HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2011.09.08. 09:26 vasutaskritikus

Még Indóház

 

Ha már Indóház… A modellezés részleget mindig különös érdeklődéssel lapozom fel, tekintve, hogy magam is modellező lennék, és a mai napig is mindig csalódottsággal lapozok tovább. A modellezésről írni nem lehet egyszerű, de azért több lehetőség lenne benne, mint amit a hazai vasútmodellezős „sajtó” produkál. Példának okáért a szeptemberi újságban egy gyári modell tesztelése kimerült abban, hogy leírták mennyire baromira is vártuk a modellt, milyen rendes dolog is a PIKO-tól hogy öt év után befestette Máv-os színűre a már rég gyártásban levő Taurusát, és hogy ez bizony milyen kurva sikeres lesz nálunk. Ez egy cikk? Ez lófasz. Ha nem lett volna kép róla, esküdni mertem volna hogy még csak sínre se tették. De hogy el már nem indították, az biztos. Nem is esett róla egyetlen szó sem. Lehetne venni pár német szaklapot és abból meríteni ötletet! Arról már nem is beszélve, hogy terepasztalokról, terepépítésról még szintén nem született épkézláb cikk. Egyszer már szót emeltem ez ügyben tavaly, de sajnos azóta se láttam olyan cikket amilyet szeretnék.
            És ha már modellezés, és még mindig Indóház… Ezúttal az online verzióban mit látnak szemeim? Börcs (Blabla) László élettörténetét olvashatom rövidített verzióban. Megtisztelve érzem magam. A karrierje szinte példaértékű, váltókezelőből húsz év alatt árupénztárossá verekedte fel magát. Még a szemem is könnybe lábadt. Aztán a mesebeli történet az átfeliratozott személykocsiról amelynek hatására megvilágosodott, és azonnal tudta, hogy a jövőjét kisszériás modellek pingálásának és matricázásának kell szentelje. Festékszóró meg fúrógép, igazi nagyüzemi hangulat lehet abban a másfél szobás lakásban. És a tamponnyomó! Van ám csúcstechnika! Legalábbis amióta a matricás szarjai nem kellenek a kutyának sem, mert valaki elkezdett minőséget csinálni. Úgyhogy a tizedmilliméteres bolhányi feliratok csak pár év óta dívnak nála is ám, máskülönben ugyanis nem adna el semmit. Sosem felejtem el, egyszer régebben valaki megkérdezte tőle, miért nem csinál rendes modelleket? A válasz: „Minek, ha ezeket is megveszik…” Kell ennél többet mondani? Aztán egyszer csak nem vették, így jött a „csúcstechnika”. De most legalább megtudtam, mi a picsa az a „QuaBLA”. Mit is mondhatnék, tengernyi fantázia van benne. A legjobban azért megint csak ez tetszett: „De a QuaBLA-modelleknek rangja van” Aham. Ki szerint is? Gondolom Börcs szerint. A Blabla weBLApja szerint igazi cégcsoportok ám ők, élén a Blabla, alig lemaradva tőle Tothgun (mester) haverom, aztán további „cégek” a „cégcsoportban”, akik csak a jó ég tudja hogy keveredtek mellé. A „TAM” nevű „céget” még meg is értem, máskülönben senkinek sem tudná elsózni azt az évi kettő és fél modellt amit össze tud hozni a kamionozás mellett, és nem veszi meg mejzi barátja. A névválasztás nála is rendkívül kreatívnak tűnik. No de, hogy például a Limit hogyan keveredett hozzá, azt el nem tudom képzelni, neki ugyanis még megrendelői is voltak, én is több hónapot vártam a megrendelt mozdonyokra. De sebaj, a kisgyerekek is mindig a nagyokat utánozzák amikor játszanak, hát miért rontanám el én vagy bárki a játékukat? De azért mosolyogni szabad, ugye?
            Egyébként nem véletlenül vártam ennyit az írás megjelenése után, azt hittem ugyanis, hogy folytatódni fog. Ez az új mánia Indóházéknál? Félig megírt cikkeket dug az orrunk alá? Pedig Flanek Tibor még újságíró is ráadásul, igaz hogy harminc-negyven éve még másképpen írtak újságot, egy szakmai cikk megírása pedig szintén egy másfajta látásmódot igényel, főleg olyan területen mint a vasútmodellezés, amibe jobb ha nem dumál bele az ember ha nem ért hozzá. Talán ezért is lett ilyen a cikk? Bevallom hogy nem ismerem Flanek Tibort, így azt sem tudom hogy modellezik-e. Ha igen akkor jobban is összekaphatta volna magát, ha meg nem akkor jobb lett volna hozzáértő embernek csinálni ezt az írást.

