HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2012.01.23. 15:25 vasutaskritikus

Gigant

Ha már modellekről írogatok, (nem sokszor csináltam még ilyet), akkor essen szó a másik réges-réges-régóta várt modellről, a Gigantról is. Ellentétben a Flirt-tel, itt régóta tudtuk hogy jön, néha még képet is láthattunk róla a magyar vasútmodellezők 007-es ügynökének braun-nak jóvoltából. Az minden esetre már menet közben is bizakodásra adott okot, hogy a gyár hajlandó volt apróbb hibákat menet közben javítani, és hogy úgy egyáltalán „szóba állt” szegény hülye magyar modellezőkkel. Na persze most jelentősen leegyszerűsítettem, valójában soha semmi sem fekete vagy fehér, de a többség úgyis csak ezt látja.
          Ha emlékezetem nem csal, 2011.december 16-án érkezett meg az első hír, hogy megvásárolható eme csodálatos hatlábú. Olvasgatva a fórumot, vártam az első képeket, hogy szemügyre vehessem mielőtt én is megveszem. Nem lepődtem meg, hogy azonnal jöttek a köpködések, először is az ára miatt, hatvanötezer forint. Aki ezt sokallja, annak szeretném felhívni a szíves figyelmét arra, hogy egy tetves Roco 1047-es Taurus hetvenezer hétszáz forint, igaz hogy éppen nincs is készleten és van ahol éppen akciózzák is, de anélkül ott is hatvanhat. Egy nyavalyás teknőért amiből a mai napig ezerötszázhetvennyolc féle festési variáns készült, és előre láthatólag még négyezer féle fog is készülni, legalábbis ha ilyen ütemben matricázzák a Gysev mozdonyait. Hát mi a kurva anyja kerül benne hetvenezer forintba??? Szerény megítélésem szerint az egy darabra jutó előállítási érték annál alacsonyabb, minél nagyobb példányszámban készül az adott darab. Ebből kiindulva a Taurusnál nyereségesebb modellt elképzelni sem lehet. Ennek ellenére a mi Gigantunk olcsóbb ennél. Hát mit gondoltatok seggfejek? Majd gombokért fogják osztogatni? Ha hülye vagy kisfiam, az nem baj, csak nem szokás dicsekedni vele! Vonatkozik ez csíkosháTTú barátomra is, aki szerint kézzel-lábbal a konyhaasztalon egyedileg szebb gigantot lehet összedobni. Hát jó. Ő a Mester, ő már csak tudja. Csak nem mutatja. Még jó, hogy az is csak neki jutott eddig eszébe, hogy Fuggerth alkatrészeket szerejlen a gigantra, mert az sokkal szebb és jobb…
          Szerencsére most (még) nem jöttek elő a szögmérőszemű emberek, akik ránézésre vágják, hogy a homlokfal és a szélvédő síkja és egymáshoz bezárt szöge 0,38°-kal nagyobb mint az eredetin. De még várom ezeket is, a szegecsek számának és pontos helyének jó ismerőivel együtt. Ami engem illet, most jön az első vasutaskritikus-modellteszt: szerintem a Gigant kurva jó. Ennyi. Akinek nem tetszik, az ne vegye meg. Akinek meg nincs rá pénze, az lökje csak hogy nem ér annyit... Nekem személy szerint két dolog tűnt csak fel, mint eltérés az igazihoz képest, és amit nem lett volna gond lemodellezni sem. Az egyik az a bizonyos klíma a vezetőállás tetején, ami tény és való, hogy kissé elnagyolt. A másik a pályakotró, ami szerintem a valóságban hegyesebb szögű (na, üssetek) mint a modellen. De azért ez nem olyan mértékű, hogy rontson az összeképen. Ha lesz még más pályaszámmal is, azt is meg fogom venni!

