény 750Ft-ért vette a Teszvesz-en. Így már sokkal inkább azt mondom, hogy menjen a picsába. Még annyi esze sem volt, hogy más nevet válasszon, csak a hülye nem látja hogy mi az ábra… És még meg is sértődik az istenbarma amikor valaki szól neki, hogy kissé talán elszámolta a dolgot. Pedig nem számolta el, tudja ő jól hogy a szart árulja aranyárban, és csak egy idiótát keres aki meg is adja érte. Remélhetőleg nem talál, esetleg valaki linkelje be neki a posztomat!

 

14 komment

Címkék: hiéna


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr572160708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolmi medve 2010.07.21. 21:43:00

Nézd meg a "Volt egyszer egy kismuki" című filmet, abban is szó van a vasútas hiénákról :-)

h0zsef 2010.07.22. 13:04:22

Nincs itt szó semmilyen zsidózásról, csak a te lúzerségedről.
Személy szerint engem nem bánt, ha valaki tisztességesen keres valamin (főleg, ha azt magának vette, de megunta), de ez az ár még nálam is kicsapta a biztosítékot.
A többi terméked is elég necces: jegytekercsek, ki tudja honnan; iránytáblák, nyilván a sínek mellől összeszedve; na meg ott az elmaradhatatlan DVD, melyen egészen biztosan csak saját magad által előállított tartalom van...

Lássuk csak ezt egy picit:
"Sokan ennyi pénzt [3990 Ft akciósan] 1 darab nyomtatott utasításért is kiadnának, de ezért a pénzért most sokkal többet kaphatsz"
Nyilván azok, akik 24 rugót a két kötetes könyvedért

"nem beszélve arról, hogy ez elektronikus, így a környezetet is véded."
Még jobb lenne, ha DVD-t sem adnál, csak egy letöltési kódot, muhaha...

"A DVD-n lévő adathalmaz összértéke akár több százezer forint is lehet."
És vajon mennyi a szerzői jogok megsértésének "értéke", kiskomám?

Ja, ha a startos keretet beszerzési áron adnád, még meg is venném, de egyelőre 100% haszonnal kínálod, mint a többi "talált" dolgot...

sín tér 2010.07.22. 14:22:54

Dőreség volt azt képzelni, hogy megjöve az embercsoport jobbik esze az mi szeretett topikunk karámjában. Ime, itt az parázs, ami máris lángra lobbantá az sok biogázt amit az sok egy helyre összeterelt birka termele...
Megint agymenése lett itt sokaknak a nyári melegben és persze azoknak, kik qrvára nem kíváncsiak erre, szagolniuk kell a végeredményt.
Id: Hiéna vagy nem hiéna: "Azt pedig ne már BoGar őrmester (Internetes Önkéntes Rendészeti Szervezet) mondja meg, hogy milyen céllal jött létre a börze topic, és ki árulhasson ott, meg mit lehet árulni. Aki a megunt szarjait árulja az nem pénzt kap érte?"
Most akkor, hogy van ez? BoGar nem mondhatja meg, más meg igen? Legyünk már következetesek!
No persze, mint a mellékelt ábra mutatja a topikon, megint a roco nohab akcióhoz meg ebay-hez lyukadtak ki a (Id: Hiéna vagy nem hiéna?): "Szociálisan túlérzékeny nagypofájú csórók". Vannak akik képtelenek megemészteni, ha a gyanúja is felmerül, hogy valaki úgy jár jól, hogy ebből ők kimaradnak. Persze az egész nyálverést, amit ez náluk kivált tehetetlen irigységükben, ebbe a "le a hiénákkal" köntösbe csomagolják. Szex közben meg akciós nohab-okról fantáziálnak az asszony narancsbőrös segge helyett, hogy eljussanak az orgazmusig.
Urak! Semmit se kötelező megvenni! Minden annyit ér, amennyiért megveszik (ebben máris benne van ugye, ha nem veszik meg tőle, rajta marad. Akkor ki is kockáztat igazából?). Az meg, hogy az eladó, hogy jutott hozzá a portékájához, tök magánügy! Akinek ez nem tetszik, költözzön a Kórei NDK-ba, ott visszasírná a hiénákat egyből…