 

13 komment

Címkék: limit indóház quabla tothgun


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr483210768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na ki? 2011.09.09. 07:00:02

tudod kis hazánkban, ebben az irigységtengerben azt mondják, ha valakit ennyire utálnak akkor az tud valamit... márpedig te nem kicsit rühelled a quablát és ennek hangot is adsz, szerintem már beteges mértékben.

a quabla 15 éve a piacon van, a legnagyobb hazai modellbolt forgalmazza, a termékeit megveszik, itthon is és külföldön (!) is, nem kicsit kidolgozott, részletes és többnyelvű weblapot tart naprakészen: szóval a quabla mégiscsak tud valamit, nem? Ha meg másokkal együtt dolgozik akkor az egy team, nem? Hogyan kéne hívni, bandának? Az az olyan alpáriaknak való, mint te vagy.

Börcs László meg árupénztáros, aha. Tehát nem valakinek a valakije, nem egy seggealányúlt valaki. Volt egy ötlete, volt hozzá szorgalma, kitartás és tehetsége és megcsinálta. Neked nem tetszik, rendben van. De a tények előtt azért neked is illő volna meghajolni.

Hogy én is kritizáljak kicsit: totál ellaposodott a blogod. Világvége (csing csöng) baromságokról elmélkedsz, hetekig semmi. Aztán a jó sors kisegít, mert találsz csóri quabláról egy interjút és akkor fel tudod venni a szöges bakancsot. Ennyi volna a vasutaskritikus?

Ez semmi.

vasutaskritikus 2011.09.09. 07:21:30

@na ki?:
Sosem mondtam hogy nem tud, olvass el mindent amit róla írtam. Ettől még nem kell szeretnem ugye?
Ha meg nem tetszik amit írok, szabad mást olvasni. Téged például miért zavar hogy nekem ez a véleményem? A vélemény bizonyosan nem azért alakult így mert egyébként csinált már sok szép modellt. (a sok szar mellett). Hanem másért...

na ki? 2011.09.09. 07:47:00

Édes istenem, kezdődik.

Ha valaki megírja, hogy pocsék volt a kiállítás: csinálj jobbat.
Ha valaki megírja, hogy ez vagy az a modell nem stimmel: készíts jobbat.

és most én azt írom, hogy ez a kritika oldal laposodik: ne olvasd. valóban ez volna a megoldás?

Én nem írtam sehol, hogy engem zavarna, hogy véleményed van. Én leírtam a saját véleményemet a blogodról.

Így működik a világ, az internet. Kinyilatkoztatunk és kapunk kommenteket. Nem elfogadni kell mások véleményét, hanem elolvasni, értelmezni, elgondolkodni rajta. Talán változni általa, de nem szükségszerűen.

Te is tudod, hogy amit írtam az igaz. Ezt el lehet intézni vállrándítással is (ahogy te tetted) meg úgy is, hogy talán valami jobb lesz tőle. A te döntésed.

Nyilvánvaló, hogy valami személyes gondod van a Börccsel.
De éppen ettől nem tudsz tárgyilagos lenni, egy ilyen ártatlan interjút is kiforgatsz és minden szavába belekötsz.
Ez az ami szerintem nem jó. Ez kritika, ez eszetlen, oktalan, sehova sem vezető savazás.

még mielőtt: nem vagyok a Börcs meg a team tagja se. Egy olvasód vagyok akinek véleménye van, ennyi.

vasutaskritikus 2011.09.09. 09:28:10

@na ki?:
Rossz a hasonlatod, nem mondtam hogy írj jobbat csak hogy ne olvasd. Én sem olvasok olyat amire nem vagyok kíváncsi, vagy ha olvastam de idővel változik a véleményem akkor abbahagyom. Volt több ilyen blog is. No de ne menjünk ebbe bele, úgysincs értelme.
Mindenkinek megvan a saját véleménye mindenről, nekem a Börcsről, neked rólam, egyik se változik csak attól hogy tudjuk egymásról ezt. Tárgyilagosnak lenni pedig nem dolgom, elvégre ez egy blog (internetes napló), ahol a saját gondolataimat írom le, nem pedig a többség véleményének kell megfelelnem. Kb ennyi.

na ki? 2011.09.09. 09:33:32

Jobban átgondolva a dolgot, teljesen igazad van.

További jó blogolást.

kvmk 2011.09.13. 18:13:46

üdv!

Jó a blogod, tetszenek a kritikáid.

Olvasgatom már egy jó ideje de kezd unalmas lenni a quabla...

Egyszer kivesézhetnéd a modellkit-et vagy az albertmodell-t. Kíváncsi lennék róluk hogyan vélekedsz.

Üdv: kvmk

miapijama? 2011.09.13. 21:30:12

Az Albert-klánról én is olvasnék. No, meg az eMKá-ról is!