 

19 komment

Címkék: gigant


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr223740965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csíkosháTTú 2012.01.24. 13:58:21

Légy szíves konkrétan megjelölni, hogy hol írtam én le (akárhol), hogy a konyhaasztalon össze lehet hozni egy ACME szintű H0 V63 modellt!
Leszel szíves nem csúsztatni, hogy irodalmi maradjak! Az, hogy a Fuggerth V43 főmegszakítója szebb, mint amilyet az ACME összehozott, azt nem (csak) az én véleményem, hanem több neves modellezőjé is. Mellesleg a valódi mozdonyokon ugyanaz a nevezett alkatrész.

vasutaskritikus 2012.01.24. 17:13:49

@csíkosháTTú:
Megjelölöm:
2011.12.19-én 18 óra 10 perc 51 másodperckor a <Magyar vonatkozású modellek> topicba küldött hozzászólásodban, idézem "...páran, akik értenek hozzá azok jelezték már nekem, hogy egy-két dolog azért sántít ezen a Giganton. OK, eddig ez a legjobb. ..."
Ezután másfél perc se kellett, hogy kiegészítsd saját magad: "OK, eddig ez a legjobb H0-ban."
No most ebből az következik, hogy szerinted a legjobb nem H0-ás méretben készült, és mivel Gigantot eddig csak az ACME gyárt sorozatban, az általad legjobbnak ítélt modell egyedi készítésű kell legyen. (lehet hogy tényleg pont a konyhaasztalon készült, tökmindegy) De mintha a "konyhaasztal" is a te tolladból származna ráadásul ugyanekkorról, valami TT modell kapcsán.

csíkosháTTú 2012.01.24. 17:51:12

Mondom H0!
Amit a bologodban írtál, azt az sugallja, hogy én azt írtam: H0 méretben a konyhaasztalon is össze lehet hozni egy ACME szintű V63 modellt. Nem! Ezt én nem is írtam le soha. "Valami TT" méretben már más a helyzet, ott a sorozatban készült modell néz úgy ki, mintha a konyhaasztalon dobnák össze. Ezért javítoTTam magam, mert láss csodát, nem csak H0 méret van a földön. Ráadásul az index bejegyzésem idején még nem is volt a hazai boltokban az ACME modellje...

Egyébként meg nem vagyok a barátod, légy szíves ne nevezz annak. A barátaimnak nem kell egy álnév mögé bújniuk, sem a nyilvánosság előtt, sem a magán levelezésünkben.

vasutaskritikus 2012.01.24. 18:38:32

@csíkosháTTú:
Ilyesmit nem sugalltam drága barátom. Méretaránytól függetlenül meggyőződésem hogy egy egyedi modell meg sem közelítheti az ACME Gigant technikai színvonalát (sem H0-ban. sem TT-ben). Beidéztem neked hogy mit írtál, éppen te próbálsz most csúsztatni. Egyértelműen kijelentetted hogy az ACME Gigantja csak H0 méretben a legjobb, tehát van ami e szint fölött van (más méretben). Erről a kijelentésedről írtam én véleményt a posztban. Pont. A bejegyzésed idején már legalább három napja árulták a Gigantot. Én megnéztem és utánaszámoltam. Hát te?

k robert 2012.01.29. 10:35:24

Azért egy valamit elfelejtettél megjegyezni ha jobban megnézed a csomagolás mellékletét az az a leírást az magyarul is megtalálható benne ez mostanában nem éppen elmondható más modellekről pedig kéne ha nem a gyártónak akkor a forgalmazónak gondoskodnia róla ez is csoda számba megy manapság

2012.01.31. 11:09:37

@k robert: Azt nem hiszem el, hogy nincsenek azon a rohadt klaviatúrán ékezetek. Miért nem tudod tiszteleltben tartani azokat akikkel kommunikálsz? Miért nem tudsz írni, úgy ahogy az iskolában megtanították neked? Vagy ezeken az órákon a Junior szett kocsijait tologattad? Igénytelenség non plus ultrája....Shit.