vasutaskritikus 2010.07.22. 17:38:13

@sín tér:
Kétségtelenül hibát követtem el. Naívság volt részemről azt feltételezni, hogy mindenki megérti majd a leírt sorok mögötti véleményt, annak ellenére hogy magyarul írtam és nem is volt hosszú írás. Bele lehet kötni kiragadott félmondatokba, vagy a szavak jelentésébe is. Mivel neked a lényeg nem esett le, kivételesen elmagyarázom: adott egy ember aki olcsón vesz valamit (ezzel nincs is semmi baj), adva van egy nyílt fórum (ahol véleményem szerint bárki árulhat (korábban is éppen azért emeltem szót, ha valaki meg akarta mondani hogy mit nem lehet ott)), és ezen a fórumon írreális magas áron árulja ugyanezt. A baj tehát nem azzal van hogy olcsón vette, hanem hogy kurva drágán adja, a mellé kerített süket duma pedig azt a célt szolgálja hogy elhitesse egy esetlegesen tájékozatlanabb lúzerral, hogy az meg is éri. Ezt hívom én megtévesztésnek és átverésnek, tekintve hogy a piaci ár közel sem huszonnégyezer. Mivel a korábbi posztomra is hivatkoztál, hadd hívjam fel a figyelmedet hogy ott is ugyanebben az értelemben definiáltam a hiénát: "én azokat tekintem annak, aki egyszerűen átverni akarja a nagyérdeműt, jóval a piaci ár fölött vagy akár a többszöröséért is", ami jelen posztomban akár tökéletes alcím is lehetne. (Jelen esetben a többszörös, harminckétszerest jelent!!!)(külön köszönet michaelmcburney-nek a gazdaságtan leckéért) Bogart és amit róla írtam ide belekeverni pedig csak kötekedési vagy okoskodási célzattal lehet, lévén hogy rajta kívül senki sem akarta még megszabni hogy mit és hol lehessen árulni (ha jól visszaolvasol én sem..)
Remélem a sok zárójel nem zavart össze túlságosan..

sín tér 2010.07.22. 19:10:37

@vasutaskritikus:
Nem hiszem, hogy össze tudnál engem zavarni, de azért köszönöm.
Szóval, mi van, akkor ha esetleg Te nem értettél meg engem?
Tegyük föl, hogy a kolléga árképzése nekem sem szimpatikus. Akkor is, ki vagy Te, vagy én, hogy ebbe beleszóljunk, vagy ahogyan fogalmazol "szót emeljünk". Semmilyen előírást, alapelvet, vagy törvényt nem sért vele.
Szerintem, a probléma van megközelítve rossz irányból. Nem eladói, hanem vevői oldalról kell az ilyennek elejét venni. Tehát, tájékozódni, utánajárni, mielőtt az ember pénzt költ valamire.
Ez senkinek sincs megtiltva.
Ha valaki meg úgy dönt, hogy neki annyija van a bankszámláján, hogy mit neki zordon Kárpátok, ez itt most azonnal kell és kész, bármi áron! Akkor meg had vigye. Mit fáj ez neked, vagy másnak? De mint mondottam, itt semmit se kötelező megvenni. Az alapelvek között meg nincs meghatározva maximum árszorzó. Ezért mindenki saját maga döntse el mi neki az olcsó, vagy a drága, ne pedig Te tedd meg ezt helyettünk. Az meg, hogy ő kivételesen olcsón jutott hozzá? Egyrészt semmi közünk hozzá, másrészt mindenkinek lehet szerencséje. A következővel, majd befürdik, az élet ilyen.
Minden jót!
Én direkt nem tettem zárójeleket.. :-)

Miapijama (törölt) 2010.07.22. 20:23:13

Kedveskéim!

Az igazság valahol sín tér és a blogtulaj között van.

Vagyis szerintem az nem hiénaság, ha eszméletlen jó áron szereztem valamit legyen az egy Roco Nohab 27ezerért és meghírdetem 32ezerért. Mert vannak szállításból és más dolgokból eredő költségek. Így talán van rajta durván 3-4ezer forint. Ami a befektetett melóért egy közepes ár.