Az utóbbi cikkek nagyon-nagyon unalmasok voltak!

gabamano 2011.10.04. 14:49:40

@na ki?: ennyire nem fekete vagy fehér a sztori

gabamano 2011.10.04. 14:59:36

@na ki?: azt is elmondom -és ez természetesen a saját szerény véleményem- hogy miért. Amint látod, látjátok, vasutaskritikus nem véletlenül Blablát fogta ki magának. Számomra teljesen világos, hogy valamilyen személyes indíttatású a dolog, tehát neki személy szerint Börccsel van problémája -hogy mi azt nem tudom. Mindig Börcs és a tevékenységéhez kapcsolódó egyéb modellezők vannak pellengérre állítva (Tothgun, TAM stb.) Miért? Mindig ez az első kérdés bennem ami felmerül. Miért? Miért nem mondjuk Limit, vagy Lajos Albert vagy Szilágyi Csaba, Rétfalvi? Talán az Albert modell (pl.) nem futtatja magát jobban vagy legalább úgy? vagy bárki aki itt kisszériás szarokkal foglalkozik. Nyílván igen és nincs is ezzel baj, hiszen ebből (is) élnek. De mi köze ehhez Varga (TAM) Tamás munkájához, hogy kamionozik és hogy Mejzi veszi meg? Mi köze van hozzá? A következő lépés az lesz hogy Wolf27-et kezdi ki amiért erőltetik a belterjes (sic!) Fremot? Szóval nagyon sántít ez a Börcs sztori, lehet hogy vkinek hányingere van tőle és a modelljeitől de inkább attól ahogy viselkedik a partnereivel (lásd: Paksinuti) - bár soha nem tudjuk meg mi is történt ott valójában. Inkább irigység és indulat keveredik a postban ezért nagyon kár. Ennyivel mondom minden kisszériásnak neki lehetne menni. Minek kérdem én....

kvmk 2011.10.05. 18:02:23

Üdv! Gabamano: Ha wolfot szemeli ki azt vasutaskritikus nem köszöni meg mert wolfnak van akkroa szája hogy megvédje magát. A "kritikus" már nem illik rá inkább "kit tud jobban lejártani" illene rá. Igaz, hogy érdekel amiket ír/írt
de ez csak egy vélemény. Nem tudjatja hogy mi zajlik a háttérben és mi történt pontosan paksinuti és blabla úr között (és ezt már szerintem sose tudjuk meg). A Quabla drágán dolgozik de gondolom megvan rá az okuk. Én sem vagyok elragattatva tőlük de én nem foglalkozok vele. Ezen a blogon minden második postjában quabla szerepel ami igazság szerint eléggé unalmas. Üdv. kvmk

vasutaskritikus 2011.10.06. 10:00:37

Azért ne essünk túlzásokba, eddig 5 poszt szólt a quabláról a 95-ből. Egyébként magam is gondolkodtam rajta, hogy érdemes-e megint róla írni, de végül is győzött a rosszabbik énem és igen! :)))
A Farkas Zsoltival nincs problémám, sem Mejzivel, szerintem nem is írtam róluk rosszakat. Tulajdonképpen még a Varga Tomival sincs bajom, bár vele már lehetne ha haragtartó fajta lennék... :D

gabamano 2011.10.07. 13:27:52

Azért tedd a szívedre a kezed -Flipper Öcsi után szabadon- az 5 post ebben a témában soknak számít. De nem is az a lényeg, hogy mennyi, hanem az -és engem is ez érdekel a legjobban- hogy miért ő? Érdemes a szavak mögé nézni kicsit....Miért vele van gondod, miért csak vele? amit írtam is, mi a lófaszt tudott csinálni ez a nyomorult Börcs hogy ennyire ki tudta vívni az utálatod (mert ez már az). Félre nem érts. Nem sajnálom a tagot -nekem is megvan róla a véleményem- de eszembe nem jutna írni róla. Ugyanazt gondolom mint kvmk. Nem vagyok elragadtatva tőlük, tényleg húzosan dolgoznak. Nem az én pénztárcámhoz képest, hanem ahhoz képest ami egy gyári modell átfestése+taponozása közötti különbségből fakad. Sztem arcpirítóan sok. de ennyi. Soha nem vennék tőle semmit, nem is vettem ezzel a véleményem, a voksom már le is tettem.... Vargát ismerem, a nagy duma megvan, de alapjában véve elképesztően megbízhatatlan és alapvetően ő is ebből akar megélni, ezért a szép árak részéről is. Egyébként ügyes gyereknek tartom, de a produktuma az (ön)marketingjével nem arányos...Wolf27 pedig csak szintúgy a pofázásból él, egyetlen darabot sem tett még le a modellezés asztalára.

4384 2012.12.15. 11:24:08

Érdekes!
Itt sok mindenkiről írsz véleményt, jót rosszat persze ez szubjektív. Hogy kit szeretsz kit utálsz az szintén a Te dolgod. Ne feledd míg lószar van addig veréb is lesz. Talán az említettek közül többen jól megszívattak, lásd előző mondatomat. Biztos van akit kevésbé vagy egyáltalán. Vajon miért van olyan nagy csönd Modell kit vagy Albert modell ügyben?? Netán itt érdekelve vagy? Pl. a Modell kittes figura egy nagyképű majom ahol DR. DOKTOROVICS főorvos úrnál kezdődik az ember. Fő az alázat, de íllyen prosztó módon? Ja és még egy pár homályt oszlató kérdésem lenne, csak hogy ne haljak meg bután Te mint nagy spíller tudsz válaszolni.
Ki a Modellező
Modell készíttő
Gyűjtő
Nepper
Fikázo
Epekedve várom megtisztelő s kimerítő válaszod.
4384.
süti beállítások módosítása