HTML

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Címkék

2010 (5) 2011 (1) 2012 (1) 5047 (1) acme (2) adó 1% (2) alapítvány (1) albert (1) álmozdonyvezető (1) atomvonat (1) Balatonfüred (1) baleset (2) békéscsaba (2) blog (1) bombariadó (1) börze (3) Brawa (1) buék (1) burma (3) bygmodell (1) caf (2) cargo (1) deák (1) déli pályaudvar (1) demonstráció (1) domonkos (1) don quijote (1) elveszett (2) emlékhely (1) epoche (1) északi (1) étkezőkocsi (2) etwg (1) európa expressz (1) e bay (1) fidesz (5) film (3) flirt (1) flottaszerződés (1) fónagy (2) fonyód (1) fotó (1) Fuggerth (1) ganz (1) ganz v48 (1) gigant (2) Gödöllő (1) gyorsvasút (1) gysev (1) gyűjtemények (1) Halberstadti (1) hamisítás (1) heris (1) hiéna (2) holokauszt (2) ic 3g (1) ic plusz (1) index fórum (13) indóház (10) kamion (1) keksz (1) kelti pu (1) kerékpár (2) keskeny nyomtáv (2) keszthely (5) kiállítás (9) kína (3) korrupció (1) korszak (1) közbeszerzés (1) legjobb (1) limit (3) loc&more (1) logó (2) magánvasút (1) mátrai erőmű (1) máv (19) mavoe (1) máv start (6) máv trakció (1) metro proto (1) modell&hobbi (2) modellkit (4) moderátor (1) morop (2) motorvonat (1) mozdonyvezető (2) mszp (1) múzeum (4) nemdohányzó (1) nmj (2) nyugdíj (1) orient-expressz (1) óvoda (1) paksinuti (1) pályázat (4) pécs (1) peronkapu (1) photoshop (2) piko (2) piros (2) Poirot (1) politika (2) quabla (7) railtop (1) rch (1) reform (1) rendőrség (3) reptér (1) részeg (1) rézgaras (1) rivarossi (1) roco (4) start klub (1) svájc (1) széchenyi (2) székely gyors (1) szendvics (1) szerzői jogok (1) szülinap (1) tablet (1) tajvan (1) temofeszt (2) tillig (1) tisztaság (1) tothgun (4) traxx (3) trianon (1) újdonságok (9) vasút&modell (3) vatera (2) vészfék (1) vezérigazgató (2) vip (1) vonalbezárás (7) webshop (1) webzin (1) x1win (1) y kocsi (2) zsidó (2) Címkefelhő

2010.06.20. 12:04 vasutaskritikus

Kerékpárszállítás - Logópályázat

 

Amint arról korábban már megemlékeztem, a Máv-Start Zrt. pályázatot írt ki a kerékpárszállító vasúti járművekre kihelyezendő logóra, mely lezajlott, és az ismert eredményt hozta. A nyertes logót sokáig hiába keresem a kocsik oldalán, még a láthatóan frissen festett kocsikra is a „régi” kerékpár került felfestésre!
Meg is kérdeztem a Máv-Startot hogy mi újság, kiemeltem pár mondatot a válaszukból: „A MÁV-START Zrt. önálló kerékpáros logót ezidáig járművein nem alkalmazott. Jelenleg a menetrendben alkalmazott hivatalos kerékpáros piktogram jelzi a járat szerelvényét alkotó kerékpárszállításra alkalmas kocsit / szakaszt….” „Gilányi Zoltán pályaművét Lenkei Balázs grafikai elemével (nyílsorozat) ötvözve sikerült olyan frappáns ábrázolási formát találni, amely valamennyi követelménynek eleget tesz. A logótervek ötvözéséhez természetesen mindkét pályázó hozzájárult. A színeit illetően a kész logót arculatához igazította a személyszállító vasúttársaság.” „…Első körben – a folyamatosan növekvő igényeket figyelembe véve – 5 db nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsira kerül fel az embléma, amelyekkel a Balaton déli partján, a nyári főszezonban (június 19-étől) találkozhat először az Utazóközönség.” Amit természetesen már nagyon vártunk, nemrégiben pedig megjelentek a síneken a frissen átalakított járgányok is. Íme:   
 
Nem tudom hogy gondoljátok, de szerintem egész jó lett. Sokkal rosszabbra számítottam amikor napvilágra kerültek a pályaművek. Egyetlen apró kis bajom van velük, mégpedig ez az arculat téma. A mávnak olyan már nemigen van amióta minden mozdonytípust más színre fest, és a kocsik sem egy sémára vannak felöltözve. Ahány típus annyi féle festés, és ami nagyobb baj, hogy ez a kocsi szinte egyikhez sem passzol. Vegyük csak sorra a típusokat, a külsejük szerint! Vannak a kék színű Ap, By, és Bhv kocsik, amikhez még passzolna is, csak azokhoz vannak BDh, BDbh sőt BDbhv kocsik amik erre valók. Aztán vannak a csíkos gyorsvonati kocsik, amikkel ránézérse a legjobban kéne passzoljon, de valamilyen formában bele kellett volna szerkeszteni azt az oldalsó vastag csíkot, még ha nem is futna végig teljesen a kocsin. Így ebben a formában kilóg a sorból. Ugyanez a helyzet az IC kocsik mindkét típusával és az Ec kocsik mindegyikével, hasonló okból. A Halbikhoz meg aztán végképp nem illik, sem a forma, sem a csíkozás miatt. Ha a lehetséges és valószínű felhasználási területüketet nézem, akkor EC-kbe valószínüleg nem kerülnének (arra esetlegesen vannak Dms kocsik), de IC-kbe azért előfordulhatnának majd. Legvalószínűbben távolsági személy és gyorsvonatokban fog futni, melyek általában csíkos Y kocsikból, vagy Halbikból állnak. Például most a Balatonparton, ahogy azt a Start már előre beharangozta. Ha lesz egy kis időm, fotosoppolok egy saját színtervet, és jószívvel felajánlom a Máv-Startnak szíves használatra. :)

2 komment

Címkék: logó pályázat kerékpár máv start


A bejegyzés trackback címe:

https://vasutaskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr852090457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajakend 2010.06.21. 09:28:04

Valóban kár, hogy nincs a MÁV-nak egységes arculata. Kicsit gáz, hogy az egész járműállomány úgy néz ki mintha egy segély szállítmányból válogatták volna össze. Van benne ilyen is, olyan is. Egyik rossz, másik mégrosszab. Egyik szakadt, másik mégszakadtabb. Két egyformát pedig végképp nem talál benne az ember. Olyan mintha nem is egy céghez tartoznának. Tartok tőle, hogy ha esetlegesen kialakítanának egy egységes arculatot akkor az olyan komolytalan lenne mintha egy vándorcirkusz öltözőjében lennénk. Csupa színkavalkád fogadna. Egy bohóckodás. Jelenleg a MÁV-START is körülbelül efelé tart a cégarculatát tekintve.

vicces74 2010.07.01. 19:25:59

Érdekes hogy néhány évtizede azon agyaltak a szákember elvtársak hogy legyen egységes színterve a jármű állománynak,ami úgy ahogy sikerült is,
fanyalogtak sokan(jogosan)hogy azé ennyire nem kéne má...most meg itt van ez a cifranyomorúság azt ez se jó??
:D
süti beállítások módosítása