2012.01.31. 11:14:28

@csíkosháTTú: Mondjuk István ez nehezen félreérthető komment volt részedről. A fórumon és itt olvasva is egyértelmű, hogy arra próbáltál célozni, a TT-s gigant méretaránytól függetlenül legalább, - ha nem jobban- megállja a helyét az ACME mellett. Ha arra próbáltál célozni, hogy TT-ben még senki nem készített jobbat mint Jakoa az rendben van. Ez így igaz. Viszont ezt összemosni a ACME gépével, nagy botorság volt. Ilyenkor illik annyit írni: elnézést, nem így gondoltam. De ezt piszok nehéz leírni (még neked is).

k robert 2012.01.31. 11:48:53

@V63051: nem hiszem, hogy nyelvtanórán lennék és ki kéne oktatnod az elhagyott néhány vessző miatt

nem tudom hogyan történt 2012.01.31. 17:54:09

k robert: az igénytelenség netovábbja amit művelsz. Nem elég, hogy fosod a mondatokat, se ékezet, se központozás, se semmi: de még neked is áll feljebb. Ez kedves Róbert, az igénytelenség és a pofátlanság csúcsa.
Annyit mindenképpen elárul rólad, hogy sötét vagy, műveletlen és tanulatlan.

Igaz, ugyanezt elárulják a kommentjeid, a fórumos ténykedésed és a kiállításaid is.

Sajnos te is a "Szarok nektek spanyolviaszt, csak figyeljetek" klubba tartozol, csak azt nem tudom mire fel. Azért mert szombatról szombatra bérelsz három asztalt a láng börzén? És ott árulod a többnyire vicik-vacak dolgaidat?

Tanúsíthatnál kicsivel több tiszteletet a fórumtársaid felé és bizony elkezdhetnéd gyakorolni a magyar nyelvet helyesen művelni.
Mert olyan ember vagy, ahogy megnyilatkozol.
Szóval addig nagy elfogadásra ne számíts ameddig mindenkinek csak odafosol a monitorára.

sín tér 2012.01.31. 20:38:55

@nem tudom hogyan történt:
Ne haragudj, de azt kell mondjam, totál nem vagy képben. Nem tisztem megvédeni k robert-et (meg tudja ő védeni magát). De véletlenül tudom, hogy mekkora és milyen értéket képviselő gyűjteménye van. Azt hiszem, bőven meg tudnál belőle finanszírozni egy 500 db-os Aranycsapatos JC-s Tau szériát.
A kiállításai pedig rendre jól sikerültek. Szerintem kevesebb lenne a magyarországi vasútmodellezés ezek nélkül a rendezvények nélkül.
Nélküled viszont több lenne, ha ennyire nem jársz utána annak, amit ide magabiztosan leírsz és ha csak ilyen stílusban tudsz megnyilvánulni!

hajakend 2012.01.31. 21:09:02

Vasutaskritikus! Üss meg de szerintem is vannak rajta hibák. Könnyen beszélek mivel jómagam is "szögmérőszemű" vagyok. Nem is lenne ezekkel a hibákkal semmi baj csak hát az A.C.M.E.-től kicsit furcsán fogadja az ember. Ami a DBTF 30i 250 típusú főmegszakítót illeti, a Fuggerth valóban szebbet csinált. Na jó, nem idegellek tovább az okoskodásommal.
Az írásaid egyébként tetszenek annak ellenére, hogy kicsit durván és udvariatlanul beszólsz az embereknek. Végülis többé-kevésbé igazad van és végső soron kurva jókat röhögök rajta(d). Ha nem is csak így de tovább! Várom a következő írásodat!