A hiénaság az lenne(!)*, ha a szép Nohabot 45ezerért árulnám olyan helyeken, ahol tudomásom szerint nem fordulnak meg hozzáértők és azok szépen meg is veszik.

De! A laikus, kezdő - vagy akárhogy hívhatjuk őket - is megteheti, hogy beüti a kurva cikkszámot a gugliba és megkeresi a legjobb vételt. Ekkor hősünk ráakad az "Internetes Önkéntes Rendészeti Szervezet" őrmesterének - nevezzük B. BoGárnak - a boltjára és ott pikk-pakk 28.990 forintért hazaviheti tologathatja is otthon az asszony hátán.

*Így tehát a hiéna egy kitalált fogalom azokra az emberekre, akik jó üzleti érzékkel rendelkeznek, alkalomadtán jó vételt csinálnak. A jelzőt nyílván azok az irigy fatökű köcsögök találták ki akik túl bénák ahhoz, hogy ilyen dolgokat csináljanak és siránkoznak, hogy milyen szar a helyzet, mert valljuk be; az eBay-en nem lehet magyarul vásárolni, nyelveket kell tudni, van rizikó a szállítás során, sőt még a drága Fidesz is ellenük dolgozik az forint árfolyámanak tologatásával.

Ui.: sín tér! Kurvajó az a narancsbőrös rész. Majdnem leestem a székről! :D

vasutaskritikus 2010.07.22. 20:34:13

@sín tér:
Ami azt illeti, értettem amit először ítrál. Saját kijelentéseimbe próbáltál ellentmondást erőszakolni, ezért válaszoltam. Utóbbi kommented mondandójával egyetértek, de valamit elfelejtesz. Az eladónak joga van azt kérni az áruért amit csak nem szégyell, de nekem pedig jogom van róla véleményt alkotnom, és ezt kinyilvánítanom. Akkor is ha ez az eladónak vagy bárki másnak nem tetszik. Szerinted miért magyarázkodik itt nekem mindenféle süket dumával? Mert tudatában van hogy pofátlanul sokat kért érte (noha minden joga megvan hozzá).

sín tér 2010.07.22. 23:52:02

Miapijama: Köszike! :-D

Nem érzek én itt semmi erőszakot. Nyilván a kicsinyke kis vélemény különbségünk miatt. De ez nálam belefér. Véleményedet elfogadom, csak nem értek vele teljes mértékben egyet.
Én továbbra is úgy gondolom, hogy az üzleti kultúra legalapvetőbb szabályai közé tartozik, hogy nem szólunk bele más üzletébe. Nem azért, mert az ilyen vagy olyan korrekt. Hanem, mert mi korrektek vagyunk és mi sem szeretjük ha a csaposok beszóllanak nekünk.
Szal, mint a jó szexben. Azt adjuk amit kapni szeretnénk!

A BoGar alias bahnhof féle kritikáddal viszont maximálisan egyetértek.
Ha jobban belegondolok, erre az időre is tehető, mikor felhívta kis feleségem a figyelmemet, hogy ideje lenne elkezdenem gyantáztatnom a hátamat, mikor kitisztult a kép, hogy mit is csinált szertett bogarunk valójában...
Ezért a legkevésbé sem szándékoztam őt védeni! X,Y kellet volna írnom a neve helyett az idézetben...
Legjobbakat!

sín tér 2010.07.22. 23:55:00

@sín tér: Az előző a Blogtulajnak ment.

Dolmi medve 2010.07.25. 05:25:08

"Az eladónak joga van azt kérni az áruért amit csak nem szégyell, de nekem pedig jogom van róla véleményt alkotnom, és ezt kinyilvánítanom. Akkor is ha ez az eladónak vagy bárki másnak nem tetszik."

De másnak nincs joga véleményt írni? :-)

Ezt a írd már a be a Bogaras hiénázós írományodba is.... :-)

zoli_ 2010.10.09. 18:21:03

Jahhh, azért én is kiváncsi lennék, hogy honnan vannak ICR termékei. Pl jegypapír, ami szerintem nem kapható...
Befektetésnek is kiváló. Ja én meg hülye vagyok.
süti beállítások módosítása