2012.02.01. 09:10:35

@sín tér: Azt nem igazán értem, hogy miért érdem valakinél az, hogy x dbszámú y értékű gyűjteménye van....Mit akarasz ezzel mondani? Egyáltalán, hogy képzeled azt, hogy valakit is érdekelhet, hogy kinek mekkor gyűjteménye van. Miért információ ez? Elárul valamit is az illetőről azon kívűl, hogy megengedheti magának? Attól még lehet egy alávaló, félillegalitásban működő és élő valaki (rendszerint kiderül, hogy a többség ilyen is). Szóval egyszer és mindenkorra fejezzük már be azt, hogy ő aztán egy kiválóság, kibebaszott nagy gyűjteménye van. Leszarom? Igen. Te meg próbálj agyilag egy kicsit felnőni és a dolgok mögé is nézni. Ne azt majszold amit eléd tesznek.

k robert 2012.02.01. 10:13:20

@nem tudom hogyan történt:

mi fáj jobban az irigységed, vagy az, hogy nem tisztelek nem veszed észre, hogy a folyamatos nick váltogatás téged minősít . vagy az zavar, hogy benned nem bíznak annyira, hogy megkaphass egy ÉJJ-s csarnokot, hogy ott valamit is csinálj, és összehozhass másodmagaddal annyi kiállítót, beszállítót akik megbíznak benned, hogy deficit esetén is minden járandóságukat időben hiánytalanúl megkapnak szerinted mennyire lehetel félillegális ha ezeket a dolgokat törvényes kereteken belül meg tudom csinálni, szerinted a tűzoltóságtól kezdve a rendőrségen az ÁNTSz-en át és még maréknyi hatóság ellenőrzése alatt hogy lehetne ezt illegálisan megcsinálni a börzéről meg szerintem csak annyit, hogy szerepel az adóbevallásomban mert azt nem igazán lehet feketén csinálni

sín tér 2012.02.01. 14:52:08

@V63051:

Ha bár, nem őriztünk együtt libákat, elmondom, hátha megérted azt is, amit nem tájszólásban mondanak neked:
Alapvetően leszarom kinek mekkora gyűjteménye van! Sőt, magam is lesajnálón tekintek arra aki ilyesmivel dicsekszik. Az egész abból indult ki, hogy druszád (vagy te magad) elkezdte szapulni és lepitizni k róbert dolgait és tevékenységét:
"Azért mert szombatról szombatra bérelsz három asztalt a láng börzén? És ott árulod a többnyire vicik-vacak dolgaidat? "
Lehet, hogy az, aki árulja a "vicik vacak" dolgait már előrébb lenne a JC-s aranycsapatos tauval, mint aki ezt felhozza!. Ezért ne ítéljünk sosem a látszatból! Hozzáteszem, hogy legutoljára egyáltalán nem vicik vacak modelleket láttam azon a bizonyos asztalon...
Próbálok következetes lenni és neked se mondom elsőre, hogy ilyen intelligenciával energiád ne a verbális kommunikációba fektesd, hanem mondjuk ganézd ki a disznóólat, vagy kapáld fel az istálló mögött gazt azzal, aminek a nyele kilóg a szádból!

sín tér 2012.02.02. 17:54:23

@V63051:

Amiket leírtál, egyszerű szőrszál hasogatások. Csak a kötözködés volt az értelmük, hogy fogást találj rajtam. Mint ahogy annak is, amit először írtál hozzám. Csúnyát mondani egy útszéli prosztó is tud. Jó példa vagy erre te magad. Színvonaltalan, egyszerű, ötlettelen hozzászólásaidat némi trágársággal ötvözött kötözködéssel próbálod érdekessé tenni. Nyilvánvalóan ugyanezzel próbálsz önbizalmat is önteni magadba, aminek bizony igen csak híján vagy. Van is rá okod, de semmi baj, nem vagyunk egyformák! légy büszke arra, hogy tudod bicskával enni a fagylaltot, vagy tudsz gumicsizmában napozni a strandon. De olyanba ne fogj, amihez ha tényleg jól akarod csinálni, intelligencia kell. pl. vasútmodellezés, vagy írás. Az utóbbit főleg akkor nélkülözd, ha esetleg nekem támadna kedved írni a jövőben!
süti beállítások módosítása